RE: Skidamo pelenu! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

Moja sreca -> RE: Skidamo pelenu! (22.2.2012 15:15:18)

Mi smo skinuli dnevnu pelenu(ja je zovem i kucna,jer kad idemo negde nosi pelenu) ima 5meseci.Ustvari tad smo poceli,i piskenje nam je islo easy,nedelju dana je bio mokar,ali je posle shvatio sta i kako treba,a posle smo se sa kakom mucili sigurno 2-3nedelje,i onda je i to shvatio.Desi nam se nekad da pustimo u gacice,ali ja to pripisujem zaigravanju i mozda prehladi.Nocnu necemo jos,bar dok ne otopli.Jos uvek mu je puna,ne jako,ali mislim da nije zreo za skidanje nocne.Svaku noc mi se budi oko 2h,i mislim da se budi jer piski,ustane i predje u nas krevet,i mislim da ga to probudi,ali ja ga ne bih dizala da piski nocu da ne bi navikli besiku na nocno praznjenje,cekacu jos malo,pa ako vidim da do elta pelena nije suva onda cemo se buditi nocu. Mada on meni pije mleko(300ml) pre spavanja,mozda kad bi ukinuli mleko ne bi piskio,ali on bez mleka i flasice nece da zaspi.
U svakom slucaju vazi ovo- strpljen-spasen [sm=smiley1.gif]

Shishica -> RE: Skidamo pelenu! (22.2.2012 20:13:22)

Ja gledam da li si nooormalna i da li je moguce da pije 300.ml i da ga maltretiras sa nosom sa 5. meseci [sm=smiley36.gif] A nisi dobro napisala! 2.godine i 5. meseci! Ili vec 5. meseci je skinuta pelena?

U svakom slucaju sad mi je jasno..

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (22.2.2012 21:20:07)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja neznam sta cu s Tarom, smeta joj pelena pa je cesto vuce i onda kad je skinem bi da trci po kuci gola!
Sedne na nosu, al ne obavi sta treba i onda ustane i popisa se negde il u gorem slucaju ukaki [sm=smiley13.gif]

U poslednjih petnestak dana se upisala 2 puta (na podu, a veceras na garnituri u dnevnoj), i ukakila dva puta po tepihu [sm=zmeden.gif]

jednom sam joj obukla gacice ali je vristala dok ih nisam skinula [sm=zmeden.gif]

ljubičica -> RE: Skidamo pelenu! (22.2.2012 22:55:36)

I ja sam imala akcije da samo istrese govno iz nogavice na parket pa isto to zgazi i razmaze..
[sm=smiley29.gif]
Sinoc dok sam pisala post mi je trazio da kaki, a danas je malo pustio u gace, ali ne ljutim se, zagledao se u crtani. Nemam pojma kako ce sve ici, Nadam se da se necu jos dugo patiti jer mi se smucilo [sm=smiley13.gif]

Moja sreca -> RE: Skidamo pelenu! (22.2.2012 23:05:55)

Shishica, slatko si me nasmejala...i stvarno smesno zvuci moj post. Vec 5meseci je pelena skinuta,poceli smo posle 2.rodjendana.
Zene,mogu samo da vam kazem naoruzajte se strpljenjem,nista drugo. Nama je to islo lako i brzo,ali dok vase dete ne resi da skine pelene necete nista uraditi.Ja sam njega stavljala celo prolece i leto i nista nismo uradili,dok je eto on u oktobru sam resio da nece vise pelenu. :) i da pije 300ml mleka pred spavanje,u cugu,retko kad nam ostane nesto u flasici,tako pije i pred dnevno spavanje i uvece,ali lepo rucka i mimo mleka.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (22.2.2012 23:21:54)

Ne mogu da procenim dal će Marku biti rano da počnemo sa skidanjem pelene u maju/junu? Tada će imati 21/22 meseca. On neće da vidi nošu trenutno. Luki sam skidala sa 22/23 meseca dnevnu pelenu.

snješka -> RE: Skidamo pelenu! (22.2.2012 23:35:38)

Tash, i ja sam Seleni skinula pelenu sa 23 mjeseca. Viktoru ću pokušati u junu ili julu, pa vidjećemo. On sada sjeda na nošu, ali obučen. [sm=smiley1.gif]

gagana83 -> RE: Skidamo pelenu! (22.2.2012 23:45:29)

IZVORNA PORUKA: Tash

Ne mogu da procenim dal će Marku biti rano da počnemo sa skidanjem pelene u maju/junu? Tada će imati 21/22 meseca. On neće da vidi nošu trenutno. Luki sam skidala sa 22/23 meseca dnevnu pelenu.

Mislim da nece biti rano.
Una je bas u tom periodu izasla iz pelena, mada kazu da decaci malo kasne sto se toga tice.
Probaj, pa ako ne ide lako ces vratiti pelene.

Moja sreca -> RE: Skidamo pelenu! (23.2.2012 12:04:43)

pa,nista te ne kosta da probas,ako ide-super,a ako ne ide,probaces kroz mesec dana opet.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (23.2.2012 12:57:59)

IZVORNA PORUKA: snješka

Tash, i ja sam Seleni skinula pelenu sa 23 mjeseca. Viktoru ću pokušati u junu ili julu, pa vidjećemo. On sada sjeda na nošu, ali obučen. [sm=smiley1.gif]

A to se računa? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] To i Marko radi. I kaki stojeći dok gleda u nošu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (23.2.2012 13:16:28)

Pa moja T sad ima 21 mesec, pa evo...neide nam bas to skidanje [sm=smiley36.gif] al sta fali da pokusavamo!

