Torbica
|
Ljisho, naravno. Jedan momenat je jako bitan - odluciti koje bitke treba dobiti. Ne sve, nikako. Njih ubija 100% kontrola, to niko ne voli. Mora se popustiti i nije normalno da sve bude po nasem, pa to su ljudi, ne masine. Tako da, treba dati i drugoj strani prostora i vazduha. E sad, ja jesam isla i na individualne razgovore a i na celodnevne treninge i to mi je jako puno pomoglo da shvatim, ali stvarno da shvatim. Ziva rec je uvek nesto drugo od mrtvog slova na papiru. Ja ohrabrujem da se krene u citanje, prvo da dobijes informaciju, a onda da vidis sta ces sa njom. Nisam ni ja imala dovoljno petlje da sve izguram sama. I nisam razmisljala - proci ce, nego, daj da vidim koliko mogu da pomognem i sebi i njoj i da dostojanstveno plivam kroz sve to. I bilo je groznih trenutaka, kojih me je i sramota a opet bilo je i onih divnih, mnogo vise. I sreca da sam to prosla sa prvim detetom pa mi je daleko lakse sa decacima. Moj savet je, ne posustajati u teznji da se ide napred i na bolje, i puno ljubavi i koje nama mamama ne manjka ali ono sto tvrdim da nam manjka, to je strpljenje. A to se sve uci. Sretno Jovo i znaj, ti ces svom detetu biti najbolji psiholog. Meni iz tog nekog perioda sinu ponekad moje reci - "Duso, izvini sto sam vikala... Sto te nisam saslusala... Sto ne mogu da slusam tvoje dranje..." Uvek iznesi na videlo zbog cega se ti iznerviras.. I uzmi iz one knjige od A-S, Poglavlje Pogresni ciljevi, tu je kljuc svega. Dobro se zamisli sta je to sto TI osecas u pojedinim momentima i na sta se pecas. Ovo nece razumeti oni koji nemaju knjigu, ali nije bitno, dobro obrati paznju i prvi korak je blizu, da vidis sta od 4 pogresna cilja tvoje dete radi. Pa polako. Pozz