|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
18.9.2012 9:52:55   
Shishica
Trbice.. i mi imamo nesto slicno.. ne da drugima da se spustaju na tobogan, samo ona, njeno je, gurne decu, ne da da udju u deo za igru.. ali primetila sam samo mladje da kinji. Ne smem ni da je vodim vise, sto ti kazes, em me sramota, em ne znam da li je to ta faza kada ne razumeju da nesto nije samo njihovo pa tesko dele.. ali vidis kako zna samo mladje da gurne. Ne gurne jako, ali dovoljno da mali ili mala zaplace.

Ne zanimaju je uopste na igralistu deca.

Ali! Kod mojh ima jedna mala devojcica, starija par meseci od Eme i malo stariji bata. Deli ih ograda. Sa njima se super igra! Nikakve agresije, nista.. sve ok. Postoji sebicluk, ali to je ucim da prevazidje.

Isto ne zna u svojoj kuci da deli svoje sa komsijom (mesec mladjim od nje), ali kod njega je druga prica, mada izgleda konta da je i on mladji od nje (malo je i nizi) pa zna i njega da udalji rukom..ali ga voli i ljubi..

Totalno sam bila zbunjena pre par dana i mislila sam da ce mi dete biti ono razmazeno deriste koje niko ne voli na igralistu.. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 351
18.9.2012 10:35:35   
Anoniman
Svako dete je nestrpljivo u redu za tobogan. Tada lepo uhvatiš dete za ruku, i pomeriš ga na kraj reda. Mora da nauči da čeka red, mora da nauči da nije samo na igralištu i da igralište nije samo njihovo. Priča "On-a je mali /a", ne pije vodu, i ostala deca u redu su mala.
Po meni, dete treba prekoriti svaki put kada radi nešto što po vama nije u redu (nije bitno šta neko drugi misli dal je ok ili ne, vaše dete i vaspitavate ga kako želite).
Uhvatiti dete za ruku, reći "ne", bilo to spuštanje na toboganu, unošenje u lice, vrištanje, lupanje, guranje... Ponovićete milion puta dok ne shvate da se to ne radi.

< Poruku je uredio Tash -- 18.9.2012 10:36:23 >

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 352
18.9.2012 10:49:45   
Yula
Slazem se sa Tashom. Deca se vaspitavaju od malih nogu, zna se kada se dete mazi i ljubi, a kada se vaspitava. I mene nekada dusa boli kada mm dovodi u red naseg sina, ili ja, ali sta cu, bolje da ga ja ucim redu nego da izraste u bezobrazno dete koga ce druga deca izbegavati. Ima tu dosta do karaktera, ali ipak mislim da svaki roditelj zna gde je napravio propust koji je kasnije doveo do bezobraznog ponasanja. Danas za svaki deciji bezobrazluk se izmislja neka novo ime, dijagnoza, a sve kao da deca ne bi bila agresivna zbog posledica kojekakvih trauma usled vaspitavanja, a u stvari svaka nova generacija je sve agresivnija i sve bezobraznija.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 353
18.9.2012 12:02:54   
Anoniman
Ima tu dosta do karaktera, ali ipak mislim da svaki roditelj zna gde je napravio propust koji je kasnije doveo do bezobraznog ponasanja.

