|
RE: Bube, bubice u stanu - pomoc 15.8.2012 0:57:05
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR PoisonEve, da li si prije tih crvića primijetila male leptiriće, sporo lete, slični moljcima Nama se ovo grozomorno cudeso pojavilo proslog leta u ormaricu sa grickalicama! Nismo prvo imali pojma sta je to! Mm kaze moljci. Ja nikada u zivotu moljca nisam videla. Kulirali smo ih, mislili smo nestace, medjutim, bilo ih je sve vise! Precistimo mi taj ormaric sa grickalicama i zalepimo ono lepljivo na sta treba da se nahvataju ( reklamira se to na TV-u ) i puno ih se uhvatilo. Mi mislili, gotovo, otarasili smo ih se. Al' ne lezi vraze, vrate nam se svekar is vekrva iz Srbije, svekar je bolestan ( slogiran i dementan) i uhvatila ga manija da jede po malo, sve krijuci. Pootvara gomilu kekseva, cokolada, ali sakrije da ne primetimo, malo gricne i keks sakrije ispod kutije npr. neotvorenog. I posto se mi u stvari nismo u potpunosti resili tih moljaca, oni opet nagrnu i namnoze se! Mi i dalje nemamo pojma koja je to napast, dok do skoro ja nisam skapirala da oni napadaju svu hranu! Uzas, uzas, uzas! Sve sto nije potpuno hermeticki zatvoreno, udju u njega i ukake se, poloze jaja iz kojih izadju larve i one grozomorne stvari koje ne smem ni da pomenem jer ih se plasim najvise na svetu, a onda iz njih izadje leptiric i tako u krug! Sve, sve sam pobacala u sta su mogli uci, ponovo zalepila ono za lovljenje njih, oribala sve posudice, cinijice, ambalazu i sada sve sto kupim i nacnem, stavljam odmah u tegle, kutije, kese sa patentom... Ubijam ih sada cim ih vidim, a ranije sam se gadila, a i ostavljaju fleke od krila kao i leptri, pa nismo hteli da umrljamo zidove. Polako ali sigurno nestaju, hvala dragom Bogu, ali od sada mi se u kucu grickalice nece unositi kao da su dzabe, vec, cim se nesto kupi i donese, ima odmah i da se pojede ili da se hermeticki zatvara. Bas sam traume nahvatala od tih letecih spodoba
|