Lilla -> RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijeranje.. (14.8.2011 12:38:05)
|
To sto neke mame slabije osjecaju svoje bebe kako se prcakaju u trbi moze da bude i do polozaja posteljice. Ja sam prvi put osjetila bas slabo u 16-oj nedelji, i onda je nastao tajac, pa sam pocela malo jasnije i cesce da cujem poslije 20-e nedelje. Iako ni to nisu bili oni jaki pokreti, kako neke mame opisuju. Ja sam pri ulasku u 25-u nedelju zvala babicu i trazila da dodjem na kontrolu jer sam bila zabrinuta, skroz slabo sam osjecala bebine pokrete nekih par dana. Onako malo bi se provrtio kao ribica, i to bi bilo to. Uradili su mi ultrazvuk i CTG i sve je hvala Bogu bilo u redu. Rekli su mi da mi je posteljica na prednjem zidu (sto sam znala i ranije) i da ona djeluje kao prigusivac udaraca. Eto, ako je i vama posteljica na prednjem zidu, nemojte se brinuti, vjerovatno je zbog toga. Mada je lijepo i provjeriti kad je covjek u mogucnosti :) I jos nesto, ne vazi isto za sve mame, neke osjete prije neke kasnije, ovdje smatraju da je normalno ako se beba osjeti prvi put i oko 20-e nedelje, za punije mame granica se pomjera cak i do 23 nedelje.
|
|
|
|