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (23.2.2012 13:19:45)

L sedi na nosi i tu i tamo ponesto odradi,mada moram priznati da se ja jos nesto ne opterecujem oko toga. Cekam april-maj pa da se bacimo na posao skidanja pelene.

ljubičica -> RE: Skidamo pelenu! (24.2.2012 14:39:52)

Ovaj moj mi se danas 2 puta upiškio i pravio se blesav.... [sm=smiley36.gif]

magnetic -> RE: Skidamo pelenu! (24.2.2012 14:47:06)

IZVORNA PORUKA: lesica

L sedi na nosi i tu i tamo ponesto odradi,mada moram priznati da se ja jos nesto ne opterecujem oko toga. Cekam april-maj pa da se bacimo na posao skidanja pelene.
Isto.Cak je pre neki dan trazila da kaki na wc-u i odradila je posao[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image],ali cu se ozbiljnije pozabaviti potpunim odvikavanjem kada bude toplije.Sada cesto ni ne strignem da odreagujem kada kaze da ce da kaki,jer u tom trenutku dojim,kupam ili prepovijam bebu.

ljubičica -> RE: Skidamo pelenu! (26.2.2012 23:53:40)

Ja sam mom sinu večeras, dok sam ga kupala, pokazala kako se piški stojeći hehhe Smejao se kao blesav [sm=smiley36.gif]

pepeljuga -> RE: Skidamo pelenu! (26.2.2012 23:57:17)

Moje dete zahvaljujuci vrticu konacno hoce da sedi na nosi i za sada uspesno piski (ostalo jos nije savladao [sm=smiley36.gif] ) i onda ustane i sam sebi aplaudira [sm=jezicek.gif]

ljubičica -> RE: Skidamo pelenu! (27.2.2012 0:04:29)

Hehehehe I Moj ustane pa kaže bravooooo [sm=bravo.gif]

MicinaMama -> RE: Skidamo pelenu! (27.2.2012 0:07:31)

jao meni moja mica ne zeli ici na tutu...a zao mi je pustitida place i da je teram....ne znam sta da radim?[sm=smiley13.gif]

*Alexx* -> RE: Skidamo pelenu! (27.2.2012 8:36:07)

IZVORNA PORUKA: MicinaMama

jao meni moja mica ne zeli ici na tutu...a zao mi je pustitida place i da je teram....ne znam sta da radim?[sm=smiley13.gif]

Moje iskustvo - dok dete samo ne odluči da hoće da ide na nošu, nema vajde od teranja.

ljubičica -> RE: Skidamo pelenu! (28.2.2012 23:58:50)

Mislila sam da se taj momenat nikada neće desiti, ali meni je moj sin 2 puta večeras DONEO nošu da piški i kaki [sm=bravo.gif] JUHUUUUUU
I juče je tražio, ali bili smo u gostima pa sam ja htela da ga stavim da piški stojeći (primetila sam da mu se to baš dopada [sm=smiley36.gif]) ali nije izdržao do šolje. Nema veze, meni je važno da traži.

indy_25 -> RE: Skidamo pelenu! (6.3.2012 15:03:27)

Mi smo poceli evo ima 8 dana da skidamo pelenu. Navikla se u kuci i trazi normalno da piski i kaki. Ponekad se i upiski u gace . Navece naravno stavljamo jos pelenu. Ali kad izlazimo vani stavljam joj pampers jel to u redu ? Jel i vi tako radite. Trazi ona meni da piski i vani kad smo ali ne mogu je skidati u sred grada i traziti wc.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (6.3.2012 21:58:26)

Indy, zato kažu da je najbolje pelenu skidati leti, jer, navodno, kada skineš pelenu - skinula si, i nema toga "u gradu nosimo, a kod kuće ne nosimo", navodno se zbune. Ja kada sam Luki skinula nije bilo vraćanja. Isto planiram sa Markom kada otopli.

Inače, Marko se skroz primio na piškenje na nošu. [sm=smiley36.gif] Nikada ne traži sam, ali kada god mu ponudiš, on trči u wc i sedi na noši dok ne uspe da piški. Mnogo je smešan, jer kada ustane i vidi da je piškio, odmah počne da doziva "Tataaaaaaaaaaa, bataaaaaaaaaa!" da dođu da vide, da se hvali svojim uspehom, i onda kada oni dođu, Marko tapše. [sm=smiley36.gif] S obzirom na to da nisam ovo planirala, da sam digla ruke kao do leta, ja sam prezadovoljna. [sm=smiley1.gif]

indy_25 -> RE: Skidamo pelenu! (7.3.2012 0:34:13)

Nisam ni ja insistirala. Nego ona sama, sad vec uveliko prica i kaze mama bzo bzo saja piski i eto tako je sve pocelo. A ma ne znam i ljeti ako je odvedem u grad moze se upiskiti. Ili nece pojma nemam, mozda ce mci da trpi dok nenadjem wc.

ljubičica -> RE: Skidamo pelenu! (11.3.2012 15:10:14)

Ja napokon mogu da odahnem. Moj sin traži nošu uvek kad mu se nešto radi, jedino pusti po malo kad se zaigra ili kad kad se zagleda u crtani. Ja sam presrećna! Jedino nemamo hrabrosti da ga izvedemo napolje bez pelene. Mada i kad je ima traži nošu. Uskoro ću da mu skinem i kod dnevnog spavanja.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (14.3.2012 18:01:07)

Ima nas mnogo za april , maj [sm=smiley36.gif]
Prvo online skidanje [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>