zimska ruza -> RE: Koliko dugo široki povoj? (28.9.2009 21:54:17)
|
Pozdrav svim mamama i bebama! Procitah malo sto ste pisale o sirokom povoju.Ja sam mama decaka od mesec i po i devojcice od 2 godine.Devojcici smo stavljali siroki povoj do 5-og meseca jer sam imala vezu da odem na pregled ranije od 6. meseca,pa je dr tada rekao da se skida slobodno.Mali ima pregled za 2 dana i resila sam da ako ima okostavanja skinem na svoju ruku jer ne mogu da shvatim zasto se to stavlja samo kod nas, a sve moje drugarice koje zive u inostranstvu nemaju pojma sta je to,a deca im lepo prohodala kao i moja cerka koju sam mucila pelenama ,na srecu do 5-og meseca.Meni zvuci da je nekom stalo da ne propadne industrija tetra pelena,ha,ha. Moji otac i majka su vezivani kao robovi u neke kolevke,nogu uz nogu,pa lepo hodaju i nemaju iscasene kukove i nikog ispod naseg neba ne videh da ima iscasene kukove,a sad decu ne vezujemo ,imaju nesto izmedju nogu,pa otkud da imaju problema sa kukovima.Inace,meni je majka rekla da je nama stavljala jednu tetra pelenu izmedju nogu,jednu na trougao preko,pa onda plasticne gace,to i nije ono sto danas kazu da je siroki povoj.Sve mi ovo ide na nerve.Na svoju ruku cu skinuti,samo ako ima cestica okostavanja.Malo je detetu bilo da bude skalupljeno u utrobi 9 meseci,nego ga sad jos treba cereciti...Krivo mi sto devojcici nisam tako uradila...Ona je,inace,propuzala sa 7-8 meseci,a prohodala pre 1. rodjendana.
|
|
|
|