Verus -> RE: Hlamidija (25.6.2009 23:54:38)
|
sada se rade rapid tests na prisutnost antitela na HIV virus, a to je gotovo za sat vremena. Meni je u petak u oko prsnula krv od pacijenta...pa su pacijentkinju ODMAH testirali na HIV antitela rapid testom...hvala Bogu bila je negativna. To rade da se odmah pocne profilaksa protiv HIV-a. Sto se tice HLAMIDIJE, zena ili muskarac, ne moraju imati simptome, ali ce posle perioda inkubacije, imati pozitivne rezultate na test. E sad, sto se tice hlamidije i zatrudnjavanja. Nesto sam vec stavila ovde sa onog sajta...ali svaka NOVA i ponovna infekcija sa hlamidijom smanjuje sansu za zatrudnjivanjem. ONa se prvo nalazi u vagini, pa na grlicu materice gde "obitava" odredjeno vreme. KOliko dugo zavisi sigurno od pacijenta do pacijenta. AKO se ne leci, odlazi u matericu pa na jajovode koji se zbog infekcije, i upale zapusavaju (nagomilanim br. bakterija, leukocita i da tako kazem "gnoja"). To, koliko je doktorima poznato, trajno unistava jajovode, a samim tim i sansu za prirodnim zatrudnjavanjem..... Zato, proverite se i sto je jos bitnije OZBILJNO SE LECITE.IZVORNA PORUKA: mihi Ne znam za HIV oko 15 do 30 dana.
|
|
|
|