|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Lh trakice
4.5.2010 7:15:44   
serendipity
Dobro jutro!
Treba mi malapomoc...
Ovog meseca sam odlucila da se pozabavim trakicama... vredno ih radim svako popodne, nekad i uvece ali se trudim da bude uvek u isto vreme. Pocela sam odmah po zavrsetku user posted image (tj. 8dc) i polako se pocela pojavljivati crtica, ali je 12dc nestala i onda opet pocela da se pojavljuje... nije jos bila iste jacine kao kontrolna, pa pretpostavljam da to znaci da do ovulacije nije doslo. Po onome kako mi je bilo pre trudnoce, znam da mi je ovulacija tamo neki 17 ili 18 dan ciklusa. Da li je neko imao slicna iskustva? Malo mi je ovo sve zbunilo...

(odgovor članu mickybap)
Direktna veza do poruke: 251
4.5.2010 7:27:06   
jelena038
moja druga crtica je uvek samo do pola pozitivna, pa obrati paznju, da ti ne promakne. znaci, uzduzno, leva strana je bas tamna, a desna strana crtice svetla. ispostavilo se da je pozitivna. znaci i to se vazi. radi sto kasnije, meni su najbolji rezultati bili uvek oko 19h.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu serendipity)
Direktna veza do poruke: 252
4.5.2010 7:32:43   
serendipity
Hvala ti Jelena!!!
Meni je celom duzinom crtica iste boje. Lepo je krenula da tamni pa prestala, izgubila se i onda opet. Bas me interesuje kako ce biti danas. Obicno radim oko 19h, par puta sam uradila i kasnije.

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 253
4.5.2010 8:26:58   
jelena038
pa kad bude iste boje kao kontrolna, i to je pozitivno. ne mora biti jace. meris bazalnu?

< Poruku je uredio jelena038 -- 4.5.2010 8:28:30 >

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 254
4.5.2010 18:55:14   
serendipity
Evo, opet nista...
Uradila sam ponovo lh test i jedva, jedva da se vidi, a danas mi je 16dc.... poludecu!
Sta sad to treba da znaci... da nemam ovulaciju? Tu je bar uvek sve bilo ok....

Direktna veza do poruke: 255
4.5.2010 23:32:46   
tatjan@
Serendipity LH trakice ne rade kao test na trudnocu, u mnogo slucajeva ne tamni crtica postepeno, nego BAM, jedan dan se se samo pojavi. Citala sam to po stranim forumima. Bitno je da uhvatis taj prvi dan kad se pojavi tamna, posto moze da bude i par sledecih dana takva a tad mozes zakasniti..
Najbolje je meriti i bazalnu, a mislim da si rano krenula sa testovima i da ovulacije jos nije bilo.
Meni danas pozitivan test, 24 dc! A ciklusi su mi na 34 dana.. Postavicu sutra fotku

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

Direktna veza do poruke: 256
5.5.2010 6:55:14   
serendipity
Tatjan@, moji zivci ti se zahvaljuju! Juce sam prosto poludela jer mi se sve cinilo kao da nesto ne valja... posle prekida trudnoce prosle godine nekad mislim da nemam snage za nove probleme!
Hvala ti na objasnjenju, nastavicu onda sa trakicama. Znam da sam pocela rano ali sam htela sve da ispratim. Znam da sam, pre trudnoce, ovulaciju uvek imala kasnije, nikad sredinom ciklusa, a ciklus mi traje sve od 30 do 34 dana... ponekad cak i duze...

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 257
5.5.2010 14:18:33   
tatjan@
Nema na cemu :) I nemoj da se nerviras.. kod savrseno zdravih zena moze biti 2-3 ciklusa godisnje bez ovulacije, stresovi, promena godisnjeg doba, bla bla..
Ja kako sam pocela ponovo da merim bazalnu i radim trakice otkrila sam evo vec drugi ciklus da mi je ovulacija 24dc. A pre porodjaja mi je bila uvek 17-ti ili 18-ti.. Nesto se u ciklusu promenilo ocigledno, pa je to mozda slucaj i kod tebe. Inace i ciklus mi je postao malko duzi, izmedju 34-36 dana a pre je bio na 33-34dana. U svakom slucaju sve je to u granicama normale.. Radi trakice i meri bazalnu, probaj i sad ujutru, da vidis kolika je, barem okvirno da se i time vodis, prati i egg ako ga imas, sto vise pokazatelja uzmes u obzir, lakse ces proceniti kada ti je ovulacija.

