Lilly*
|
IZVORNA PORUKA: Dok cekam... Malo sam trazila ali ne nadjoh slicnu temu. Ukoliko vec postoji, molim moderatore da je linkuju. Planiram vencanje, ne malo a ne ni veliko...znaci, oko 100 do 150 gostiju...pa sam malo radoznala.... Da li ja neko vec imao takvo vencanje i pratece dogadjaje? Kakva su iskustva? Koliko okvirno moze da kosta? i slicna pitanja.... Mislim da moze biti zanimljiva tema za one koji vole tako "srednja" po velicini vencanja :)) IZVORNA PORUKA: snješka Na mom ih je bilo 500 , i ne želim ni da se sjećam. Blago tebi, ja bih možda još smanjila broj gostiju. IZVORNA PORUKA: Dok cekam... Draga daj malo detaljnije plizz! I ja bih imala 500 ali se mm ne slaze, i ovih 150 ce jedva da "proguta" :))) IZVORNA PORUKA: Tash Mi smo imali oko 150 zvanica, došlo ih je nešto manje, oko 130, ako se dobro sećam. Šta te zanima? IZVORNA PORUKA: snješka Ne znam šta te konkretno interesuje? Nas je izašlo oko 14000 KM, to je oko 7000 eura. Bilo je skoro sve po običaju, osim toga da mladini ne treba da dolaze, ali sam ja insistirala da dođu, jer mi je to baš glupo. Tada je obavljeno i prijateljstvo. Takođe, nije bilo koverti nego poljevačina, sa sve čajom koji mašala. Ma cirkus pravi, ja ludila. Evo se i sad iznervirah. Mene kao doveli djever i djeveruša. Vjenčali se prvo uopštini pa u crkvi. Eto, ne znam šta bih ti napisala, daj konkretno pitanje. IZVORNA PORUKA: Dok cekam... Pa recimo, koliko je kostao rucak po osobi (znam da se cene danas razlikuju ali ipak nesto okvirno) ? Iznajmljivanje vencanice ili kupovina, cene? Da li ste bile trudne na vencanju? Kako to trudnica podnosi? Da li ste dobijale vise novca ili poklona? Muzika? Dnevna versus nocna svadba? Da li ste pozivale cele porodice iz familije? (od dvoje koje bih pozvala oni imaju po dva sina i dve snaje pa jos 4 unucadi i to ispadne mnogooo).... Kako tu napraviti kompromis da se ne naljute? I sta vam jos padne na pamet, slobodno pisite! :))) IZVORNA PORUKA: Tash Sve cene imam zapisane u rokovniku, ali ne mogu sada da lupam da tražim, pa ću ti ovih dana to nakucati. Sad možda malo po sećanju, pa ću se ispraviti tačno kad izvadim tefter. Pa recimo, koliko je kostao rucak po osobi (znam da se cene danas razlikuju ali ipak nesto okvirno) ? Mislim oko 16-17eur. Iznajmljivanje vencanice ili kupovina, cene? Iznajmljivanje, oko 150eur sve zajedno (sa bundicom, i onom tanjom "jaknicom") Da li ste bile trudne na vencanju? Kako to trudnica podnosi? Da, punih 5 meseci. Nit brige, nit pameti. Pila sam vermut celu noć, skakala po stolovima, mm-ova baba me skidala, kaže, ispašće mi beba. Činjenica, nakon svadbe sam bila otvorena 2 prsta. Da li ste dobijale vise novca ili poklona? Novca. Ljudi su pitali, a mi smo govorili da bolje novac. Dobili smo nekoliko poklona, i sve ih koristim, ispadoše veooooma korisni! Smatram da nije sramota na poznivnicu u dno ubaciti crtež poklona precrtano, a kovertu sa novcem štiklirano. Muzika? Prvo su bili tamburaši, njih smo platili valjda oko 150eur, a onda stigoše klavijature i pevaljka i pevač , njih smo platili nešto puuuuuuuuuuno, tipa 500eur. Dnevna versus nocna svadba? Ako si trudna, ne počinji rano ujutru. Naime, nama je u Crkvi bilo u 16h, a kod matičara u 17h, valjda, ako se dobro sećam. A meni je dan počeo sa frizerom u 9h, i jedva sam na vreme bila gotova. Da li ste pozivale cele porodice iz familije? (od dvoje koje bih pozvala oni imaju po dva sina i dve snaje pa jos 4 unucadi i to ispadne mnogooo).... Kako tu napraviti kompromis da se ne naljute? Dogovor je bio da seče po generaciji. Naime, nisu pozvane babe i dede, ali jesu njihva deca (sa decom). I sta vam jos padne na pamet, slobodno pisite! :))) Zaboravila si cveće. Sve zajedno nas je izašlo oko 7000eur, ali ništa