|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Radosno detinjstvo (zabavište)
14.9.2011 12:07:18   
*Alexx*
Nisi me razumela user posted image Zašto uopšte ide u privatni, a ne u RD? user posted image Ma nebitno, samo sam bila znatiželjna.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 501
14.9.2011 15:41:22   
Anck Su Nmaun
Tashuser posted image ..sta je bilo, sto ga ispisujes???

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 502
14.9.2011 23:03:58   
majathegreat
IZVORNA PORUKA: Tash

Bila sam u Radosnom detinjstvu da uzmem zahtev za ispis deteta!
Da Bog da mi nikada više ne trebali!

Mi smo se upisali, pa je bio dovoljan jedan roditeljski da se lepo prošetam i ispišem je. Takođe se nadam da mi nikad neće trebati. Za sad je čuva baba, a posle ću da razbijam glavu kako i gde..
Naime na tom roditeljskom sastanku samo je bilo reči o tome šta su naše obaveze i na koji način da pripremam dete da bi se oni tamo lakše snašli, šta treba da im odnesem i sl. Iščitali su neki dnevni plan i program koji se svodi na to da ih tri sata hrane, dva sata deca spavaju, sat vremena ih presvlače i još tri sata ih primaju i ispraćaju iz vrtića.
Ma neka bude i asocijalna, razmažena, ne skine pelene i ne nauči da jede sama do dve godine. Big deal.
Ja kapiram da to radosno detinjstvo treba nekog pametnog biznismena pa da vidis lepo, ja ti nudim to i to, toliko košta to i to, a socijalni slučajevi moraju biti zaštićeni i za njih sve besplatno, a ne ovamo da 95% posto prijavljenih u vrtić prima dečiji dodatak i nema para ni za šta. Malo sutra. Sve to može da se lepo proveri ko ima da plati, a ko nema.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 503
19.9.2011 17:16:56   
mister NO
razocarenje

< Poruku je uredio mister NO -- 19.9.2011 17:28:09 >

(odgovor članu majathegreat)
Direktna veza do poruke: 504
19.9.2011 17:26:31   
mister NO
ovu poruku je modifikovao mister No :)
cao.mi smo skoro krenuli u vrtic.znamo da je to prvo odvajanje stresno i da treba vremena da se dete navikne.ali vaspitacice se nikako ama bas nikako ne trude da taj prelazni period olaksaju.i nama su rekli sta su nam obaveze da moramo da imamo to i to spremno da olaksamo posao vaspitacima,i igracke smo nase doneli......ali toliku nezainteresovanost za rad sa decom koju one prikazuju.jujuju...mozda se cini moje izlaganje zbrda zdola ali stvarno smo besni.
kao prvo,one samo setaju izmedju njih,ne igraju se sa njima.i one igracke su uvek na policama koje deca ne mogu da dohvate,daju im po jednu igracku i to je to za 6h.covek bi pomislio da nema potrebe za igrackama,tu su vaspitacice,ali...ali nije tako :(.nema tu igre i nekog rada sa decom da se podstice njihova kreativnost.moj je u grupi starije jasle,a u grupi od 4god tv je upaljen od 8.00h i kad god prodjem vidim tv da radi,crtaci se gledaju ,deca sede ispred,masina radi ispiranje.blago nama.nadam se da je ovakva prica izolovan slucaj.
mi imamo nesrecu(da budemo deo bas takve price) u sreci/da nam dete bude primljeno u vrtic/.al opet sve se to potpada pod krov,drzavna firma/mislim na vrtic/,siguran posao,nema kontrole.

ovako ja dozivljavam vrtic sada,to je mesto gde ostavis dete da ti ga cuvaju,da se ne povredi,a i to ne mogu da ispune!Vapitno obr rad=0
ko sto rece jedna mama,ovde su deca tuzna,da znate,mislim da je u pravu.
sad ce se naci neki cinici i reci:koliko para toliko i muzike.jel mora tako??

