Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Raspričala se deca :) 21.9.2011 13:31:12
|
|
|
|
Verus
|
Pa Snelle, ona ti to na engleskom kaze BALL a ti nis' ne razumes
|
|
|
|
RE: Raspričala se deca :) 21.9.2011 13:55:37
|
|
|
|
Snelle
|
Biće da je to, dete poliglota od malena
|
|
|
|
RE: Raspričala se deca :) 21.9.2011 14:00:21
|
|
|
|
Verus
|
Nego!
|
|
|
|
RE: Raspričala se deca :) 21.9.2011 14:05:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Nove reči: opte-opet; nace-naočare; noc-laku noć; napete-maramice ; ide takva faca, šok uzdisaj i -maaak (mrak) i dere se na tatu-Da'ko! (Darko) to garant mene imitira!
|
|
|
|
RE: Raspričala se deca :) 27.9.2011 15:59:20
|
|
|
|
*Alexx*
|
Jutros ja vozim Andreja u vrtić, po običaju je prevelika gužva ispred vrtića za parkiranje i parkiranje se vrši po principu: gde god mesto nađeš, ti auto udeni. Elem, nađem ja neko mesto pored saobraćajnog znaka. Uparkiravam se, ispravljam auto, i u jednom trenutku zveknem zadnjim delom saobraćajni znak. I tek će moje dete: opa! (baj d vej, autu ništa nije bilo, ni ogreban).
|
|
RE: Raspričala se deca :) 27.9.2011 16:16:52
|
|
|
|
NadaR
|
Prije nekoliko dana sam Milosu oduzela svoj telefon i on se jako naljutio . M - Znas sta , ti ces ici u zatvor kod gospodina Gegavog i necu te pozvati na moj rodjendan ! Ja- Dobro , ako ja ne dolazim na tvoj rodjendan , ko ce ti praviti tortu? M. - Paaa , meni ce moj tata napraviti veliku tortu . Mamaaa? Prave li tate torte? To , tata mozda ne zna . Smijes doci na moj rodjendan ! Sta je sigurno ,sigurno je!
|
|
RE: Raspričala se deca :) 27.9.2011 16:18:31
|
|
|
|
NadaR
|
IZVORNA PORUKA: n i n a Nove reči: opte-opet; nace-naočare; noc-laku noć; napete-maramice ; ide takva faca, šok uzdisaj i -maaak (mrak) i dere se na tatu-Da'ko! (Darko) to garant mene imitira! Kod nas je ovo znacilo - Napolje
|
|
RE: Raspričala se deca :) 27.9.2011 16:26:06
|
|
|
|
JMPM
|
Nado, Nina Moj klinac redovno kada neko zapne ili kada nesto ispadne kaze- iju, ne gedaaaaa, dam biloooo (iju, negleda, sram ga bilo ) Ko je najbolji u vrticu? -Andjelka. (medicinska sestra koja je kod njih u grupi) Sta ste radili u vrticu? Cihu-hu-hu, vozili autima, pombogan... Sta ste rucali u vticu? Moras rucas-neces rucas Tako je tekao nas razgovor kada smo dosli iz vrtica danas.
|
|
|
|
RE: Raspričala se deca :) 27.9.2011 20:27:38
|
|
|
|
Olga75
|
sinoc je zvercica spakovala dve olovke, Zlatokosu i pesme Dragana Lukica u svoj rancici i kaze nam : idem u koju ( skolu ) da zajadim pajice , kao tata
|
|
RE: Raspričala se deca :) 9.10.2011 19:28:41
|
|
|
|
Lu
|
Mama koje su boje bakterije? A od čega su one nastale? Jesu li veće od mravi? A šta su to atomi? Jesu li oni manji od mravi i od bakterija? Koje su boje atomi? Jesu li otrovni? ... Mama mogu li igrati malo igrice
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 9:52:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Prvo, otkrivena misterija MATE (banane)... Neki dan gledamo Nodija i on viče: Mata, Mata! Ja kažem: pa da sine, majmun jede bananu... Kad skontam-majmun se zove MA(R)TA ... I tako je banana postala mata! A juče ja u njegovoj torbi nađem neku novu Diesel majčicu i pitam: Miko, odakle ovo tu? Ko ti je ovo kupio? Kaže on: kiko (striko-inače uvek prvo kaže kiko ).... Kažem ja: nije kiko tu, ko je kupio Miši? Je l' Bosa (žena koja ga čuva)? Kaže: ne. Pa ko ti je dao ovu majcu sine? Kaže: Daca (dadiljina ćerka) Zovem ja mm i ispričam mu naš razgovor, kažem: Miša mi kaže da mu Daca kupila majcu... A mm da crkne od smeha : e pa ako ti je on rekao... I zaista Daca kupila!
|
|
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 11:50:30
|
|
|
|
lanajelena
|
Moje dete se glupira kad prica,ja ga sad opet nista ne razumem,pocne lepo da govori i samo li ti se nasmesi brk pocinje da se zeza,onda sve reci isto zvuce mama-nam,tata-nam,Lana-nam(a zna da kaze) i kad mu dosadi onda pocinje sa dva slova kao npr mama-ma,tata-ta,Lana-ma i tako u krug
|
|
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 12:11:42
|
|
|
|
Snelle
|
Nama su sada glavne reči: gde je (kako ona to slatko kaže ) i još namesti šačice ka spolja kao da nešto traži i podigne ramena i reč "ega" (evo ga), najčešće kad se probudi i vidi tatu, kao da ga je celu noć tražila
< Poruku je uredio Snelle -- 11.10.2011 12:13:58 >
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 12:15:43
|
|
|
|
*Alexx*
|
Moje dete dodaje "ja" na sve reči. Mamaja, tataja, papaja (to je Pepa prase),... Kad ga nešto boli, onda plače mama ada (nemam pojma šta mu je to ada).
