EnaEna -> RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashimoto) (12.3.2022 13:02:50)
|
Nije hasimoto prepreka za trudnocu. Bolje da ti je dao da povadis polne hormone i ogtt. Zene i bez stitne ostaju trudne. Ja tsh drzim u granicama a antitijela vise i ne vadim jer su visoka a nikad nece pasti. Moj endo.trazi samo tsh i ft4 kad idem na kontrolu. Sad kako sam ostala trudna svaka 2 mj kontrolisem tsh i ft4. Posto imam i inzulinsku rezistenciju, cak mi je i ukinuo glukofaz sto sam pila za to. Potrazi jos jedno misljenje. Sretno i ne odustaj! Vidjeces kad ti pogodi terapiju kako se vracas u normalu. IZVORNA PORUKA: QueenJ Drage moje žene, sve sam iščitala i ovde i po netu. Svega sam svesna, ni da nije strašno, ali mi treba podrška. Ne mogu više. U novembru mi je na sistematskom koji nam je firma organizovala, kod endokrinologa ustanovljen blagi hipotireodizam, na uz je video da je izrešetana skroz, kaže-kao da su moljci pojeli. Dobila sam Tiroksil 4.0, neki dodatak sa selenom. Juče stigao kontrolni rezultat, TSH jeste u normali, ali antitela se uduplala. I ne osećam nikakvo subjektivno poboljšanje, što mi je najteže palo. Ponadala sam se, kada je otkriveno o čemu se radi, da će mi terapija pomoći da se bolje osećam. Ja, koja sam sve stizala i svuda bila, sada ponekad nemam volje ni do prodavnice da odem, stalno sam umorna, ten i koža katastrofa, nervozna, izgubim kontrolu na tren, pa me posle duša boli, zaboravna, koncentracija ponekad u minusu, kilaža haos, a zaista ne jedem mnogo i generalno se hranimo ok. Jedino što sam manje aktivna nego pre. Zbog toga sam i radila hormone na svoji ruku ranije, 2 puta. Ali su bili u granicama normale. Nije mi pao Hašimoto na pamet. A želimo jako dve crtice. Endokrinolog mi je rekao da to nije sad pametno. Zajednice, pomažite. ❤️
|
|
|
|