RE: Marinirano pečenje (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


minavb -> RE: Marinirano pečenje (20.4.2011 13:37:05)

Evo sta ja radim sa mesom-posolim mleko 1l i vise, zavisi koliko mesa imam. Dodam u mleko pesto genovese, ruzmarin, beli luk, bilo sta, izbusim meso i potopim ga. Ostavim u frizideru 24h ili duze, ocedim i pecem. Ima savrsen ukus, probajte.




Jeca* -> RE: Marinirano pečenje (20.4.2011 13:47:05)

od kad si mi ovo otkrila ja ne mogu drugacije da spremim meso...najukusnije na svetu.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




choopa choops -> RE: Marinirano pečenje (20.4.2011 15:05:04)

IZVORNA PORUKA: minavb

Evo sta ja radim sa mesom-posolim mleko 1l i vise, zavisi koliko mesa imam. Dodam u mleko pesto genovese, ruzmarin, beli luk, bilo sta, izbusim meso i potopim ga. Ostavim u frizideru 24h ili duze, ocedim i pecem. Ima savrsen ukus, probajte.


Sta je ovo?

Koliki komad mesa otprilike? i je li ovo za telece ili svinjsko pecenje? Pece se u ulju?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ja bi malo da promijenim ove godine [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Jeca* -> RE: Marinirano pečenje (20.4.2011 15:28:39)

ajd da uletim pre mine i kazem, to je OVO:

[image]http://www.leshop.ch/images/ProductsBig/8076809513746.JPG[/image]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




minavb -> RE: Marinirano pečenje (20.4.2011 15:30:38)

Moze koliki god komad hocete. Manji butic, svinjski kare, sta god. Samo je bitno da bude potopljen lepo ili da ga prevrcete s vremena na vreme. Pecete kako god hocete. Ja pecem u zatrostalnoj poasuci, bez ulja i obavezno poklopim.




choopa choops -> RE: Marinirano pečenje (20.4.2011 15:31:55)

Hvala puno, isprobacu ako nadjem ovo, a trebalo bi da ima u supermarketima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]






Jeca* -> RE: Marinirano pečenje (20.4.2011 15:32:09)

Ja ga ubacim u onu kesu za pecenje i volim da stavim brokoli, karfiol i sargarepu (frikom carska mesavina)...tako dobije neku lepu aromu




minavb -> RE: Marinirano pečenje (20.4.2011 15:34:39)

Choopa, lepo je i bez pesta, samo sa ruzmarinom.




Diabla -> RE: Marinirano pečenje (20.4.2011 15:39:47)

Moram ovo da probam! Choops, ima u Voli sigurno, ma imas u svim vecim supermarketima. Ali ovo zvuci tako socno, njam!

Jeste li probale one Maggi zacine, gdje se dobije i kesica? To je za piletinu idealno. A peceno meso inace izbusim, napunim komadicima bijelog luka, zalijem pivom, maslinovim uljem, crnim lukom, ruzmarinom, namazem zacinom za grill, i ostavil 4-5 sati da se marinira. I u isto to ga i pecem, zalivam, i bude NJAM!




choopa choops -> RE: Marinirano pečenje (20.4.2011 15:43:57)

Diabla, bila juce u Voli i da ti pravo kazem ne vjerujem da cu ici sad prije Uskrsa opet. Jer em je guzva, em sam potrosila previse para na stvari koje mi ni ne trebaju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ne smijem se tamo pojvaljivat vise. Pogledacu u Maxiju ili Novito-u (Novitou [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]).

Mi imamo problem sa pecenjem, ja ne volim bijeli luk, a MM ne voli ruzmarin[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ali uvalicu ja ruzmain, kao da ce on da primjeti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Diabla -> RE: Marinirano pečenje (20.4.2011 15:53:35)

Hahaha, znam o cemu govoris! Ja cu osiromasiti zbog Volija, zato idem u Murisica, nema nidje nista[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Isjeckaj sitno ruzmarin, nece primijetiti. ali ima pesto i u Rodi, onoj ispod Solemara! Taman cu tako meso da spremim za Vaskrs.




Anoniman -> RE: Marinirano pečenje (20.4.2011 16:14:15)

Ja sam par puta spremala cureci batak ili karabatak, narendam koricu limuna, limete, nacedim sok i jednog i drugog, dodam maslinovog ulja, rendanog djumbira i ruzmarina. Naravno so i biber. Obicno napravim to dan ranije i drzim u frizideru. Satavim u onu kesu ili u poklopljenu vatrostalnu (ili u pleh pa preko foliju) i pecem, ali sa sve marinadom. Meni ona posle bude lepa, moze se dodati malko pavlake ili necega (ne bude masna) pa se tako iskoristi za neki sos.




Sanjica26 RR -> RE: Marinirano pečenje (9.6.2012 11:49:54)

Kako spremate marinadu za rostilj?




nata11 -> RE: Marinirano pečenje (13.6.2012 13:02:02)

Kako spremate svinjski but? Ja bih premazala senfom i dodala neko povrce ali da ga necekam cele noci nego ono dodjem sa posla i krenem da pravim.
Sanjice kada smo u selu na pikniku smuckam ulja, vegete, mlevene paprike, malo vode i malo piva. A isto pravim od ulja, malo soja sosa, limuna, belog luka mlevenog i jos zacina po zelji.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]