Anoniman -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (30.7.2012 8:54:59)
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Kolja je danas (2 meseca, 7 dana) primio prvu dozu Pentaxima. Za sada bez reakcije, kao ni kod Kaće. Razmišljala sam da dam Infanrix, ali ajd' neka oboje dobijaju isto. Juče sam ispisala al mi nestade, mrzelo me ponovo da kucam. Infanrix i Pentaxim bi trebali biti isto, no ja od početka imam odbojnost prema Infanrixu. Ne znam zašto. I do kraja sam Marku dala prvu dozu Infanrixa, naravno, tada još alergija na mleko nije bila dijagnostifikovana, ekcem na glavici bio u akutnom stadijumu, i on je 24-48h nakon Infanrixa dobio oklop na glavi. Tada je dalja vakcinacija obustavljena. i nastavljena je tek sa hmmmmmmmm, nisam sigurna, ali recimo 15 meseci, kada je dobio drugu dozu, ali ovaj put Pentaxima. Bez reakcije. Od tada me progoni pitanje na koje nikada neću imati odgovor - dal bi i prva doza prošla bez reakcije, ili sa blažom reakcijom da je primio Pentaxim umesto Infanrixa? Naravno, do primanja druge doze (Pentaxim) je on već bio jači, i bio na eliminacionoj dijeti godinu dana, ali ja nekako i dalje imam fuj stav prema Infanrixu.
|
|
|
|