Ja tačno znam gde sam napravila greške sa Lukom, i pokušavam da ih izbegnem sa Markom, a garant u toj želji i sa Markom pravim nove greške.
No, ipak, dajem sve od sebe da druge ne maltretira, ali da opet ne daje na sebe.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 354
18.9.2012 12:27:11   
jovicaa
sisice to su sve faze, ispituju svoju malu moc. potpuno je normalno da se ona tako ponasa i potpuno je normalno da je sprecis da se tako ponasa. ja kazem ne, i sklonim ga, on se baci na pod, histerise, besni, ali uopste me ne zanima. nikada nisam nasilna, ali otklonim ga kada pravi gluposti, prosto ga fizicki sprecim i kazem ne i malo objasnjavam zasto i kako.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 355
19.9.2012 9:47:34   
Trbica
Mi nemamo problem sa deljenjem, naprotiv gura svoje stvari drugoj deci jer pokusava da se igra sa njima.Ali je sve to nekako agresivno. Kod nje sve ide u krajnost, pre neki dan je jurila devojcicu sa igrackom uzmi pa uzmi, dete vristi da nece, ova je napinje. Znate kako je cudno kad vidite da vam je dete nekako izopsteno. Ja vidim da je ona cudna u odnosu na drugu decu i da joj je pristup caknut i da je grubo dete. I razumem drugu decu sto nece da funkcionisu sa njom. Samo da se koriguje to ponasanje prema deci vec jednomuser posted image
U pravu si Tash za pricanjem, pricam do iznemoglosti ali me gleda belo, uopste se ne buni kad je kaznim odlaskom sa igralista. A uobicajna reakcija je da procmizdri ako joj se nesto ne da. Ali nastavljamo sa pricanjem dok ne nauci user posted image
Jance, to sa fizickim aktivnostima si u pravu. To mi je i cilj sa setnjom, da je iscrpim. Previse je aktivna, ne sedi ni minut i najverovatnije je da i to ima uticaja, prepuna je neke energije pa ne zna sta ce sa tim. Kad napuni 3 godine hocu da je upisem u neku skolicu plesa i sl. Nadam se da je to nesto sto treba da prerastu i da cemo upseti da korigujemo ponasanje.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 356
19.9.2012 9:51:24   
Lu
IZVORNA PORUKA: Tash

Svako dete je nestrpljivo u redu za tobogan. Tada lepo uhvatiš dete za ruku, i pomeriš ga na kraj reda. Mora da nauči da čeka red, mora da nauči da nije samo na igralištu i da igralište nije samo njihovo. Priča "On-a je mali /a", ne pije vodu, i ostala deca u redu su mala.
Po meni, dete treba prekoriti svaki put kada radi nešto što po vama nije u redu (nije bitno šta neko drugi misli dal je ok ili ne, vaše dete i vaspitavate ga kako želite).
Uhvatiti dete za ruku, reći "ne", bilo to spuštanje na toboganu, unošenje u lice, vrištanje, lupanje, guranje... Ponovićete milion puta dok ne shvate da se to ne radi.

Slažem seuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 357
19.9.2012 9:56:43   
Lu
IZVORNA PORUKA: Shishica

Ne smem ni da je vodim vise, sto ti kazes, em me sramota, em ne znam da li je to ta faza kada ne razumeju da nesto nije samo njihovo pa tesko dele.. ali vidis kako zna samo mladje da gurne. Ne gurne jako, ali dovoljno da mali ili mala zaplace.

Totalno sam bila zbunjena pre par dana i mislila sam da ce mi dete biti ono razmazeno deriste koje niko ne voli na igralistu.. user posted image

Kakva sramota?
Dijete se odgaja prema vlastitim osjećajima a ne prema mišljenjima drugih!
Nikad te ne treba biti briga šta drugi misle nego da se pobrineš za svoje dijete najbolje što znaš i niko nema pravo da ti govori šta i kako da radiš sa svojim djetetom ako ti sama ne tražiš savjetuser posted image
Tash je lijepo objasnila šta se radi u konkretnoj situaciji, pa ti sad procijeniuser posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 358
19.9.2012 10:03:18   
Anck Su Nmaun
Pisala sam jednom kako mi je T histerisala kad smo isle iz vrtica da je nosim, vristala je po citavom dvoristu i svi su blenuli u nas... posle jednom na keju... cak jedna baka prisla kaze pa sto je ne nosate kad place user posted image ...
I posle toga vise to nije radila. Briga te sto blenu i komentarisu, nece se oni posle boriti s njom i njenim bezobrazlukom

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 359
19.9.2012 10:06:38   
Lu
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Briga te sto blenu i komentarisu, nece se oni posle boriti s njom i njenim bezobrazlukom

