RE: Pentaxim i Infanrix vakcina (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Anoniman -> RE: Pentaxim i Infanrix vakcina (14.2.2012 12:47:01)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

IZVORNA PORUKA: noxx

Na koliko se prima pentaxim vakcina?
Prvi put su nam zakazali posle 40 dana, drugi posle 30[sm=zmeden.gif]

Nama rekoše da mora da prođe minimum 6 nedelja. Može malo više al ne sme manje...

Moje starije dete je pre 5 godina primalo na okrugo mesec dana, a sada sa mlađim (duga priča, neću daviti), ali kažu da treba da prođe 6 nedelja.

milia -> RE: Pentaxim i Infanrix vakcina (6.3.2012 22:34:47)

Meni su rekli da dodjem po drugu dozu Pentaxima posle mesec dana tacno. A na prvu dozu Pentaxima je imao reakciju, temperatura je u vece skocila na 38.4 mereno rektalno, mada je bio veseo. Dala sam tada paracetamol sirup 2.5ml. Nije se ponovilo. I nije bilo otoka.

Anoniman -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (7.3.2012 22:05:42)

Marko je prvu dozu primio Infanrix, sa 3,5 meseca.
Druga doza je odložena zbog alergija, i primio je Pentaxim sa 17,5 meseci.
Danas sam zvala dr da pitam dal sledeća doza ide na 4 ili 6 nedelja, i evo taman odgovora za sve vas koji ste se pitali: Ove vakcine su MRTVE i idu na 4 nedelje, dok žive vakcine (Torlakove, ako se ne varam) idu na 6 nedelja.
No, ipak dr mi danas reče sledeće... Copy iz jedne druge teme...

Zvala sam dr u Dečiju bolnicu da pitam dal Pentaxim treba na 4 ili 6 nedelja, ona reče da pošto je to mrtva vakcina, onda ide na 4 nedelje, ali pošto je on preko godinu dana star, dr je stava da on uopšte ne treba da primi treću dozu Pentaxima, već da je preskočimo, i da sledeće bude revakcina posle godinu dana, ali mora još da se posavetuje sa nekom koleginicom. Ne znam dal se radujem preskakanju vakcine ili ne.
Sledeće nedelje u utorak prima Hepatitis B, tako da se Aerius produžava još par dana, piće ga duže od 2 nedelje.

ps. Aerius je dobio da pije preventivno zbog alergije, od dana primanja druge doze Pentaxima pa dve nedelje.

crazymama -> RE: Pentaxim i Infanrix vakcina (9.3.2012 10:29:06)

moj sestric je primio vakcinu na prvoj kontroli i dobio je reakciju u vidu sitnog osipa po celom licu i usima, kao da ima sitan pesak po licu, i kako vreme prolazi, to se susi i postaje krastavo, peruta se, mnogo mi ga zao mukicu, ali pedijatar kaze da to nije nista, prvo je rekao da ga umivamo kamilicom i da mazemo pantenol, a posto nije bilo poboljsanja, juce je rekao mojoj sestri da mu kupi neku kremu u apoteci (nije mi pri ruci naziv), pa cemo videti... jel imao jos neko ovakvo iskustvo?

Anoniman -> RE: Pentaxim i Infanrix vakcina (9.3.2012 12:32:17)

Na prvoj kontroli sa mesec dana se dobija Hepatitis B, tek na drugoj, sa dva meseca ide Pentaxim.
Mi smo imali takvo, i još gore iskustvo. Moj sin je 24-48h nakon Pentaxima imao krastavi oklop preko kosmatog dela glave. Pertusis (jedna od komponenti ove petovalentne vakcine) hoće da pravi problem kod dece. Pisala sam u temi Seboroični dermatitis kod dece.

crazymama -> RE: Pentaxim i Infanrix vakcina (9.3.2012 14:48:05)

iscitala sam tvoje muke, pakao ste prosli... ova krema koju je nama dr prepisao je linola gamma, probacemo...

