viking -> RE: Koliko dugo široki povoj? (23.1.2010 23:33:08)
|
Verus, Priznajem da nisam čitala ostale postove, samo ovaj tvoj koji sam citirala, slučajno sam nabasala na temu, ali pisala sam već u Trdnice i porodilje u svetu da se moja kuma porodila u Engleskoj /udata je za Engleza/ i kaže da se tamo široki povoj uopšte ne stavlja jer Britanci prosto nemaju tu genetsku predispoziciju za iščašene kukove. Kod njih to gotovo da ne postoji i opšte se ne bave time... Mi smo takvi, oni su onakvi i to je to :) IZVORNA PORUKA: Verus RR Koliko sam shvatila kroz sve postove, jeste da se jezgra svakako ne formiraju nego tek kasnije u zivotu-6 mesec pa dalje. Zato dete, naravno, i nije spremno da hoda do kasnije, jer jednostavno, kukovi nemaju jacinu da podrzavaju kicmu i tezinu tela i sam hod. E sad, AKO je dete zdravo rodjeno, i nema genetsku predispoziciju za displeziju kuka, onda nema potrebe za povojem? Ipak, dete lezi, i svakako se ne preporucuje da se stavlja da sedi pre 6og meseca...Jedino mi nije jasno, sto vidim po svetu, da ljudi rano stavljaju decu da sede, drze ih kao male majmune da stoje i sve ono sto se kod nas striktno zabranjuje-a njima posle (vecini naravno), ne bude nista?? Kako onda da mi toliko vodimo racuna, a imamo vise problema, sto Alex kaze, negde trecina dece ima kasnije neke probleme...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|