nismo plaćali unapred, sve je bilo dogovoreno da ćemo platiti nakon svadbe, a pre samo mali deo. Tako da smo svadbu otplatili od novca koji smo dobili za svadbu. IZVORNA PORUKA: snješka Kod nas nije bilo to ručak po osobi, već se peklo ne znam ni ja koliko jagnjadi i prasadi, sarma, pite, salate, meze,.... i to stalno stoji na stolu, uz dopunjavanje i mijenjanje naravno. Moja vjenčanica je bila 300 Km ili 150 eura, iznajmljena. Bila sam trudna, 4. mjesec i bilo mi je super. Super sam podnijela. Više smo dobili novca, a svo zlato koje sam dobila zamijenila sam za jedan prsten, koji je koštao oko 170 eura. Znači da to zlato nije vrijedilo mnogo više. To mi je drago, jer ja ne volim poklone tog tipa, jer imam specifičan ukus, volim najjednostavnije stvari. Pozivali smo cijele porodice, ali nisu svi dolazili već oni najmlađi. Pri tom ne mislim na klince, već na one nekih naših godina, ali je bio i slučajeva da su došli svi. Možete izabrati da zovete samo one koji su mladi, jer je tad zabava. KOd nas us oni stari uglavnom sjedili. Muzika je bila naša prepoznatljiva "rke koke" . Platili ih oko 700 eura. Svadba trajala od nekih 12 sati popodne do 3 ujutro. Zadnji otišli moj brat i njegovi drugovi. IZVORNA PORUKA: snješka IZVORNA PORUKA: Tash Sve zajedno nas je izašlo oko 7000eur, ali ništa nismo plaćali unapred, sve je bilo dogovoreno da ćemo platiti nakon svadbe, a pre samo mali deo. Tako da smo svadbu otplatili od novca koji smo dobili za svadbu. Isto. IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: snješka Svadba trajala od nekih 12 sati popodne do 3 ujutro. Zadnji otišli moj brat i njegovi drugovi. Ja ne znam ko je zadnji otišao jer sam ja otišla pre njih. IZVORNA PORUKA: Tash E, da, ova tema će garant biti zaključana ujutru kad se moderatori probude. A i ja odoh u krpe, treba sutra otvoriti oči u 6.30. IZVORNA PORUKA: Dok cekam... Hvala devojke, mislim da ce biti jos zanimljivih iskustava! Ne vidim razlog sto bi bila zakljucana, osim ako postoji vec takva, sto bih i ja violela da vidim! Ljubac! IZVORNA PORUKA: Tash Ima sigurno slična. Mislim da je Shishica otvarala temu o malom venčanju, ovo i nije tako malo. Ma ne znam ni zašto filozofiram. U svakom slučaju, prepisaću ti cene ovih dana, bilo je to 2006. IZVORNA PORUKA: crazymama ja sam se udala pre dve i po godine, nisam bila trudna, a svadba je bila u prelepom hotelu u sred Beograda, oko 150 gostiju, cena po gostu je bila 28eur, sto je tada bilo malo jaca cena, ali za hotel sa 4 zvezdice pristojno. imali smo da biramo 3 razlicita menija, a mogli smo i da kombinujemo iz svakog ponesto, pa da sami napravimo svoj meni. nisu dozvoljavali da se donosi svoje pecenje, ali pecenje nismo ni hteli, jer je bio maj mesec i vrucina... imali smo hladno predjelo, toplo predjelo, corbicu, rostilj i salatu... na kraju tortu, naravno. vencanicu sam iznajmila u salonu na banovom brdu, za 350eur, uz nju sam iznajmila i swarovski komplet ogrlicu i mindjuse za 50eur. prvo smo se vencali u crkvi u nasem kraju, a posle je dosla maticarka u hotel u dogovoreno vreme da nas venca. to se ranije dogovara i placa se, ali ne mogu da se set_im tacno koliko... znam da smo morali da joj platimo taksi :) da dodje. vise smo dobili para nego poklona, jer smo svima koji su nas otvoreno pitali sta zelimo, govorili da zelimo pare, koliko je ko u mogucnosti da odvoji. svadba nas je kostala oko 6000eur (od toga je 1000eur bila samo muzika), a dobili smo para 5500. obzirom da su nam roditelji platili svadbu, te dobijene pare smo kasnije ulozili u stan. ima dosta parova koji svadbu plate dobijenim parama od gostiju... ili bar deo pokriju od tih para. nije bilo nikakvih obicaja, jer nismo pristalice toga. tu noc smo od hotela imali gratis apartman