mila83 -> RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom krevetu? (3.3.2015 9:28:07)
|
IZVORNA PORUKA: Anarunika Ja nisam za nasilno odvikavanje. Svako dete je drugačije, neko od početka voli da bude samostalno neko se mazi do puberteta...Arči, moj stariji sin, je spavao sa nama u krevetu do skoro , a onda je odjednom sam tražio i rekao da će od sad spavati u svojoj sobi u svom krevetu. I tako i jeste. Isto ne voli da zaspi u mraku, pa ja ostavim tv dok ne zaspi ...znam da nije najzdravije ali ipak daje malo svetla. Mlađi se ne plaši ni mraka niti ga je briga da li će da zaspi sam ili sa mamom u krevetu, ali spava sa nama u sobi , u svom krevetu,jer jednostavno još nije spreman da se skroz odvoji. Vrlo retko se desi da noću pređe u naš krevet. Tako da je svako dete slučaj za sebe. I mislim da je mnogo lakše odmah nabaviti veliki bračni krevet , nego pokušavati dete izbaciti iz istog kada još nije spremno [sm=smiley36.gif] Slazem se. Postepeno uvoditi dete u tu pricu odvikavanja, pa polako,,Kod nas se to nekako spontano desilo, Mima sa dve godine presla odlah u svoju sobu i krevet,a bata sa tri godine presao kod nje,dele sobu sada.Beba spava u krevecu,mada poceli smo sa jutarnjim mazenjima,predje kod nas ..a tako to i pocinje [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|