Anoniman -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (14.3.2012 14:18:59)

IZVORNA PORUKA: Tash

Danas sam zvala dr da pitam dal sledeća doza ide na 4 ili 6 nedelja, i evo taman odgovora za sve vas koji ste se pitali: Ove vakcine su MRTVE i idu na 4 nedelje, dok žive vakcine (Torlakove, ako se ne varam) idu na 6 nedelja.

Zvala sam dr u Dečiju bolnicu da pitam dal Pentaxim treba na 4 ili 6 nedelja, ona reče da pošto je to mrtva vakcina, onda ide na 4 nedelje, ali pošto je on preko godinu dana star, dr je stava da on uopšte ne treba da primi treću dozu Pentaxima, već da je preskočimo, i da sledeće bude revakcina posle godinu dana, ali mora još da se posavetuje sa nekom koleginicom. Ne znam dal se radujem preskakanju vakcine ili ne.
Sledeće nedelje u utorak prima Hepatitis B, tako da se Aerius produžava još par dana, piće ga duže od 2 nedelje.

ps. Aerius je dobio da pije preventivno zbog alergije, od dana primanja druge doze Pentaxima pa dve nedelje.

Juče je primio Hep B, i dr iz DZ je bila zaprepašćena Markovom i dalje prisutnom reakcijom na Pentaxim (otok, modro i malo ekcema), pa sam danas zvala opet dr iz Dečije bolnice.

Zvala sam dr u Dečiju bolnicu. Ona misli da Marko ipak treba da primi još jednu dozu Pentaxima jer je prethodna bila davno (dec 2010., a ova sada u febr. 2012.), te bi to trebao primiti za 2 nedelje. MUČENO DETE, NA DVE NEDELJE GA BODU! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Rekla sam joj za reakciju na ruci, ona misli da je to normalno (i otok i modro, čak i nakon 2 nedelje), ali da dođemo sutra u 8h da ona to ipak pogleda. 

goda -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (15.3.2012 16:47:19)

Mi ce mo na prvu dozu pentaxima 27 matra,tada ce mo imati 2 meseca i 9 dana. Javljam kakve su reakcije. Cerka mi nije imala nikakvih reakcija,sa prvom dozomje krenula tempertura i stala na 37.8 i to je bilo to,ostale su prosle bez icega,

Anoniman -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (15.3.2012 22:54:15)

Juče je primio Hep B, i dr iz DZ je bila zaprepašćena Markovom i dalje prisutnom reakcijom na Pentaxim (otok, modro i malo ekcema), pa sam danas zvala opet dr iz Dečije bolnice.

Zvala sam dr u Dečiju bolnicu. Ona misli da Marko ipak treba da primi još jednu dozu Pentaxima jer je prethodna bila davno (dec 2010., a ova sada u febr. 2012.), te bi to trebao primiti za 2 nedelje. MUČENO DETE, NA DVE NEDELJE GA BODU! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Rekla sam joj za reakciju na ruci, ona misli da je to normalno (i otok i modro, čak i nakon 2 nedelje), ali da dođemo sutra u 8h da ona to ipak pogleda. 

Namerno citiram, da bi info ostala u komadu, ako ikada ikome zatreba.
Dakle, pošto je razmak između prve i druge doze velik (14 meseci), moraće da primi još jednu dozu, tu treću, 27. marta (mesec dana nakon druge doze). I onda za godinu dana revakcina.