(odgovor članu mister NO)
Direktna veza do poruke: 505
19.9.2011 20:57:12   
Anoniman
eto, Alex, ASN, ljudi rekose sve umesto mene!
Dve godine sam cekala da se Luka navikne na RD, a on je svako jutro plakao, molio tatu da pozuri po njega sa posla. Mrzeo je vrtic. Uvek je stao na kapiji ovog privatnog i pitao Kad cu ja biti dovoljno velik da idem ovde (njegovu generaciju primaju od 4god).
U RD dan je ovakav:peri ruke, doruckuj, peri ruke, trci po terasi (mozda crtas, ili radis sa plastelinom jednom mesecno), peri ruke, uzinaj, peri ruke, spavaj, peri ruke, rucaj, peri ruke, gledaj tv.
U privatnom vrticu su za leto pravili poznate svetske gradjevine od gline i cigala, pravili su scenu krcko orascic, crtali strip, crtali po majcama, pravili robote, pravili lutke od varjaca, krecili zid na koji su im sledeci dan poznati crtaci grafita crtali, i sve sto su radili je izlozeno u muzeju, a fotke kako sve to vase dete radi su na fb, ako ste dali dozvolu da se objavi. Danas su mesili testo i pravili kifle, koje su posle ispecene i pojedene, svaki dan rade iz radnih listova...

Direktna veza do poruke: 506
19.9.2011 22:07:11   
mister NO
Potajno smo prizeljkivali da smo jedini koji imaju takvo iskustvo,al eto....nismo.
Inace smatram da ima dosta i do vaspitacica.jer ove koje su nama pripale :( su totalno nezainteresovane i starije su 40+,dok vidim i da ima onih koje nesto rade sa decom,zanimaju ih.al su te uglavnom mladje.
Mislim da se iz ove price nazire nova tema.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 507
19.9.2011 22:13:20   
Anoniman
Ja moram da prokomentarišem nešto što nažalost prečesto čujem, a u vezi je sa najdražom nam predškolskom ustanovom, a to je - koliko para toliko muzike.
Boravak za jedno dete u vrtiću košta malo više od 12000. Roditelji plaćaju mali deo cene, ostatak dodaju grad, opština ili ko već, ali od naših para! Vaspitačice rade u malo težim uslovima, slažem se, ali primaju platu i rade u državnoj ustanovi.
Nema šanse da trpim nehumano ponašanje prema mom detetu samo zato što su me, mili bože, primili u državni vrtić. Žalila bih se, pa ako ne pomaže, žalila bih se opet, i opet, i svima.
Niko nama nije poklonio te vrtiće i mesta u njima. Te vaspitačice nisu boginje koje tu volontiraju, one su plaćene da brinu o našoj deci.
Ok je na neke stvari zažmuriti, ali do koje mere trpeti...možda sam ja samo malo više nadžak baba, nego što bih trebala da budem.

Direktna veza do poruke: 508
19.9.2011 23:00:26   
Anoniman
Ne, Neđo, nisi, to je tako jer dosta ljudi nema kud sa detetom dok radi, i ćuti i trpi, jer, šta će ako ga izbace??? Znam ženu, radila je sa mnom, koja dete ostavi u vrtiću u 7.30, i dođe po njega oko pola 5. Moj Luka nikada nije ostajao toliko, pa me nije pogađalo mnogo stvari.