A evo i mog testa, inace i meni kao i Jeleni je crtica do pola jacine kao kontrolna a druga polovina je svetlija, ali bazalna zato pokazuje ovulaciju

user posted image

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

Direktna veza do poruke: 258
6.5.2010 7:12:56   
serendipity
Juce se opet pojavila jako svetla crtica...
Raspitala sam se kolika vrednost LH treba da bude za vreme ovulacije.. kazu da je normalno da bude od 14mlU (ne znam kako se tacno pisu te jedinice) pa do 54 ako se dobro secam. Mozda ja imam prirodno nizi nivo? Ko bi ga znao sad. A testovi su osetljivi na 30mlU. Mozda mi je ovulacija bila onda kada je crtica bila najjaca??? Ili ce mozda tek da bude... bilo kako bilo, ja sam bila vredna... user posted image
Kupila sam one osetljivije testove pa cu videti kako se bude na njima pokazivalo.... ako mi uopste budu i trebali... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 259
6.5.2010 9:47:54   
jelena038
sta bi na kraju? serendipity, i meni je tako bilo prvi ciklus sa trakicama, mislim da i ja imam prirodno niyi nivo LH... uprati kako ti izgleda najtamnija ovog ciklusa i ako ne pratis, pocni da pratis bayalnu. kad je bila sluz?

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 260
7.5.2010 6:51:42   
serendipity
Evo, danas mi je 19dc, juce kada sam radila test nista se nije pokazalo... sluz - nista!
Ostaje mi samo da pretpostavim da mi je ovulacija bila onda kada mi je crtica bila najjaca. Bili smo vredni, pa cemo videti! user posted image user posted image user posted image
Bazalnu sam probala da merim prosli mesec, ali mi je to sve nesto komplikovano, lakse mi je sa ovim trakicama...

Direktna veza do poruke: 261
7.5.2010 11:32:27   
jelena038
serendipity, ajde uslikaj tu najjacu, da vidimo kako izgleda... ja lepim i pisem, pa cuvam i onda sledeci mesec poredim, to mi je dosta pomoglo da se ovog meseca orijentisem. moram da skeniram pa da okacim...

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 262
9.5.2010 19:21:11   
serendipity
Jelena, konacno! user posted image
Upravo sam ugledala testnu crticu jacu od kontrolne... na 21dc. user posted image user posted image user posted image Poslednja dva dana nisam radila testove (ali sam bila vredna) i ne znam sta se desavalo ali eto ovo je to sto sam cekala. POslednje sto sam radila (18dc) nije bilo nikakve crtice - jedva nesto jaaaaaako bledo! Sad rpetpostavljam da je ovulacija danas, sutra prekosutra??

Direktna veza do poruke: 263
9.5.2010 19:28:25   
jelena038
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i meni je kasnila ovulacija, i malo sam pretrazivala po FF i mogu ti reci da to komotno mozemo da svrstamo u dobar znak!!! Ajd sad, na muckanje!!!!! user posted image super!!!! sad meni pozeli jos jednu na testu za trudnocu, ne mora da bude jaca od kontrolne user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 264
9.5.2010 19:33:44   
serendipity
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ha, ha, ha! Uzela si mi rec iz usta!
Upravo sam rekla muzu da sledeci put hocu da vidim sve isto samo na testu za trudnocu! Muzkala sam u petak i danas... a bice jos... ma ima da ga ubodemo ovog meseca... imam neki osecaj za feeling! user posted image user posted image user posted image Ako se dobro razumem u ove lh trakice ovlucaija je za 12 do 36 sati, ili gresim????
Mislis da je kasnjenje ovulacije dobar znak - kako?
Kada ne treba da dobijes?

