|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pentaxim vakcina
19.11.2010 21:27:58   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: liliana

Moja beba je prvi "Pentaxim" primila sa 2,5 meseca, a 2. smo malo zakasnili, jer je bila prehlađena, pa ga nije mogla primit na vreme. Dr nam je rekao da svaka vakcina može da se primi kasnije, ali NE SME ranije nego je u kartonu uvedeno.
Nije imala nikakvu reakciju, osim što je bila pospana i razdražljiva (nakon prve), a nakon druge-ništa. Rekli su nam da , ukoliko bude bilo temperature, damo joj Eferalgan sirup.

lili mozes li mi napisati kada je tvoja beba (ne znam kako se zove user posted image user posted image ) primila tu drugu dozu? Sa koliko mjeseci?

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 276
19.11.2010 22:06:24   
Podrum Š.
Choopice, Rea je prvi pentaxim primila 11.11. sa 2 meseca i nedelju dana.
Druga zakazana za 16.12. imaće tačno 3,5 meseci.

Ima lekara koji su za to da što pre bebe dobiju vakcinu, a drugi čekaju da prođe neko vreme i deca malo ojačaju...

A malo mi čudno da su Matiji zakazali tek za drugu polovinu januara user posted image

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 277
19.11.2010 22:15:25   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

žIma lekara koji su za to da što pre bebe dobiju vakcinu, a drugi čekaju da prođe neko vreme i deca malo ojačaju...

A malo mi čudno da su Matiji zakazali tek za drugu polovinu januara user posted image

Pa to je i meni...nije mi frka sto je ovu primio sa 2.5mj, nego sto ce proci 2mjeseca izmedju dvije vakcine?user posted image Ne znam da to nije mnogo...Kazu treba najmanje 4 nedelje, a nigdje ne pise koliko smije proci najvise user posted image

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 278
19.11.2010 22:17:49   
Podrum Š.
Koliko se sećam nisam ni ja to nigde pročitala...user posted image
Darko mi je imao te velike razmake između vakcina, čak mislim da je ista fora bila zbog godišnjih lekara. Pis, možda je bolje što brže da prođu vakcine, pa da budeš mirna jedno vreme user posted image .

Direktna veza do poruke: 279
19.11.2010 22:22:38   
choopa choops
A je...ali ko zna kako ce to bit..ipak su decembar i januar krcati slavama i praznicima i sve i da ova dr bude tu  nesto cisto sumnjam da ce nas htjet pregledat.

Direktna veza do poruke: 280
20.11.2010 9:01:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: choopa choops

Primili prvu dozu nocas u 19h (user posted image za vrijeme davanja vakcina). Vidjecemo da li ce biti reakcija, nadam se da ne user posted image
E sad, sledeca bi doza valjda trebala biti 19.12. je li? Ali posto doktorica ide na odmor, a sestra kaze da mi drugi doktor nece htjeti dati (???? kod nas nije obavezna, ali ce biti od nove godine valjda), zakazala mi je sledecu tek za 21.01. user posted image user posted image user posted image Mislim valjda oni znaju svoj posao, ali...Matija ce tad imati 4.5mjeseci. da li je jos neko primao tako kasno? Ne znam sta da radim. Sad mi je palo na pamet da bi mozda mogla zvati dr privatno, da ga pogleda i platiti sestru da mu da vakcinu, ali ne znam da li ce dr uopste biti tu za to vrijeme? Moram je pitat...

Zar druga doza nije 6 nedelja nakon prve?

Luka ih je, pre 4 god, primao sa razmacima od mesec dana. A sada je valjda sa 2 mes, pa 3,5, pa 5.

Direktna veza do poruke: 281
20.11.2010 16:00:25   
choopa choops
Tash pa ne znam user posted image Zato i pitam u nadi da se to jos nekome desilo i da je normalno user posted image

Nisam stigla da se detaljnije pozabavim time, imamo stomacni virus, pa je i on nervozanuser posted image

Inace temperature nije bilo user posted image Iako je cjelu noc nesto stenjao i kao pocinjao da plače user posted image , ali to je mislim od stomaka...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 282
26.11.2010 8:30:59   
minnica
I 3. doza prošla bez reakcije i plakanja user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 283
26.11.2010 8:43:26   
Nensi*
user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 284
2.12.2010 19:42:07   
Anoniman
Primili drugu dozu .. nadam se da cemo proci dobro kao i sa prvom  user posted image

(odgovor članu Nensi*)
  Direktna veza do poruke: 285
2.12.2010 19:45:54   
Podrum Š.
Držimo vam fige, javi kako je prošlo user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 286
2.12.2010 22:28:50   
choopa choops
I dalje ne nadjoh nista o odlozenoj vakcinaciji user posted image
Samo
Pentaxim is given to children in 3 dose primary schedule at the age of 6 weeks (1½ month); the 2nd dose is given when the infant is 10 weeks (2½ months) old and a third dose is given when the infant is 14 weeks (3½ months) old. The child receives a booster dose between the 15 th and 18th month against all the above 5 diseases.

