RE: Kondilomi (polne bradavice) (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Gejsha -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (26.1.2012 10:00:31)

hvala, sada si me malo utešila! meni ovo izgleda više kao da se koža tako podigla na 2.3 mesta nego da je nešto izraslo. ipak sam zakazala kod ginekologa pa ćemo videti. pre neki dan sam i bris davala pa ne znam da li se tu može nešto videti?
porodila sam se pre 16 meseci i sada planiram drugu trudnoću pa se zato i brinem!

*Alexx* -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (26.1.2012 10:12:53)

Sad ću te malo uplašiti - moglo je da se desi da su narasle za to vreme. Koliko se sećam, brisevima se ne može videti da li imaš kondilome jer su to kao i svaka druga bradavica - izaziva ih HPV virus i povezane su uglavnom sa padom imuniteta. One se prosto vide (da li kolposkopom ili golim okom, zavisi kolike su). Njih obično prati peckanje, svrab, pojačan sekret. Ako nemaš ove simptome, verovatno nemaš ni kondilome.
Nije to ništa strašno. Pre 4-5 godina sam ih ja spaljivala, i bilo mi je prilično mučno, ali je kod mene bila velika površina u pitanju. U međuvremenu sam čitala da se mogu srediti i nekom kremom... nemam pojma.
Do odlaska ginekologu zaista nemaš razloga da brineš [sm=smiley31.gif]

Gejsha -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (26.1.2012 10:20:25)

imam samo pojačan sekret...

*Alexx* -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (26.1.2012 10:22:24)

IZVORNA PORUKA: Gejsha

imam samo pojačan sekret...

Ja često imam pojačan sekret, tako da zaista nemaš o čemu da brineš. [sm=smiley1.gif]

Gejsha -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (26.1.2012 10:24:11)

hvala puno na odgovorima, a ne znaš smeta li to nešto ako ostanem u drugom stanju? [sm=zmeden.gif]

*Alexx* -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (26.1.2012 10:30:09)

IZVORNA PORUKA: Gejsha

hvala puno na odgovorima, a ne znaš smeta li to nešto ako ostanem u drugom stanju? [sm=zmeden.gif]

Pa pretpostavljam da ne bi valjalo da se porodiš dok imaš kondilome. Dakle, moraš da ih se rešiš pre porođaja. Sećam se da mi je tadašnja doktorka pričala kako je imala jednu trudnicu kojoj je spaljivala kondilome.

Gejsha -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (26.1.2012 10:47:36)

ništa onda, sačekaćemo malo sa akcijom [sm=smiley36.gif]

anica74 -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (22.4.2012 9:03:17)

već 3 godine se mučim sa kondilomima i posle tečnog azota prođe 3 meseca pa se ponovo pojave. čula sam da ima neki prirodni preparat-melem koji to uspešno rešava. ako znate koji i gde može da se nabavi javite odmah. hvala unapred[sm=smiley19.gif]

Iskra30 -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (24.5.2012 20:02:09)

Možda glupo pitanje, ali, da li su kondilomi i polne bradavice isto ili ne?
Naime, kako je moguće da odem kod dermatologa koji mi kaže da to su to polne bradavice (jedna veća i dve sitne, gledala sam na netu kako izgledaju kondilomi, ne liči nikako, liči kao veća kožna bradavica, što sam i mislila da jeste), a kod ginekologa idem redovno i on mi je rekao da to nisu kondilomi.
Dr mi ih je tretirala azotom, idem opet za par dana.

cockic -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (24.5.2012 21:01:25)

ja sam imala kondilome sa nekih 18 god posto tadasnji decko nije imao
isao je na ispitivanja rekose mi da je pad imuniteta.

e sad za tvoje pitanje kako izgledaju ja nikad lepo to nisam videla nego
jedino na netu,to mi je rekla ginekolog na pregledu cak i crtala.

ja sam to resila laserski i dao bog od tad sve ok [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

*Alexx* -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (25.5.2012 9:24:42)

Koliko znam, kondilomi i polne bradavice su jedno te isto. Ima raznih vrsta kondiloma sa različitim pojavnim oblicima.