Direktna veza do poruke: 265
9.5.2010 19:39:40   
jelena038
kasnila mi 2 dana, ciklus mi se skratio ya dan, tako da... izmedju srede i subote user posted image ma trakice su zakon. ovako, meni je O vec dva meseca drugi dan od pozitivne trakice. al nema veze, muckaj sad i narednih par dana, svaki dan po dva puta, i ne trosi trakice vise dzabe, to je to!user posted image user posted image user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 266
9.5.2010 19:43:48   
serendipity
jedva cekam da vidim nas rezultat svega ovoga! A ubedjena sam da ce biti pozitivan! Ma MORA biti!user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 267
9.5.2010 19:49:35   
jelena038
iz tvojih usta... user posted image user posted image user posted image user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 268
9.5.2010 19:56:43   
Anoniman
Ja ih bogami narucujem ovaj mesec...user posted image

Direktna veza do poruke: 269
10.5.2010 10:57:15   
tatjan@
Zdravo drage RR forumasice :)
Vidim da ste obe resile dileme a sad ja imam jednu..
Naime, juce sam bila jako nestrpljiva i onako bezveze uradila test na trudnocu. naravno bio je negativan, rano je, ali onda sam negde procitala da pozitivna lh trakica pri kraju ciklusa moze znaciti trudnocu. Uradim ja lh trakicu (27 DC) kad ono, crtica se pojavi gotovo u sekundi i to mnogo jaca od kontrolne..
Sad i FF mi je omanuo ovaj mesec, kao pokazao ovulaciju tada kada sam ja mislila da jeste, ali posle toga su mi padale temperature.
Da li mislite da je moguce da ja tek sad imam ovulaciju, verovatno juce uvece?
I temperatura je jutros najvisa do sad..

Evo da postavim i slike trakica, prva je onda kada sam ja mislila da imam ovulaciju a druga od juce (medjutim sada crtice izgledaju iste jacine, ali juce je test linija bila jaca od kontrolne, isparilo malo valjda..). Sta vi mislite? Mi smo u svakom slucaju bili vredni juceuser posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 270
10.5.2010 11:03:32   
jelena038
meni to lici na trudnocu. u ovo vreme OPK pokazuje pre testa. :) imas na ff slike testova, pa tamo u brendovima pronadji opk umesto htp, pa vidi, svi slucajevi su takvi. daj boze da sam u pravu!!!

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 271
10.5.2010 11:55:20   
tatjan@
Jedva, ali nasla sam! Jelena nadam se da si u pravu.. :) Inace mi se juce ceo dan nesto mutilo u stomaku, imala sam bas neke bolove, a danas nista. Ubacicu i moju chart sliku na te,mu bazalne, ajd pogledaj i to sta mislis.

Evo primer, fotka serije lh testova, koji su ukazali na trudnocu, mozda nekome jos posluzi, skinula sam sa FF-a.. vidi se tamo da je beta pozitivna..a nadam se da ce i u mom slucaju tako ispasti. Ja sam sad uradila opet test za ovulaciju i crtice su ponovo skoro iste jacine.

user posted image

Direktna veza do poruke: 272
10.5.2010 12:04:07   
ksenija81
Tatjana, sto ne uradis betu da budes sigurna?

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 273
10.5.2010 12:15:05   
tatjan@
Zivim na selu, nije mi dostupna laboratorija, trebalo bi da odem u Novi Sad.. a mrzi me nesto :) Imam kuci gomilu testova za trudnocu pa cu ih raditi, joooj bas uzivam u iscekivanju, ne znam kako vi.. Ali ja vec imam jedno dete, pa i nisam tako nestrpljiva, jedino sto me sve ovo oko ovulacije i trudnoce i zaceca bas fascinira! Pogresila sam profesiju hehe user posted image

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 274
10.5.2010 13:30:30   
jelena038
rekla sam ti sta mislim user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here