Direktna veza do poruke: 287
2.12.2010 23:14:12   
Anoniman
Aman draga, hoćete ići na neku kontrolu mesečnu pre te vakcine?

Zakaži, idi, pa pitaj. user posted image

Direktna veza do poruke: 288
2.12.2010 23:29:24   
choopa choops
Ne user posted image To je to, kontrola i vakcina. Ona ide 19.12. na odmor i vraca se 19.01., a mi bi je trebali primiti iza tog datuma, otprilike izmedju NG i Bozica. Vidjecu jos sta cu...Ima vremena.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 289
3.12.2010 9:00:00   
Trudnicica83
Choopa, nije problem da primi vakcinu sa 4,5 meseca. Mi smo pomerili primanje vakcina, pocevsi od Hepb, tako da je sa 2 meseca primila Hep, a sa 3 i 7 dana je primila I dozu Pentaxima. Bitno je da prodje minimum 4 nedelje, a i bolje je ako prodje vise. Nama je rekla da po II dozu dodjemo pred Novu godinu, kada ce Lana imati 4.5 meseca. Tako da ne brines, moze to..user posted image

Postala sam mama 4.8.2010! NEMA niceg lepseg od osmeha mog maceta...

Direktna veza do poruke: 290
16.12.2010 14:36:56   
Jele
Uroš je juče primio 4. dozu Pentaxima, pregledala ga je, grlo u redu, pluća u redu, blaga sekrecija iz nosa, sliva se, ali reče nije kontraindikacija za primanje vakcine. Sinoć skroz zapušen, nervozan, ne može da spava. Temp nema, ali je skroz zapušen i malo kašlje od tog slivanja.. Jel to može biti pojačana sekrecija iz nosa od vakcine?

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 291
   RE: Pentaxim i Infrarix vakcina
17.12.2010 11:08:50   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Jele

Juče smo bili u savetovalištu da revakcinišemo Uroša Pentaximom i zakazali i za strahinju za mesec dana. Sestra mi reče da se pojavila nova vakcina poput Pentaxima i da se zove Infanrix, da je proizvodi GlaxoSmithKline, da maltene nema reakcija na nju i da je roditelji sve više donose. Takođe reče da košta upola jeftinije od Pentaxima...
Ima li neko iskustava sa ovom vakcinom, više informacija, itd.

_Tašo, čini mi se da si ti spomenula da je Mare dobio ovu vakcinu?

IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Jele, mi primamo tu vakcinu... tri doze do sada.
Pisali smo svi o tome u temi Pentaxim vakcina.

IZVORNA PORUKA: Tash

Bilo bi dobro da moderatori povežu ove dve teme, tj da naziv Pentaxim teme prošire dodavajući i naziv ove druge vakcine, jer su ISTE (kaže dr), samo se razlikuje naziv jer su različiti proizvođači.
Da, mi smo danas primili prvu dozu ove vakcine, nije imao nikakvu reakciju, nadam se da je sad više (u sred noći) neće dobiti.

Sada doktori preferiraju ovu vakcinu jer ima dve igle pa je sestri lakše da smućka i da. Tako mi rekoše.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 292
17.12.2010 11:09:32   
Anoniman
user posted image Alexx

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 293
17.12.2010 11:40:01   
Podrum Š.
Juče primili 2. dozu Pentaxima...
Bez reakcije user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 294
17.12.2010 13:14:17   
mati
Opet ja sa vakcinom. Mishice, koliko je bila vakcina kod vas ste je primali poslednji put, ta Infarix, vidim gore pisu da je ona upola jeftinija od Pentaxima, ali kod nas su obe 3900din?

Direktna veza do poruke: 295
17.12.2010 13:25:58   
Jele
I dalje nisam našla mnogo više info o Infanrix vakcini...

Inače, Uroš je skroz začepljen, jako je loše spavao, ima nešto iznad 37 temp, ali je konstantno rumen u obrazima....

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 296
17.12.2010 13:26:45   
Mishica 77
Jele, protrči malo po predhodnim stranicama. 

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 297
17.12.2010 13:27:47   
Jele

IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Jele, protrči malo po predhodnim stranicama. 

Trčala sam ali sam izgleda ćorava

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 298
17.12.2010 13:31:37   
mati
Mishice?

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 299
17.12.2010 13:34:39   
Mishica 77
Pa pisali smo mi, što smo je primali... o tome da smo prolazili bez reakcija,  kako izgleda, ko je pravi....
Može da se desi da smo o tome pričali još u nekoj temi.... user posted image

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here