Anoniman
|
zbog ovoga se nekad išlo na robiju 1. Obilazio drug Tito zatvore, pa naisao na Cigu. "Zasto si ti Cigo u zatvoru?" pita JBT. "Pricao sam viceve o tebi druze Tito." "Hajde ispricaj jedan a da nije u vezi sa mnom pa cu narediti da te puste," rece JBT. "Dobro; E, znas da je Jovanka u drugu stanju, ali nije u vezi sa tobom." 2. Za vrijeme jednopartijske demokracije pita uciteljica Ivicu: - Ivice, tko je najveci ratnik za kojeg si ikada cuo? Ivica odgovori: - Josip Broz Tito. Na to ga uciteljica pohvali i kaze: - Sjedi, petica. Ivica sjedne, skrivecki izvuce ispod klupe jednu sliku, pogleda je i sapne: -Izvini Rambo, ali karijera je karijera. 3. Polagali Mujo Haso i Suljo politicku skolu i nakon 10 neuspjelih pokusaja nastavnik kaze ako zelite poloziti ispit, iduci put za dvojku morate reci jednu poznatu recenicu. I tako dojdu oni na iduci ispit i nastavnik pita : - Ajde Mujo reci! - Uciti i samo uciti rekao je Marx. - Bravo Mujo evo ti dvojka. Ajde ti Haso! - Proleteri svih zemalja ujedinite se. - Bravo Haso evo i tebi dvojka. Dosao red na Suljo, a Suljo se znoji i znoji, kad ispali ko iz topa: - …… te jebo puno ih je nebo! - Sto ti je bolan Suljo pa ko je to ikad reko? - Pa to ti je reko Tito kad je bio desant na Drvar! 4. Jednu vecer zapada veliki snijeg. Ujutro izadje TITO ispred bijele kuce kad na snijegu pisakom napisano TITO. On odmah naredi da se mokraca odnese na analizu da bi se utvrdilo ko je to napisao. Ubrzo iz labaratorija stize odgovor: Rukopis Jovankin a olovka Dzemala Bijedica. 5. Na auto putu zaustavi policija Cigu. Policajac zatrazi od njega vozacku dozvolu. Da bi provjerio osobne podatke pita on cigu: - Cigo ime oca? Cigo mu odgovara. - Tito. - A ime majke? Evo opet Cigo: - Jovanka. Policajac ce ti njemu: - Bre, Cigo, nemoj da me lazes. Cigo ce ti njemu udarajuci se obadvjema rukama po prsima. - Jebes mi oca majku ako te lazem. 6. Vozi se Drug Tito u limuzini a iza njega ide fico, a u njoj Mujo i Haso. I ide Tito, ide, skrene on lijevo, Mujo i Haso za njim, skrene Tito desno, oni za njim, on nazad, oni za njim.....'de god Tito, ova dvojica za njim. Razljuti se Tito, parkira se, izade iz limuzine, a Mujo i Haso iz fice. Tito: " Jeli vas dvojica, sto me stalno pratite??!!!!" A Mujo i Haso ce na to: (zajedno) "Druze Tito mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo" 7. Dok nam je "bravar" bio predsjednik sva su nam vrata bila otvorena. 8. najjači bar meni Sreli se Tito i Tudman na onome svijetu. Tudman kaze Titu: "Zdravo diktatoru!" A Tito odgovara: "Zdravo imitatoru!"
|