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 12:17:57
|
|
|
|
lanajelena
|
Snelle a ti kukas ...Alex i Lana je to radila jedan period,mene sad ona zove Mako a meni slatko pa i ja nju tako zovem,kad je ne zovem Pepa
|
|
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 12:19:34
|
|
|
|
Snelle
|
Neko mi je još davno pričao da njegovo dete na sve reči dodaje "ja" A to "ada", da nije "glava", kao boli me glava?
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 12:25:08
|
|
|
|
lesica
|
za male velike mudrice. Nama je novo omiljeno: beba kupa,mama kuva bljake=dlake,bljak=puna nosa,sjucokert=suncokret,oko,uvo,u(s)ta i njonja=nos,i daaaagaaaa=draga
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 12:31:17
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: lesica sjucokert=suncokret Al ste vi napredni!!!! Inače, zaboravila sam nešto da kažem. Pre neki dan fotografišemo mi L, i ona kreće ručicama ka fotoaparatu i traži da joj ga damo. Mm joj kaže da to nije za decu i ona kreće da plače, pri čemu mm ne popušta. Posle 10ak sekundi plakanja kapira da tako ništa neće postići i onda kreće drugu taktiku - smiruje se, i onda mazno kaže "vaa" što znači "Hvala" - kapira dete da će dobiti ako se unapred zahvali
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 12:31:18
|
|
|
|
Madam_Mim
|
Da li da se brinem, N ima 10 meseci i još uvek je samo na mama, tata, baba, ajde i ne-ne? Eventualno pooneeekad av-av i daj... ali jaaako retko
|
|
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 12:32:14
|
|
|
|
Snelle
|
Madam mia, naravno da ne treba da se brineš, još je rano za druge reči
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 12:33:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Mihajlu se jezik razvezao tek od 18 meseci, a ima drugare koji će sutra napuniti 2 godine i govore trećinu od onog što Miša priča (a ja mislila da on malo govori )
|
|
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 12:39:31
|
|
|
|
JMPM
|
Lele, ovo moje cudo prica kao navijeno, ne zaklapa.Kako je krenuo u pricu za nekih 14-15 meseci (vise od onog mama-tata) ima jaaaako veliki broj reci u svom recniku . S, koga najvise volis? -Mamicuuuu najvise. -A tatu? Ne, neeee, mamicuuuu i dotrci da me zagrli . Jako je vezan za mene, sve ce mama i da ga presvuce i da ga vodi gde treba i da ga uspava i da sipa vodu i sveeee, samo mama, niko drugi ne postoji vec jedno tri meseca. Juce smo imali jednu devojcicu u gostima koju on jaaaako voli i stalno je grli. Ja kazem ajde sine da te mama slika sa Leom. Kaze on- "Ajde LeJa, stani tu. Eto ga, gotovoooo" Poceo je da koristi i ruzne reci, to mi se bas ne svidja, ali proci ce ga i taj period dok se malo izluduje. Zaboravih da napomenem da se jako trudi da pravilno izgovori rec, svako slovo. I po nekoliko puta ako je nova rec u pitanju, vrati se dok ne kaze pravilno
< Poruku je uredio JMPM -- 11.10.2011 12:41:12 >
|
|
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 12:44:32
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: n i n a Mihajlu se jezik razvezao tek od 18 meseci, a ima drugare koji će sutra napuniti 2 godine i govore trećinu od onog što Miša priča (a ja mislila da on malo govori ) Ja mislim da Andrej ima fond od 30-ak reči, a ima 2 godine. Tek sada je krenuo da priča malo više. Ja sam se zaprepastila kad sam ga pitala šta je ovo za nogu, a on kaže no-ga - to se desilo sinoć. Ali zato se ispriča na njegovom izmišljenom jeziku za sve pare Hvala mu je ap ili apa
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 12:45:45
|
|
|
|
*Alexx*
|
Neće da kaže "da". Umesto da kaže "da", on se nasmeje. I ja kažem "reci da ili ne", a on kaže "da ne"
|
|
RE: Raspričala se deca :) 11.10.2011 12:53:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Nama je Hvala-lala ili ava Doviđenja-cenja (ali to C je nešto između đ i c, ima taj glas u mađarskoj abecedi) Patike su duuugo bile pake, od juče su patike papuče su 100 godina bile pace, a onda samo jedan dan postale papuce Apropo: šetamo korzoom i ispred jedne radnje izneli donji trap lutke obučene u neku garderobu i bosa je l', a moj Mićko dođe da me vuče za ruku, pa prstićem na onu lutku i viče: mama, papuce!!!
|
|
|
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?