Ako sam dobro razumela, da su obe doze (prva i druga) bile u uzrastu iznad godinu dana, ne bi primao treću, ona bi se preskakala, i išlo bi se direktno na revakcinu.

magnetic -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (23.3.2012 18:59:50)

Danas smo primili prvu dozu pentaxima.Dunja mi nije imala nikakve reakcije,nadam se da ce tako biti i sa Visnjom.Ipak,kupila sam cepice za ne daj Boze.

maslackic -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (9.4.2012 22:51:35)

nesto sam gledala kalendar vakcinacije, i sad me kopka, sta je revakcinacija ? neka vakcina posebna? ili je istog sadrzaja kao i ostale?

cockic -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (12.4.2012 21:09:44)

primili smo juce i prvi pentaxim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

e maslackic i ja nisam sigurna sta je revakcinacija jer se kupuje ista vakcina
koja se daje i prva tri puta.
znam samo da je sa 18 meseci revakcinacija a pred polazak u skolu se opet daje
e da li je to druga rev ili ne ni to ne znam

sta je revakcinacija ja mislim da znam ali ne znam da objasnim,a i da bas nelupetam
bez potrebe[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (12.4.2012 22:25:24)

Ide:
- Pentaxim 1
- Pentaxim 2
- Pentaxim 3
- Pantaxim revakcina (godinu dana od treće doze)
- pred školu ne ide Pentaxim jer ne idu sve komponente koje on sadrži, ako se ne varam, ide samo Difterija i Tetanus.

cockic -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (12.4.2012 22:32:01)

juce u dz kad sam bila bio je mali koji krece ranije u skolu(6god) i dadose mu
nesto a sta ne znam znam da je mama rekla da je primao pentaxim i da mu je
rano na sta sestra rece da nije i da mora posto krece u skolu.

ali dade mu ona one drzavne i ako je primao pentaxim.sad mi to mesanje nije
jasno.
nesto je popio i bola ga je [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
nisam videla koliko puta jer je lenu druga sestra bas tad bola.

Anoniman -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (12.4.2012 22:36:51)

Polio se pije ako se ne varam.

Nema veze mešanje.
Može Pentaxim pa državna (i obratno).

Marko je recimo primio prvo Infanrix, pa naredne dve Pentaxim.

bubulence -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (12.4.2012 22:44:27)

nama je receno da ako pocnemo sa pentaximom moramo i da zavrsimo, kazu da posle njega ne moze drzavna...

IRJ82 -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (14.4.2012 14:08:07)

mi smo primili prvu drzavnu vakcinu i super je podnela, nije imala temperaturu (imamo 2,5 meseca)

Doogie -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (14.4.2012 14:25:57)

Mi smo sa puna dva meseca primili Infanrix i nije bilo nikakve reakcije. Sledecu su nam rekli sa puna tri meseca i ni dan ranije a moze koji dan kasnije jer ce to biti za prvomajske praznike.

Sesilija 83 -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (17.4.2012 19:48:32)

Mi sledece nedelje imamo prvu i malopre sam zvala dr ona kaze d je najbolje ak os mo u mogucnosti da kupimo pentaxin...

cockic -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (3.5.2012 20:12:01)

izmedju dva pentaxima koliki je razmak maximalan [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Maslacak15 -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (3.5.2012 20:17:52)

Moj decak je primo Infanrix, sa dva tri i cetiri meseca sa minum cetiri nedelje razmaka izmedju vakcinacija. Na svakom terminu je uzgred primio i separatno Prevenar protiv pneumokoka. Reakcija ok, bez temperature, otoka i crvenila, osim sto je bio premoren i primetno nervozan po dva dana posle vakcinacije. Naredna runda i finalna je sa godinu dana.

cockic -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (3.5.2012 20:24:45)

ma i ja procitah kod malog na kalendarcicu da pise 7,8,9 mesec znaci po mesec mesec
i nesto razmak.ma i za malu mi je razmak mesec i po.nego prijateljici zakazali za
vise od dva meseca pa mi je bilo cudno.rekoh joj ja da proveri da dr se nije permutovala.

e a za prevenar jer ti je dr savetovao ili na svoju inicijativu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
posto mali treba sad za nekih 7-10 dana pneumo 23,a maloj sam mislila da dam
taj prevenar pa me zanima.