da prespavamo posle svadbe :) i dorucak! ja sam bila prezadovoljna svojom svadbom! p.s. savetujem te da ne bacas pare na dekoraciju stolova, ja sam imala na svakom stolu po staklenu kuglu do pola punu vodom na cijoj povrsini su plivali beli cvetici i po jedna sveca... one silne perlice, kristale, bombone i slicno ne vredi da stavljas, jer cim se iznese predjelo, to se sve unisti i niko ne obraca paznju na te detalje... IZVORNA PORUKA: Dok cekam... Videla sam i ja tu temu o malom vencanju, procitala sam je celu ali tamo je broj gostiju bio od 11-30. I to jeste malo vencanje. 150 gostiju nije malo vencanje. Zato sam mislila da je ok napraviti temu, da razmenimo iskustva! :)) Tash, slobodno okreni malo taj rokovnik, pa nam napisi...taman ces i ti malo da se podsetish lepih uspomena Snjeska, mogu samo misliti kako je bilo! Ja se mislim da pozovem samo mlade, stari ionako "ubiju" atmosferu.... ne znam.... Crazymama, bas lepo vencanje, ovako kako si opisala... Ja zivim u provinciji pa se nadam da ce biti malo jeftinije.... :))) IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Uskoro će 3 godine od moje svadbe. Pošto smo iz različitih gradova organizovali smo sve 2 puta, prvo ručak bez venčanja kod mojih ( fantastično se proveli, bila žurka do zore, muzika komentarisala kako nisu bili na svadbi na kojoji stariji ljudi đuskaju Oko 150 gostiju, 99% doneli novac, lepo ljudi razmišljali - pa kako će oni da odnesu poklone u Niš? ), nakon 2 nedelje u Nišu, isto oko 150 gostiju, bilo fenomenalno. Znači 2x plaćali muziku ukupnoi 1200 eura, a kad se sve sabere i tamo i ovamo koštalo oko 7000eura s tim što sam namerno birala restorane koje ne bi morala da dekorišem, sale su bile prelepe. Cvetni aranžmani samo za mladenački sto, torte 2x opet, svaka oko 15000 (al Užička bila mnooogo bolja! ) IZVORNA PORUKA: Dok cekam... Hej Ivanka, koji restorani u Nisu??? IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 IZVORNA PORUKA: Dok cekam... Hej Ivanka, koji restorani u Nisu??? Lion 3 na Matejevačkom putu, donja sala, sva rozLe IZVORNA PORUKA: crazymama ne znam odakle si, ali ako si blizu panceva, tamo na buvljaku mozes da nadjes cvetice, korpu, platna, svece, masne i svasta nesto za sitne pare... ja sam se bila zaletela za cvetice u bgd koji su kostali 60din po komadu, a kasnije sam ih videla u pancevu za 9 dinara po komadu!? sto se frizure tice, nisam ljubitelj pundji i sarmica, tako da sam se samo isfenirala na ravno (kod frizerke, naravno), duzina kose mi je bila do ispod brade i stavila sam rajf sa cvetom od belog perja... diskretno, a jako efektno :) isto nisam ljubitelj izlivanja noktiju, vestackih trepavica, tako da nista od toga nisam imala ;) nemoj nista da stavis na sebe sto ce da te sputava, na svadbi treba da budes slobodna i vesela :) i razigrana... ja sam inace vise od pola svadbe provela bosa :) IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 E da, venčanicu sam iznajmila, 250 eura, pozajmila maminu belu bundicu, a pošto sam tada imala kratku kosu samo me frizerka isfenirala i stavila neke šnalice... Plus šminka, malo noktići da bude sve u tonu IZVORNA PORUKA: crazymama ja sam imala roze lak sa sljokicama, namerno nisam htela nikakav french, to je dosadno :) IZVORNA PORUKA: Dok cekam... Devojke, super ste! Koliko divnih ideja ovde ima, da se bude razlicit, zanimljiv, drugaciji! Mislicu na vas tog dana! IZVORNA PORUKA: crazymama u beogradu se uglavnom svaka sala zakupljuje na 8 sati... znaci to sto platis odnosi se na 8 sati trajanja od trenutka kad udjete u salu... u nekim salama moze da se doplati koji sat duze, mi nismo mogli, jer je u pitanju bio hotel pun gostiju, tako da je nasa svadba trajala od 13h do 21h... meni je bilo i vise nego dovoljno, bila