oxy7 -> RE: Histerija (19.1.2012 6:50:58)
|
Mislim da sam već bila na ovoj temi, imali smo malo zatišje, a kada je stigla nova beba u kuću histerisanje se vratilo, zapravo mnogo je gore nego ranije. Inače, moje dijete ima 20 mjeseci. Najčešće se ispoljava u sledećim oblicima: - kada ne dobije što želi, baca se na pod, na leđa, često udari glavom tako jako, da automatski doživim nervni slom - kada mu nešto zabranim, udara sve što se nalazi u domašaju u tom trenutku, stvari po kući, mene, tatu... - baca se na koljena, zabije glavu u tepih i plače... E sad, ti isadi ne traju dugo, par minuta maksimum, skretanje pažnje ne pomaže, zagrljaj izaziva još veću histeriju, nekako mi se čini da je ignorisanje najdjelotvornije. Bar utiče da ti napadi relatino brzo završe. Ono što mene interesuje jeste postoji li način da se preduprijede, da do njih makar rjeđe dolazi, jer znam da se ne mogu jednostavno "ukinuti". Do prije par nedelja nisu se dešavali na javnom mjestu, ali za praznike smo bili u tržnom centru i kada sam ga odvojila od pokretnih stepenica, jednostavno se momak ispružio po podu, udrvenio se tako da ga nisam mogla pomjeriti. Još su ljudi prilazili da pitaju treba li mi pomoć, a moja sestra od tetke koja je bila sa nama pravila se da me ne poznaje...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|