anonimna -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (12.4.2011 2:19:36)
|
Nema potrebe ni za kakvom brigom, to kazem iz sopstvenog iskustva. I sama sam uzaludno brinula, i bzv se tripovala kad sam saznala da imam kondilome.. Jeste malo neprijatno kad vam to ginekolog saopsti, ali u poredjenju sa ostalim mnogo tezim polnim bolestima, stvarno je sitnica, naravno ne treba da ih zanemarite, jer nazalost nece proci "sami od sebe." Ukoliko se javite sto ranije, sve ce proci ok. Meni su ih uklonili u Visegradskoj, laserski, i to u totalnoj anesteziji, i to je bio najneprijatniji deo, ali nimalo bolan. Ono sto je bila olakcavajuca okolnost, jeste to da nisam imala kondilome na grlicu materice i papa test je bio skroz uredan. Naravno, da jedna intervencija cesto nie dovoljna, jer su kondilomi, totalni "smaraci." [sm=smiley19.gif] Par meseci, nakon intervencije su mi se ponovo pojavili, ovoga puta znatno manji, i uposte nije bilo potrebe za intervencijom, vec sam uspela da ih "skinem" koristeci 3% rastvor borne kiseline, naravno sve to mi je savetovao ginekolog. Ponavljm, najvaznije je rano dijagnostikovanje, da se utvrdi tip kondiloma, razloga za brigu nema, jer ukoliko su vec "izrasli" onda ne pripadaju onom tipu koji izaziva karcinom grlica materice.. Pozdrav.....[sm=bravo.gif]
|
|
|
|