sam MRTVA na kraju :)))) IZVORNA PORUKA: PoisonEve Mi smo imali, cini mi se, oko 150 gostiju i meni ne da je to bilo previse nego bas bas previse. Snjeska, ja se tebi divim! Rucak u restoranu po gostu je ispao oko28e po osobi (mada je klopa stvarno bila vrh, narucito sarmice sa zeljem) Vencanicu sam iznajmila za 250e ( sad mi je krivo sto sam nosila onako kabastu, bolje da sam uzela neku jednostavniju, bilo bi mi udobnije). Bila sam u 5. mesecu trudnoce i stvarno sam se namucila Muzika je bila show! Pevac i pevacica koja je toliko falsirala, ma uzas! Da nisam bila tolko dobro raspolozena i vristala od smeha, mislim da bi plakala. Ali zezanje je bilo ovako. Ne secam se kolko smo muziku platili, mada je sigurno bilo jeftino, to se secam Tortu svadbenu nam je pravila tetka mm koju mnogo volimo a inace je majstor za torte, pa smo i tu ustedeli. Pozivnice smo narucili sa nasijm saljivim tekstom i platili 73 din. po kom. Bidermajer je kupila kuma (koja je i trazila posle da joj ga vratim, tako da ne bude na gubitku) Sminnkala me je jedna stvarno super devojka (profesionalni sminker) i dosla je kod mene, platila sam je 50 e sa probom nekoliko dana ranije. Za frizuru sam bas jeftino prosla oko 2.000 din, pravila ju je lokalna frizerka, koja mi je i uradila manikir i namazala nokte (450 din.). Sve u svemu, mnogo bi bolje sada organizovala svoje vencanje, jer sam tada bila bas uzasno histericna i u namjanju ruku psihoticna (svom mm sam bar 50 puta otkazivala svadbu ) Al kad je dosao taj dan, za divno cudo, niko me nije iznervirao i lepo sam se provela, ali sam bila najsrecnija kada smo odputovali na honeymoon IZVORNA PORUKA: jelena038 ja sam imala dve svadbe po jedno trista gostiju nismo nikako mogli da dovedemo, ni ispalimo svih njegovih 300 u srbiju, niti mojih 300 u bosnu, pa smo napravili jednu svadbu kao prosidbu kod mene, sa njegovim najbližima i mojim svima, i svadbu i vencanje kod njega, sa mojim najblizima i njegovom svom ekipom i familijom. tako da ti u organizacionom pogledu bas i ne mogu pomoci. ali kao gost sam bila i na malim i na velikim svadbama i ono sto mi se na manjim svadbama nikad nije svidjalo je neka obavezna ustogljenost, ne znam sto je to tako, ali dok se atmosfera oslobodi da umres, svi nesto u grcu, ne znam, ja sam se vise puta bas smorila i osecala kao da sam na nekom predsednickom prijemu, a ne na veselju. pa ti savetujem jedno dva organizatora atmosfere, posto se iskreno nadam da svadbu pravis da bi se provela, a ne da bi ostavila neki elitisticki utisak. eto, to je najiskrenije sto umem, nadam se da mi neces zameriti IZVORNA PORUKA: marijajo Mi smo imali oko 200 gostiju na svadbi,pravili smo u hotelu.Placali smo oko 17 eura po osobi.Muziku smo angazovali kada i hotel,inace to su nam dobri prijatelji(cena 700 eura,varijanta sa narucivanjem.Vencanica (250 eura,kod nas je obicaj da svekrva placa),cipele(oko 8000 din,frizura i sminka(100 eura) ne racunam manikir i pedikir.Tortu je moja mama narucila,takav je obicaj (150 eura).Nisam htela da bacam pare na ukrasavanje sale sa onim nadstoljnacima,jer je 1.5 euro po stolici.Po meni je to bacanje para,jer su stolice u hotelu nove.Platili smo samo cvetne aranzmane za stolove i buket kola(200eura).Kuma je kupila bidermajer.E,jedino smo se zeznuli sto smo uzeli onu eksploziju balona(50 eura),a posle minut nije ostao nijedan balon.Cvetice i narukvice za kicenje smo kupili mm za njegove svatove,ja za svoje.Nismo hteli da devojke koje kite to placaju(ukupno 100 cvetica i 100 narukvica). P.S.Sami smo platili svadbu od novca koii smo dobili i ,sto bi rekao nas narod, jos nam je preteklo IZVORNA PORUKA: marijajo Book umalo da zaboravim(350 eura).Posle njega sam bila kao da me pregazio voz od silnog