Upravo touser posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 360
19.9.2012 11:54:04   
jovicaa
potpuno se slazem. uopste me nije sramota a ni briga. sto puta mi se baci na ulici kada mu nesto ne dam da uradi, i samo ignorisem taj bezobrazluk, a to sta ce prolaznici da misle me uopste ne dotice.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 361
26.11.2012 11:00:58   
jance
Ogi je sada nasao novi nacin kako da dodje do necega kad ga od istog sklonis. podigne noge (ako ga uhvatis za ruku da bi ga odvuko dalje), ili jednostavno sedne pa nastavi da puzi prema tome, znajuci da je meni sve teze da ga iz tog polozaja podizem i sklanjam...
ja jos uvek ucim kako da reagujem u takvim situacijama kad se dese i javnosti... znam da nebi trebalo da me bude briga sta drugi misle, al se uvek setim sama sebe kako sam gledala na to dok nisam imala dete user posted image ... opet, nista drugo mi i ne preostaje, nego da reagujem kao da drugih ljudi nema.

i da, deljenje igracaka kad su drugari u poseti, iliti "sve igracke su moje" i svaku igracku koju drugar uzme i on mora odma da ima!

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 362
26.11.2012 11:40:37   
Olga75
Jance , on je samo malo veca beba , on koliko god da ti se cini da radi neke stvari namerno jednostavno ne shvata zasto ti hoces da mu uskratis nesto sto mu je zabavno
to neko vaspitanje sa objasnjavanjem oni jednostavno ne razumeju i to je to
koliko god ruzno zvucalo ne mozes ti stenetu da verbalizujes zasto ne sme da ti izglodje papucu , slazem se da je neumesno ali to je jednostavno to
oni tako mali , sa godinu i nesto pa cak i sa dve i nesto jednostavno ne razumeju opasnost , jer uglavnom se nisu povredili time sto im zabranjujemo a njihov svt ne prepoznaje potencijalnu opasnost u famoznom stekeru , klimavom ormanu , ivicnjaku pa cak ni u automobilu koji juri
oni su jednostavno mali

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 363
27.11.2012 7:01:14   
Lu
Olga super si to objasnila user posted image
Iz toga proizilazi ona riječ koju mi mame baš i ne volimo i često kažemo da ga nemamo više ali nema nam druge, STRPLJENJEEEuser posted image
Odrast će oni brzo i onda ide sve lakše, u smislu da razumiju neke stvari i znaš kad nešto radi namjerno pa treba da bude kažnjeno ili nagrađenouser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 364
16.1.2013 23:44:38   
indy_25
Pocela sam da idem na kurs za odgajanje djece. Predaje nam djeciji psiholog. Bila sam u ponedeljak na prvom casu i bas mi se svidjelo. Posla sam na tak kurs da budem je moguce bolji roditelj i da pokusam da odgojim djecu na pravi nacin. Meni se bas dopalo i ima stvarno dobrih savjeta. Odlucila sam da vam napisem i prevedem savjete svaki put kad budem isla. Kurs sadrzi 5 dolazaka jednom sedmicno i 5 razlicitih tema. Davanje paznje, zabrane, kazne, ignoriranje,odvajanje. Ovaj kurs je za roditelje cija su djeca neposlusna i kako da se roditelji izbore s tim. E pa da pocnem :)

Prvi cas je tema bila DAVANJE PAZNJE

Paznja kod djece je jednako vazna za razvijanje kao i pice i hrana. Djete dobija samopouzdanje i osjeca sebe vrijednim. Takodje davanjem paznje stvaramo cvrstu vezu izmedju djeteta i roditelja. Paznja se daje na razlicite nacine:

-Interesovanje sta vase djete radi.
-Zagrljaji, poljupci,mazenje.
-Pohvala djeteta za ono sto lijepo cini.
-Saslusati djete ako je ljuto i zbog cega je ljuto.
-Nesto lijepo raditi s djetetom ( crtati , plesati itd).
-Ako nesto radite dopustite i vasem djetetu da radi s vama ( kuhanje , kupovina itd ).

