Lu -> RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom krevetu? (17.1.2013 12:01:52)
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava Hm, onda znači da mogu i ovde [sm=smiley36.gif] Problem: Ana se u pola noći budi, uglavnom bez plakanja i puf samo se prebaci kod nas u krevet. Počelo je kada je moja mama došla na mesec i nešto dana kod nas. Mama rano leže, mi da je ne bi maltretirali i sevali TV-om prebacimo naš krevet u dnevnu, a iz dneven u spavaću. Ana prvu noć spavala, posle je kao navijena u 00.00 se probudi i pređe kod nas u krevet. Pričali smo sa njom, napravili tabelu nagradica kada spava u svom krevetu, drali se... Dakle i lepo i ružno probali i na kraju digli ruke. Kad je mama otišla, mi se vratili u spavaću, delovalo je sve ok. Probudi se nekad noću, upali njenu lampicu, valjda da vidi da li smo tu, i nastavi da spava. Na sve to, od oktobra kašlje non stop (vrtić) i verovatno se i zbog toga malo budila. No, kažem, uglavnom je spava u svom krevetu. Mi već 2 meseca spavamo opet u spavaćoj, a ona se svaku noć budi i ušunja u naš krevet. Ponovno buđenje je počelo kad sam joj izbacila mleko pred spavanje - dakle ja je više ne uspavljujem sa flaicom (užas, znam dete od tri godine pije mleko pred spavanje na flašicu, ali mislila sam da tako brže zaspi) već lepo sama legne, mi je poljubimo za laku noći ja odsedim u sobi dok ne zaspi - što traje manje od 10 min. Do sada je kod nas spavala samo kad je baš baš bolesna, a to je jaaaaaaaaaaaaako retko bilo. Nikad nisam želela dete u našem krevetu i u tome sam bila istrjna do sada. I uspevalo mi je. Sinoć me mužu pukao film i drao se na nju jer cmizdri, a neće da kaže zašto. Na kraju smo svo troje sedeli u dnevnoj, ja je pitam jel ti znaš zašto je mama tužna, kaže jer ja ne spavam u svom krevetu. Kažem joj da je mama i tata vole najviše na svetu i kada su ljuti na nju - da mi sada nismo ljuti, nego tužni i da je sve jedno volimo. Komedija, muž je grdi, ona mene grli i mazi (pri tom kod nas nema popuštanja niti podkopavanja auotriteta). Na kraju, SVO TROJE idemo u krevet, ona u svoj, mi u svoj i spavamo. Spavala je celu noć. Ima li neka mama savet ili ideju? Osim one da idemo svi na spavanje zajedno - malo mi je rano u 8 da idem u krevet [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|