Da ne grešim dušu, dok je išao u Leptirić, manji vrtić, donosio je kući i koji crtež, i dolazio kući sa po kojim stihom.
Ali u Čaroliji, veći vrtić, ništa. Jeste, dosta je i izostajao jer se tada rodio Marko, i virusi nikako nisu bili dobrodošli kući zbog sveukupnog Markovog zdravstvenog stanja, ali i to što je išao, ništa se nije dešavalo. Na roditeljskom nam je vaspitačica rekla da ih ne učimo slova, u smislu, ni svoje ime da zna da napiše, jer to ne valja, mali su. Halo, ima 4 godine, može makar da prepozna svoje ime ako ga ja napišem, ako već neće da ga piše. Ma, žena je nabrajala ko od dece ne zna boje, kritikujući roditelje... znam, i ja mislim da bi roditelji mogli svoju decu naučiti bojama, ali čekajte, to je grupa te vaspitačice već drugu godinu, zar ih ni boje nije naučila? Pred ekskurziju nas je pitala dal neko dete kaki u gaće. Ljudi, kaki, sa 4 godine. I pobogu, zar to ne znaš, sa njima si dobar deo dana već DVE GODINE!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 509
20.9.2011 10:41:52   
lanajelena
Zao mi je sto su vam iskustva takva,negativno iskustvo sam imala samo prilikom upisa sa upravom a za sve ostalo nemam primedbi
Lanine vaspitacice su fenomenalne,svaki dan rade nesto novo,milion stvari je tamo naucila,oni tamo uce o zagadjenju prirode kad bi se ja sa njom tim stvarima bavila(ne bi mi palo na pamet)..jedan dan uce o insektima,drugi o divljim zivotinjama itd stvarno im je raznovrstan program,na roditeljskom su vaspitacice pitale za tv da se kupi nismo se slozili i one su rekle ni mi nismo za ali su neki od roditelja pitali pa smo morali da pitamo,idu svaki dan napolje i to ne kao neki da trce po igralistu nego setaju po kvartu,kad dodjem po nju svi sede za stolom i nesto rade,nikad nisu raspusteni
Dusan je tek krenuo ali su to bile L vaspitacice pa znam otprilike kako fukcionise one su malo starije ali isto tako im prirede kvalitetno vreme,ja vec vidim kod njega neki napredak,posle jucerasnjeg boravka u vrticu on je dosao kuci i posle podne rekao  jos 5 novih reci(da li je slucajnost ne znam)
kod mene samo pozitivna iskustva sa vaspitacicama user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 510
20.9.2011 12:07:00   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu lanajelena)
  Direktna veza do poruke: 511
20.9.2011 12:08:35   
Anoniman
Ја не знам шта ћу у децембру. Водићу Нину самном на посао, нема ми друге, па док прска крв на све стране нек пузи између апарата за дијализу.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 512
20.9.2011 12:11:37   
bokicans
Pa da Bubi mozes,samo joj posle Obavezno operi rukice,posto je puzala po podu.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 513
20.9.2011 12:12:46   
Anoniman
A koja je priča sada Bubo? Jel ona na listi čekanja? Jel može da krene kad napuni godinu?

(odgovor članu bokicans)
  Direktna veza do poruke: 514
20.9.2011 12:17:05   
Anoniman
Тек кад напуни годину наводно улази уопште у процес разматрања. Значи, 2 децембра они отварају чаробну фијокицу, па ваде из ње све папире свих беба које су у истој ситуацији као моја Нина, па онда почињу да их уносе у рачунар, па ондакад унесу у рачунар онда седну да већају тамо негде, некад... А ја почињем да радим 26.10. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 515
20.9.2011 12:20:10   
Anoniman
Au. Pa šta si smislila?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 516
20.9.2011 12:25:21   
Anoniman
Узећу годишњи који ме следује, па ће она моја мама узети годишњи, ако до тада не нађемо везу онда ће мм узети годишњи и тако док не спуцамо све годишње или док нека веза не проферцера. Ето тако... 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 517
20.9.2011 12:30:06   
Dove
Moja Milica je posla u vrtic sa godinu i cetiri meseca.Imala je dve vaspitacice i ja imam samo lepa iskustva.Sve se radi u dogovoru.Na nosu je ucila zajednickim snagama,ne prave problem ako dete mora da boravi duze,samo sve u dogovoru.
A sto se vaspitnog dela tice sa dve godine je sama sklapala svoje stvari,sa tri znala da napise svoje ime i da razlikuje boje,vec sa 4 uveliko recitovala pesmice.
Sad je u petom razredu,i odlican je djak.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=134782533257851
Da vidite samo kakva je tuga bila prosle godine kad je jedna od vaspitacica preminula od raka a ona to cula.Danima je bila smusena...Znaci i da su emotivno vezani sa decom na neki nacin...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 518
20.9.2011 12:31:33   
lanajelena
Lazu Bubo sve lazu,samo ti tamo dosadjuj(vidi iz mog primera),svaki dan ako treba idi tamo,pomeni im novine (toga se plase jaaaako),kod D u grupi ima bar njih 5-ro koji su upisani ali cekaju god da krenu,niko od njih nije na listi cekanja vec im imena zvanicno stoje na ormaricima

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 519
20.9.2011 12:33:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Узећу годишњи који ме следује, па ће она моја мама узети годишњи, ако до тада не нађемо везу онда ће мм узети годишњи и тако док не спуцамо све годишње или док нека веза не проферцера. Ето тако... 