smeskanja i poziranja A da ne spominjem to kako me ubilo ono cmakanje sa svima Jos sam bila trudna,4-ti mesec. IZVORNA PORUKA: n i n a Zavisi u kom mestu živiš Pre dve i po godine, u Subotici svadba za 120 zvanica-Velika većnica, sala, meni, venčanica, odelo za mladoženju, bidermajer i aranžmani za salu, pokloni za kumove, fotograf, kamerman, muzika, pozivnice... Ne sećam se tačne cifre, ali tu do 4000 Eura nas je izašlo. IZVORNA PORUKA: Dok cekam... Uh super devojke, bas lepo! Sad kontam nesto, ne mozes bez 3000-4000 eur nista da napravis... ali ako i dobijes malo para, pa odplatish, onda je sve ok... cula sam mnogo prica da su ljudi bili na pozitivnoj nuli, sto nije ni to lose.... Slazem se da male svadbe ponekad izgledaju ushtogljeno...ja sam oduvek mastala o velikoj svadbi, sa svim obicajima, sa svim rodjacima i prijateljima jer bas imam veliku familiju i sa vecinom sam u super odnosima (a tek kad bih pozvala i ove sto nismo bas super super, udarila bih u 500 gostiju hahahha!) .... ali decko to ne voli pa onda pravimo neki kompromis... generalno ne voli svadbe, ne voli da se eksponira, nije takav tip dok jaaa.... uh majko, kao da sam rodjena na pozornici, mogu da se slika do besvesti Poludece od mene! Mislim da cu uzeti od svake od vas po neku ideju! IZVORNA PORUKA: jelena038 bas je mogao da se zrtvuje.. kad je to bio njihov dan? IZVORNA PORUKA: n i n a Hehe, u našem slučaju JA sam bila ta koja NIJE htela svadbu Ali sve za ljubav mog muža IZVORNA PORUKA: marijajo Mi nismo hteli svadbu,ali smo pravili zbog roditelja Iako je bila mala svadba,bilo je bas veselo,jer su bili uglavnom mladi.Ja mislim da je nas kostala ono 4000 eura,slagacu te. IZVORNA PORUKA: lanajelena Dok cekam ...napisi u kom delu Srbije pravis svadbu (ne vidim odakle si)...kad sam ja pravila svadbu 2006 u Nisu je bilo po osobi 13,5 eura a u NS je bilo oko 22eura,razlike su ogromne IZVORNA PORUKA: Dok cekam... Hahahaa da da.... e pa ja sam skroz tip koji voli veselje, svadbe, obicaje, jos kao male isla sam svuda redom, na svadbama sam naucila da igram, oduvek smo se deterivali za te dogadjaje kao za ne znam gde...i uvek bili full najlepsi Ja sam na jugu Srbije, blizu Nisa, i znam d aje ovde obicno jeftinije... IZVORNA PORUKA: jelena038 ja cesto idem u nis, tako da cemo se verovatno i upoznati i ja sam luda za svadbama. najbolji ortak mi se zeni ovog meseca u bgd, i zbog novina sam morala da otkazem, bas sam zbog toga. IZVORNA PORUKA: lanajelena Ok da znam koje cene da ti pisem,jer su moji svatovi isli iz NS u Nis na svadbu (nas je malo vise iskostalo nego obicno jer smo svim gostima iz NS placali smestaj u hotelu gde je bila svadba)...znaci po osobi je bilo 13,5 eura(Zeleni Vir) bilo je i za 12 ali nije bio nikakav meni,vencanica oko 150,muzika 600 mada su im sad cene i do 1500eura,torta oko 100 eura cini mi se ,sve u svemu izaslo nas je oko 8000eura za 130 osoba...fotograf (ocajan) mi smo placali vecu cenu slika da bi nasim gostima bila niza cena pa su nas slike iskostale bas dosta + smo imali fotografa x2 sve ali ne mogu da se setim cifre IZVORNA PORUKA: soni Ja neiskusna po pitanju braka, tj tek me pripreme cekaju za koji mesec..ali bila sam na mnogim svadbama i manjim i vecim i uvek sam se na tim od 100-150 gostiju najbolje provela... mirnija atmosfera, ali veselo, mladenci po malo mogu svima da se posvete i tu mozes da izaberes da pozoves bas one koji su ti najblizi i da zaobidzes strine i ujne 10. koleno pre par dana mi se najbolji drug zenio , imao je oko 130 gostiju i izasla ga je svadba oko 4000-5000 e u sapcu... mislim da je to najmanje sto mozes da izdvojis ja cu imati samo 15 tak gostiju ... volela bih da pravim nesto vece, ali kada moji najblizi nisu samnom ovde sada i 15 je previse