Marinirano pečenje (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Lu -> Marinirano pečenje (30.3.2009 9:22:29)

Nemam recept nego ga tražim[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Hoću za Uskrs da pravim pečenje,znači veliki komad mesa uvezan konopcem ali mi treba recept za marinadu,neku finu aromatičnu.
Pečenje volim jer se može servirati i hladno a mogu i podgrijeti komade u mikrovalnoj i napraviti neki umak,preljev.
Svaki prijedlog je dobrodošao,hvala[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mihi -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 9:31:45)

Lu a kakvo teleče, jagjeće, svinjsko? Nije ista marinada[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Anoniman -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 9:35:11)

 za marinadu potrebno je: sok od jednog limuna 2 supene kasike "Vegeta" dodatak jelima malo mlevene crvene paprike 3 supene kasike senfa 100 gr tipljenog maslaca po ukusu soli i mleveni crni biber 150 ml slatkim vrhnjem malo origana i ruzmarina.   Treba da stoji 2 sata minimum u marinadi




Anoniman -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 9:35:54)

ovo je za teletinu marinada sto sam ti poslala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 9:42:38)

Za svinjsko meso:   za marinadu: 2 žlice đumbira mljevenog 10 gr. kima u zrnu 1 kom kapule 2 dl. bijelog vina 1 dl. vinjaka ili konjaka (bilo što drugo u zamjenu) 3 češnja češnjaka 1 kom limun (kora i sok) 1 žlica meda   nasjeckati, češnjak nakosati na listiće, limun izrendati i iscijediti mu sok, dodati đumbir izrendan u prah, zatim zrnca kima i na kraju vino, konjak i med. Sve sastojke za marinadu dobro izmiješati i preliti preko spremljenog mesa. Zatim meso ostaviti preko noći da ogrezne u soku.




mihi -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 9:43:26)

E baš  zanimljivo moram da probam i posle se izvadi iz marinase i peče nezavisno meso jel tako Lenka?




Lu -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 9:43:31)

Sad sam mislila raditi svinjsko,ali pišite vi za sve vrste mesa ako vam nije mrsko,
pa nek imamo ovdje uvijek će nekome trebati[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 9:45:33)

jeste ... izvadi se i pece se nezavisno od marinade ... al se kod pecenja doda 10 do 20 ml vode 




Lu -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 9:50:44)

A jel meso u marinadi držite u frižideru[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mihi -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 9:51:42)

U pleh s naspe voda? Puno ti hvala nisam imala za teleće nikakvu marinadau[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image].




Lu -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 9:53:58)

Nisam ni ja znala za vodu sigurno bude sočnije,a jel treba onda ikakvu masnoću staviti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
A u marinadu za teletinu sigurno ide slatko vrhnje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 10:01:28)

ja iskreno ne drzim u frizideru... jer obicno pravim teletinu...a za nju ne treba tako dugo kao za svinjsko meso...
prelije se vodom meso... ne direktno u pleh
ja ne stavljam ulje nego par kriski putera preko mesa

naravno slatko vrhnje je obavezno




Lu -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 10:06:13)

Hvala Lenka [image]http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/h035.gif[/image]




Anoniman -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 10:08:42)

nema na cemu draga lu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Sneža -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 14:09:27)

a za ribu?obožavam jesti ribu,ali je nažalost znam spremati samo onako u foliji.




Anoniman -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 14:11:23)

pogledacu negdje na netu, pa cu postati... ali posto ja ne volim niti jednu ribu osim one konzervirane tako da je ni ne pravim




Anoniman -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 14:14:37)


Azijska marinada za ribu

Sastojci:
1 limeta isečena na kolutove
1 kašika soka limete
1/4 šolje sosa (2 sitno rendana čena belog luka, 2 kašike meda i soja sos)
4 malada luka tanko isečena
malo Tabasco sosa
malo timijana, svežeg ili suvog
biber po ukusu

Priprema:
Sve sastojke dobro pomešati u staklenoj ili keramičkoj činiji, uvaljati komade ribe, pa u frižideru marinirati preko noći.
evo ovo sam nasla al ne pise za koju je ribu... mozda je za svaku pojma nemam




Lu -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 14:18:05)

Kakav je vama soja-sos[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ja volim različite ukuse i kombinacije ali mi on baš nikako ne paše[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 14:19:36)

1 solja belog vina, 1/2 solje soka od limuna, 2 kasike vinskog sirceta, 2 kasike maslinovog ulja, so i biber  
 Kako pripremiti :
Ostaviti ribu u marinadi pokrivenu celu noc. Riba mora biti sasvim sveza. Marinada ima efekat kuvanja, jer se riba vise ne obradjuje, lepo se ocedi, isece i servira uz garnir po zelji.
ovo je marinada za sve morske ribe i morske plodove

i ako meni kao laiku za ribu ovo zvuci malo cudno, kao ne treba dalja obrada ... ne kontam ... mislila sam da se treba isprziti poslije ove marinade [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





Sneža -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 14:19:40)

Lenka srce moje,hvala,inače sam čula da je med u marinadi za ribu baš dobra stvar,ali nikad nisam imala hrabrosti da isprobam,sad ću morati[sm=smiley1.gif]




Sneža -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 14:21:00)

Joj,ja ne volim soja sos,meni je bljaks[sm=zmeden.gif]




Anoniman -> RE: Marinirano pečenje (30.3.2009 14:21:50)

nema na cemu... ja sam pravi poguzija pa mi nije nikad mrsko gledati na netu neke recepte narocito ako je meso u pitanju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lu -> RE: Marinirano pečenje (24.4.2009 14:30:28)

IZVORNA PORUKA: lenka sarajevo

Za svinjsko meso:   za marinadu: 2 žlice đumbira mljevenog 10 gr. kima u zrnu 1 kom kapule 2 dl. bijelog vina 1 dl. vinjaka ili konjaka (bilo što drugo u zamjenu) 3 češnja češnjaka 1 kom limun (kora i sok) 1 žlica meda   nasjeckati, češnjak nakosati na listiće, limun izrendati i iscijediti mu sok, dodati đumbir izrendan u prah, zatim zrnca kima i na kraju vino, konjak i med. Sve sastojke za marinadu dobro izmiješati i preliti preko spremljenog mesa. Zatim meso ostaviti preko noći da ogrezne u soku.

Radila sam pečenje sa ovom marinadom...ne sviđa mi se,bude jako kiselo(vino,limun i đumbir koji ima jako aromatičan okus[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] )
Ublažila sam sa sosom od šampinjona koji sam prelila preko isječenog mesa,
pa eto da znate ako budete radile ovu marinadu da je jako kisela.




Lu -> RE: Marinirano pečenje (20.4.2011 9:22:06)

E sad mi dajte drugi recept[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Opet imam praseću plećkicu, treba mi neka fiiina marinadica[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ana RR -> RE: Marinirano pečenje (20.4.2011 11:45:22)

Lu, ja volim marinadu sa senfom.

Ide senf, maslinovo ulje, beli luk, limunov sok, vegeta, so, biber i ruzmarin. Sve pomešaš i premažeš meso i ostaviš u frižideru na par sati (najbolje je da ostane preko noći). Kad staviš da se peče podliješ sa malo vode i povremeno prelivaš meso tim sokom.

E sad, ne znam ti reći količine jer ja to odokatovno a i zavisi koliki je komad mesa.




Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>