Jole84 -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (23.7.2012 17:09:19)

Danas mi je dr utvrdio kondilome,dao mi je vaginalete gino-daktanol,pošto sam u lutealnoj fazi pa dok se ne utvrdi da li je došlo ili nije došlo do trudnoće,ne sme ništa da mi radi.
Kakva su vaša iskustva vezano za lasersko uklanjanje? Vidim da mnoge hvale spaljivanje,a on je meni preporučio ovo skuplje,kaže da je efikasnije.

cockic -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (23.7.2012 17:23:41)

ja sam isla laserom pre sest sedam godina vec zaboravi ustvari cetvrti srednje sam bila isla sam lasersko ali taj laser je bio kao neka olovka i sa njom ih je przila.mislim da se to sad radi malo drugacije ipak je bilo poodavno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]pa sad malo se to savremenije radi ima i neka foto.... koliko sam ja sad negde citala manje bolno od ovog lasera koji pali pojedinacno

Jole84 -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (23.7.2012 17:27:05)

Hvala ti Cockić,znači efikasno je [sm=smiley1.gif]
Košta oko 15000,tako mi je reko.

cockic -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (23.7.2012 18:58:02)

ja kad sam radila radilo se pojedinacno sa laserom kao olovka.i malo je bolnije efikasno jeste i tad je bilo oko 8000din[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
vidi ti mislim da ima jos neka bezbolnija metoda i da je isto ok.doduse ja sam imala samo spoljasnje kondilome nisam unutrasnje.moja sefica je imala na grlicu pa se to drugacije radi.i mnogo je ozbiljnije nego ovi spoljasnji.

Jole84 -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (24.7.2012 12:42:51)

Ja koliko sam razumela dr,imam ih i unutra i spolja..ne znam kako se to dogodila,bukvalno preko noći sam osetila.
Sada mi je najbitnije da to uklanjanje ne šteti eventualnoj trudnoći,pa ću da trpim i ako boli.
Jedino me strah da se ne prošire za ove dve nedelje,koliko ću da čekam na ciklus..

cockic -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (24.7.2012 12:55:07)

ma nece se tako brzo prosiriti,mene je dr iz doma zdravlja prvo davala neke kreme multi mam neki njihov gel.
i tek sam mozda otisla posle 3-4 meseca da ih uklonim ali ih nisam imala unutra nego samo spolja i ka ulazu ali unutra ne.

dao bog do sad mi se nisu vracali sad treba da odem i ja na pregled nisam jos bila posle porodjaja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] tako sam i sa sinom tek posle 6 meseci.
cekam da mi prodje pa zovem da zakazem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]vreme mi leti cas posla prodje sest meseci.

Jole84 -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (24.7.2012 12:58:09)

Hvala ti,baš si me utešila [sm=smiley1.gif]
Nisu se vratili sigurno,držim palčeve da sve bude ok [sm=bravo.gif]

cockic -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (24.7.2012 13:00:47)

i tebi ce jole biti sve ok [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

samo da znas da posle intervencije se nemaju odnosi mesec dana.

Jole84 -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (24.7.2012 13:04:20)

Pretpostavila sam da je tako,dobro da nije duže od mesec dana..
Nego imam još jedno pitanjce,izvini baš sam te ugnjavila [sm=smiley36.gif] Jel ti muž isto išao da mu skinu? Mm ima samo crvenilo,nema kao ja ispupčenja,a baš sam čitala da moraju i oni da idu.

*Alexx* -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (24.7.2012 13:33:35)

On ide kod urologa. Ako urolog kaže da ima kondilome, mora da skida i on.

Jole84 -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (24.7.2012 13:34:27)

Hvala Alex [sm=smiley1.gif]

cockic -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (24.7.2012 13:59:24)

to mi je bivsi decko sa njim sam bila kad sam ih imala,ali on je isao kod urologa i nije ih imao [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
kazu da to moze kad padne imunitet da izadje,desava se i kod nevinih devojcica,tako da se ne prenose samo polnim putem.

ali oni se vide koliko sam ja svatila isto kao izraslenine pricala mi kuma njen decko je isao da mu skidaju.znaci nisu ravne sa kozom nego kao i obicne bradavice samo na ne zgodnom mestu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jole84 -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (24.7.2012 14:01:22)

Sad mi je jasnije [sm=smiley36.gif]
poslaću ga kod urologa,pa nek pregovara.
Pao mi je imunitet,garant je to i doprinelo.Nikad mi se nije desilo čak ni grupa sekreta da mi je loša,a kamoli i kondilomi i gljivice..bukvalno preko noći.

Jole84 -> RE: Kondilomi (polne bradavice) (1.8.2012 14:24:09)

Mene je dr prevario da imam kondilome.Proverila sam kod drugog i kaže da nema ni traga.
Za sve žene kojima utvrde "kondilome" jedan savet-odmah potražite mišljenje još nekog.Slažu cure da imaju pa im onda "skidaju" i naplate 150evra.To bre doktorska mafija [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>