Djeca se osjecaju vrijednim ako im dajete paznju. Ponekad djeca rade lose stvari da bi dobili paznju, zbog toga se povecava njihova neposlusnost.Ako odvojite malo vremena i paznje za vase djete, sprijecavate da djeca kroz neposlusnost traze paznju.Roditelji misle ako se njihovo djete nekad igra samo da ga treba pustiti na miru i obicno oni rade neke svoje poslove za to vrijeme. Time propustaju sansu da pokazu djetetu malo paznje i da djete vidi kako je roditelj ponosan sto se ono samo igra. Paznja za dobro djetetovo ponasanje koji bi mi svi zeljeli vidjeti osigurava upravo to da vase djete to cesce radi. I tako vazi i obrnuto.Ako ne dajete paznju djete ce cesce traziti panju kroz neposlusnost a manje ce se lijepo na miru igrati.Ako dobro ponasanje nije zapazeno od strane roditelja djeca najcesce misle da i nije vazno to sto oni rade.

Primjer: Tata hocu da ti pokazem ples koji smo naucili u skoli. Otac dok gleda utakmicu kaze djetetu: evo pogledati cu kako pleses pa cu onda nastaviti gledati utakmicu. Znaci napravio je vrijeme za djete a to je nekih 5 minuta. Tata gasi televiziju i cijela porodica daje paznju na djevojcicu i na ono sto ona radi ( u ovom slucaju plese).

Ukratko:

Potrosite malo paznje na vase djete
gledajte i pozitivne stvari koje vase djete ima ne samo negativne.
Paznja se moze davati na razne nacine.

Sljedeca tema je NAGRADITI DIJETE to cu napisati sutra. Ovo prevodim sa holandskog pa mi je malo tesko jer nekako ne mogu u potpunosti da prevedem kao na nasem jeziku al eto probala sam. Ja sam pokupila puno savjeta i pocela sam tako da se ponasam prema Sari i kod mene pali to. Nadam se da ce vam se svidjeti.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 365
17.1.2013 0:05:10   
dijana1*
Indy super su se setili za kurs user posted image Uf kada bi ovde kod nas postojalo tako nesto, ali mislim da bi meni tesko koji kurs mogao pomoci user posted image .
Nisam nikako do sada pisala na ovoj temi ali meni je Vuk jednostavno nemoguc. Citam da si napisala za paznju, pa ja sam po ceo dan sa njim i svasta mu dozvoljavam gde vecina roditelja ni u ludilu ne bi dozvolila deci a njemu je to malo. On je tvrdoglav, sve hoce, sve mora, sve ga interesuje, na sve obraca paznju.........retko da mu sta promakne. Najvise me izludjuje sto otvara frizider, rernu, vadi mi sudje iz kuhinje, dira grejalice, juce se pecnuo na ringlu koju sam tek iskljucila plakao je 2 min i opet otisao kod nje i pita me " a jel smem da diram " user posted image user posted image user posted image
Ako pricam sa nekim odmah ludi, mnogo je ljubomoran, npr. pricam sa mamom i samo malo ne obratim paznju na njega on odmah radi sta ne sme samo da bi privukao paznju ali to toliko ocigledno radi da su ga svi provalili. Pa evo kada smo isli na rr deda mraza pobegao je iz igraonice user posted image
On je mnogo pametan i zna on savrseno sta sme a sta ne ali jednostavno imam osecaj da neke stvari radi namerno.
Svako vece pred spavanje operemo zubice, kaki, piski i pije vode ali kako ja ugasim svetlo on kaze "hocu da kakim " ili hocu da pijem vode " samo trazi izgovor da upalim svetlo i toliko je uporan da na kraju popustim i donesem nosu a on kaki kao da nije 2 dana kakio i tako SVAKO VECEuser posted image

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 366
17.1.2013 0:09:16   
indy_25
Dijjana pa u tome i jeste problem mozda sto mu previse pustas. Ne smije se ni previse paznje davati. Ustvari ovo je kurs kako da pokazes djetetu ko je gazda u kuci, ne djete nego roditelj. Moras mu postaviti granice. Nemam veceras vremena vise da prevodim pa cu vidjeti sutra. Ima dosta i o tome.

