Anoniman
|
Ne kažem da ga ne bih prevarila, ali sam svesna da bih, kada bih to uradila... Ja ne mogu ni da završim ovu rečenicu. Otišla? Ja ne mogu da zamislim da odem. Ja ne mogu da zamislim život bez mm. Mislićete da sam neka opajdara, da sečem vene za mm... ne. Čak nisam sigurna da umem da obajsnim. Mislim da imamo ok brak, definišimo to tako, i veoma teško bih podnela da razlog raspada istog budem ja. Da li bih mogla zamisliti život bez njega da me on ostavi? Da. Nisam nesposobna, nezavisna sam finansijski, dakle, stala bih na noge. Znači nije stvar u tome, nego, ne bih volela da ja budem uzrok raspada. Da li će se nekada desiti, da li će početi da me baš briga? Nemam pojma, videćemo. I zna, da kad bi me prevario (ne varao, to je druga kategorija, nego jednom prevario) i iskreno se pokajao, ja bih mu verovatno, verovatno oprostila. Ali on nije takav, i zaista nisu svi muškarci isti, kao što nisu ni sve žene iste. Možda postanu vrlo slični kad prevale neke godine, recimo pedesetu, ali i tad postanu slični, ne isti. Ponižavajuće mi je da kažem da su isti, jer ja mm poštujem, a da on kaže da su sve žene iste to bi meni bilo ponižavajuće. O delu isti / slični nikada nisam razmišljala na ovaj način, a ima nešto u tome, razmisliću na tu temu. A za deo prevario / varao... mislim da se slažem.
|