Maslacak15 -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (3.5.2012 20:33:15)

to je ovde klasika Prevenar, i daju ga zajedno sa Infanrixom.Ne znam jel ima drugih licenciranih na trzistu u Nemackoj. Infanrix u jednu butkicu Prevenar u drugu. Ja sam strahovala bice temperature jer mi cinilo mnogo sedam antigena od jednom (infanrix je sestovalentan) ali stvarno je podneo OK. I to u malim razmacima, a poceli smo sa napunjenih 2 meseca.

Anoniman -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (3.5.2012 23:47:40)

IZVORNA PORUKA: cockic

izmedju dva pentaxima koliki je razmak maximalan [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Zvala sam dr u Dečiju bolnicu da pitam dal Pentaxim treba na 4 ili 6 nedelja, ona reče da pošto je to mrtva vakcina, onda ide na 4 nedelje,

Da li je to minimalan ili maximalan razmak, ne znam, ja sam odvela dete posle tačno 4 nedelje.

infanrix je sestovalentan

INFANRIX (Diphtheria and Tetanus Toxoids and Acellular Pertussis Vaccine Adsorbed) is a noninfectious, sterile vaccine for intramuscular administration. Each 0.5-mL dose is formulated to contain 25 Lf of diphtheria toxoid, 10 Lf of tetanus toxoid, 25 mcg of inactivated pertussis toxin (PT), 25 mcg of filamentous hemagglutinin (FHA), and 8 mcg of pertactin (69 kiloDalton outer membrane protein).

Infanrix-IPV+Hib is a combination vaccine against diphtheria, tetanus, whooping cough (pertussis), polio and Hib infection. It contains inactivated extracts of the five different organisms that cause these diseases. http://www.netdoctor.co.uk/childrens-health/medicines/infanrix-ipv+hib.html

Zašto kada čitam Glaxo uputstvo za Infanrix, tamo navode samo 3 komponente (prvi citat)?
A onda nađem ovo dole, i vidim da stoji Infantix PLUS IPV i Hib... Zar bi se uz Infanrix trebale primati ove druge dve vakcine? Infanrix nije petovalentan kao Pentaxim ili sam ja glupa?

Kod Pentaxima lepo piše:
Helps protect the child against diphtheria, tetanus, pertussis, poliomyelitis and against invasive infections caused by Haemophilus influenzae type b bacterium... http://www.mims.com/Malaysia/drug/info/Pentaxim/Pentaxim%20vaccine?type=full

Maslacak15 -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (4.5.2012 0:09:46)

Ocigledno je GSK napravio malu zabunu oko imena vakcine. Mozda je prva INFANRIX vakcina bila DTP (difterija tetanus petrusis). U svakom slucaju ja sam govorila o vakcini kojoj je puno ime INFANRIX hexa i sestovalentna je protiv: difterije,, tetanusa, petrusisa, polija , hemofilusa i hepatitisa B. Koliko vidim razlika u odnosu na Pentaxim je da pruza zastitu i od hepatitisa B. Evo i objasnjenja za Australijsko trziste posto mnogo vise ljudi zna engleski nego da postujem nemacki datasheet:

http://www.gsk.com.au/resources.ashx/vaccineproductschilddataproinfo/318/FileName/54AE87B2A8B3AF293378602E64E2B98F/Infanrix_Hexa_(Preservative_containing)_PI_pdf_clean_copy.pdf

Ranije je licencu u Nemackoj imao i hexavac sanofi aventisa ali je on povucen iz upotrebe pre par godina upravo zbog sumnji u efikasnost zastite od hepatitisa B. Tako da je Infanrix hexa jedina vakcina koja se preporucuje i uz nju Prevenar protiv pneumokoka. Mislim naravno, proizvodjaci su manje vise nebitni, sigurno je i Pentaxim efikasna vakcina samo nije zastita potpuna, jer fali Hep B, a Robert Koh institut (nadlezna ustanova) preporucuje i ukljucivanje Hepatitisa B u program tako u nemackoj lekari koriste Infanrix hexa.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>