< Poruku je uredio indy_25 -- 17.1.2013 0:10:26 >

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 367
17.1.2013 0:26:29   
dijana1*
Sve mu pustam do granice kada moze da se povredi ali tu stajem a on to ne moze dda podnese. To je sve krenulo sa 7,8 meseci kada m je logoped hiljadu puta rekao da mu nista ne branim i da ga pustim da sve istrazuje. Ali to istrazivanje je preslo svaku granicu......... on zna sve da radi na tabletu, zna da upali i pogasi kompjuter, zna da pusti muziku na kompjuteru, da lista slike, udje sam u folder i lista, zna sve na mom telefonu prosto neverovatno. Nko ga nije ucio gledao je kako mi radimo i po malo sam mu davala i vidim da dete zna. Sada pokusavam tj. vec duze vreme da ga odvojim od "tehnike " pa kada mu nedam on sse baca i vristi. Kupujem mu slikovnice i pesmice pa mu citam . Ali i njih brzo nauci pa mu nije interesanto.
Evo primera na sta sve on obraca paznju, usao je jutros u vc i rekao jaooooo mama kupila si novi papin (toalet papir) user posted image , pa to ni tata ne primeti user posted image
U principu kada mu nesto ne dozvoljavam on se baca i vristi ako pokusam da mu lepo objasnim jos vise je nervozan a zao mi je da ga gledam kako place.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 368
17.1.2013 2:12:49   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: dijana1

Evo primera na sta sve on obraca paznju, usao je jutros u vc i rekao jaooooo mama kupila si novi papin (toalet papir) user posted image , pa to ni tata ne primeti user posted image

user posted image
Pa on je totalni car!

Indy, bravo za prevod, ima dobrih saveta!

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 369
17.1.2013 10:56:16   
Lu
Bravo Indy, pohvala za tebe što si krenula na kurs a i hvala ti što si to podijelila s namauser posted image
Priznajmo sebi, koliko roditelja želi da se usavrši u odgoju, da pokuša neki drugi način osim uobičajenog koji često završava sa obostranom nervozom?
Mi smo imali nešto slično na roditeljskom sastanku u vrtiću i ja baš volim da čujem sve oodgoju i naravno prilagodim to svom djetetu jer ne uspijeva kod svakog djeteta ista metoda.
Ono što svako dijete želi to je pažnja, a najviše pažnje dobije kad ga slušamo a da bismo slušali svoje dijete moramo zanemariti sve ostalo u tom trenutku.
Slušanje je dokaz poštovanja i ljubavi djetetu i ono na taj način izgrađuje svoju ličnosti.
Meni je to jako bitno pogotovo sad kad moje dijete brblja bez granica i baš vidim da prati da li ga zaista slušam ili se pretvaram da ga slušam, mislim da nije pošteno da se pretvaram pred nekim ko mi je najvredniji u životu.
On traži pažnju, odgovore, poštivanje, sigurnost, povjerenje, autoritet itd...ali tražio je to i kao mala beba samo na drugi način.
Čini mi se da sam skroz promašila temuuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 370
17.1.2013 11:36:00   
Brand new mama
Hocu ja!!!!Iskreno,bas sam juce razmisljala da je vrijeme d odem sa nekim razgovarati jer ovo vise nisam ja.Lako izgubim strpljenje,ali sa druge strane(izgovor) maleni ima 21 mjesec i trenutno je u fazi da stalno vristi,baca se,udara glavom....veliki je uz novine iz vrtica isto poceo sa vjecnim cendranjem-cim izadje krece vjecna borba sa mnom.Juce nam je put do vrtica trajao skoro sat vremena-a isli smo jednu stanicu autobusom. Znam da ja pravim gresku,moje zivciranje nikom nece pomoci,ali koliko god pokusavala da se smirim-izbace me iz takta.I juce sam nazvala moju mamu da joj se izjadam kako sam najgora mama na svijetu,da bi mi i ona opalila pricu kako se ne bi trebala derati na njega i pricati gluposti(lupila sam mu da cu ga ostaviti na ulici ako ne krene vise bez vristanja-sto je naravno izazvalo jos gore vristanje)...Sad trazi da ga hranim,kaze da je u vrticu veliki decko,kuci-nije.Pokazuje ljubomoru,mlati brata(a i ovaj mali kad ga krene grebati...)samo cujem sebe:Nemoj I.nemoj M.nemoj nemoj nemoj..sinoc sam citala Sumerhill, citacu sve sta treba samo da budem malo mirnija.Mada je mozda najbolje da krenem na Taebo ;)