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 520
20.9.2011 12:34:24   
Dove
P.S. Nadam se da mozete da vidite snimak.U opciji podesavanja nemam izbor svi vec najsire prijatelji prijatelja!!!

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 521
20.9.2011 13:49:18   
JMPM
IZVORNA PORUKA: lanajelena

Zao mi je sto su vam iskustva takva,negativno iskustvo sam imala samo prilikom upisa sa upravom a za sve ostalo nemam primedbi
Lanine vaspitacice su fenomenalne,svaki dan rade nesto novo,milion stvari je tamo naucila,oni tamo uce o zagadjenju prirode kad bi se ja sa njom tim stvarima bavila(ne bi mi palo na pamet)..jedan dan uce o insektima,drugi o divljim zivotinjama itd stvarno im je raznovrstan program,na roditeljskom su vaspitacice pitale za tv da se kupi nismo se slozili i one su rekle ni mi nismo za ali su neki od roditelja pitali pa smo morali da pitamo,idu svaki dan napolje i to ne kao neki da trce po igralistu nego setaju po kvartu,kad dodjem po nju svi sede za stolom i nesto rade,nikad nisu raspusteni
Dusan je tek krenuo ali su to bile L vaspitacice pa znam otprilike kako fukcionise one su malo starije ali isto tako im prirede kvalitetno vreme,ja vec vidim kod njega neki napredak,posle jucerasnjeg boravka u vrticu on je dosao kuci i posle podne rekao  jos 5 novih reci(da li je slucajnost ne znam)
Sve boldirano je tako...bas sam prezadovoljna vaspitacicama. Jeste da smo skoro krenuli u vrtic, ali vec znamo tri nove pesmice i sta koje dete rucka user posted image user posted image . Mlade su vaspitacice, mozda je u tome prednost, imaju vise zivaca i volje da rade sa malom decicom.

Direktna veza do poruke: 522
20.9.2011 15:24:12   
Anoniman

Lazu Bubo sve lazu,samo ti tamo dosadjuj(vidi iz mog primera),svaki dan ako treba idi tamo,pomeni im novine (toga se plase jaaaako),kod D u grupi ima bar njih 5-ro koji su upisani ali cekaju god da krenu,niko od njih nije na listi cekanja vec im imena zvanicno stoje na ormaricima

Како? Какоооооо? user posted image Ми смо у мају предали папире, нама су рекли да пријем деце испод године дана уопште не постоји, да све почиње када дете напуни годину... Ништа ми није јасно, дајте помагајте сазнањима... ЛЈ, хвала на саветима.

Direktna veza do poruke: 523
21.9.2011 7:47:58   
JMPM
IZVORNA PORUKA: JMPM

Sve boldirano je tako...bas sam prezadovoljna vaspitacicama. Jeste da smo skoro krenuli u vrtic, ali vec znamo tri nove pesmice i sta koje dete rucka user posted image user posted image . Mlade su vaspitacice, mozda je u tome prednost, imaju vise zivaca i volje da rade sa malom decicom.
Zaboravih reci da nas svako jutro na vratima jaslicarske sobice doceka napisano sta ce sve da rade u toku dana user posted image . I bas bude tako. Obavezno ispitam dete sta su radili i kroz redove shvatim da je ispunjen dnevni plan user posted image (naucio deo noce pesmice, naucio igru uz neku pesmu, igrao se autima ili loptama ili mehuricima...svaki dan nesto drugo). Sve u svemu drago mi je sto ima ovakvih vaspitacica.

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 524
21.9.2011 11:14:33   
lanajelena
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Како? Какоооооо? user posted image Ми смо у мају предали папире, нама су рекли да пријем деце испод године дана уопште не постоји, да све почиње када дете напуни годину... Ништа ми није јасно, дајте помагајте сазнањима... ЛЈ, хвала на саветима.

Bubo preostaje ti da se uclanis u sps i onda 100% dobijas mesto u vrticu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Pepeljuga ( srpska narodna bajka)
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here