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 371
17.1.2013 11:48:22   
Lu
Bnm to ti pričam, traže pažnju, ali to vjerojato ne želiš slušati više ni od kogauser posted image
Ako znaš da živciranjem ne možeš ništa postići, tj. da napraviš samo goru situaciju, da li bi pokušala drugačije?
Ni jednoj mami nije lako ignorisati vrištanje pogotovo na javnom mjestu ali ako dolijevamo ulje na vatru šta smo napravili?
Kad imaš vremena kod kuće i kad su raspoloženi pokušaj razgovarati upravo o tome ponašanju, tiho i polako, jer bolje čuju kad im se obraćamo tiho nego kad vičemo, onda se jednostavno isključe.
Ovog malog lopovčićauser posted image  pokušaj smirivati tihim glasom, ujedno ćeš i sebe smiriti tim istim riječima i načinom, kažem pokušaj meni je upalilouser posted image

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 372
17.1.2013 12:12:15   
Torbica
LU, u pravu si skroz!
Ja sam isla 6 nedelja tokom novembra i decembra na program, Biti i ostati povezan sa setetom, u sklopu Radosnog detinjstva, psiholog je autor i voditelj... Sve preporuke i pohvale! Od 15000 dece koliko ih ima upisano, nas 10-tak roditelja je islo. Ja sam prezadovoljna! Puno korisnih saveta i ono sto je poenta, da uvek mozemo unaprediti komunikaciju sa decom. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 373
17.1.2013 14:26:30   
jovicaa
ja vise ne znam sta da radim sa aleksandrom. on se dete smara po ceo dan u kuci, nicim vise ne moze da mu se obuzme paznja... samo ide kao osica na ono sto ne sme i pravi gluposti, uopste ne reaguje na ne, ma nista kod njega ne pali. uopste ne znam kako da izadjem na kraj sa njim..
vec se i brinem, kako cu vaspitati deteuser posted image strasno je tvrdoglav.
pretpostavljam da je deo toga i bunt zbog bebe, ali kako da uticem na njega ne znam.. imam osecaj da ni jednu jedinu igracku bebi necemo moci da damo on sve hoce da mu otme

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 374
17.1.2013 14:41:03   
Anck Su Nmaun
Super Indy, i ja cu pratiti sta budes prevodila. Mislim Sve je to vec poznato ali nije na odmet se podsetiti svega toga, cesto zaboravljamo sve to pored ovog uzurbanog nacina zivota.

Slazem se da granice treba postavljati, i to obavezno. Nekad mi je jaako tesko jer me one pogledaju svojim tuznim okicama i sve bih im popustila ali to nije resenje!

Juce kad nisam pukla... celu sobu su rasturile, svaki cosak, kutiju s igrackama ,kockice, cak i pod koji se sastavljen od puzli user posted image S polica sve pobacano,,,urnebeees!
Kad se nisam slogiralaaaaauser posted image Samo su rasturile a ni sa cim se nisu poigrale user posted image

A da je neko hteo da mi pomogne to posle da se sredi...booooze sacuvaj!

Danas sam morala jednu malu komodu da izbacim iz sobe.
Tara je Hanu naucila kako da se popne na nju i tako udje u krevetic user posted image
Kad sam videla da je ona malena usla u krevet sama user posted image user posted image

Jooj sta im sve nece pasti na pamet....

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...
Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.
Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...
Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here