leki m -> RE: Nedonoščad (10.5.2014 11:24:30)
|
Da vidim mogu li da dignem temu :) trudnoca mi je od pocetka bila rizicna,posto imam pregradu na materici,bilo je svasta i krvarenja i mucnina ,mrsavljenja..svega,..na 4d ultra zvuku doktor mi kaze ako izdrzim do 35te nedelje bice super i strogo mirovanje pod terapijom odredjenom naravno... kontrakcije lazne mi krecu oko 31e nedelje,zahvaljujuci doktoru koji mi je u frontu vodio trudnocu,ostajem u bolnici na litrima i litrima tokolize..taman se smire kontrakcije,oni mi iskljuce tokolizu ,kontrakcije se vrate,..neko drugi bi me posle par terapija pustio ,kad krene porodjaj krenuo je,medjutim moj doktor me je provlacio koliko god je moglo a to je bilo 4 nedelje..porodjaj krece u 34oj nedelji,cr..rodio se mali decak 2500 tezak 46 dugacak 7/8 ocena,smesten u inkubator na 50 posto kiseonika..doktor me uverava kako cemo za 7 dana izaci ,ja naravno ne verujem,krece agonija stres i sve ostalo..medjutim ta bica mala toliko su jaka da nismo ni svesni,njega posle dan i po iznose iz inkubatora sa kiseonikom stavljaju ga u obican cisto zbog adaptacije i treci dan po rodjenju moj junak je u krevetcu,nikakvih ostecenja na mozgu nije imao,mozdana leva komora malo je bila uvecana al to je bilo i u trudnoci i sa mesec dana njegovih na ultra zvuku komore se izjednacile..iz bolnice izasli 8mi dan..sa tri meseca stize vrsnjake u visini i kilazi 6kg i 60cm dugacak...e sad na pogled niko nikad ne bi rekao da je nedonosce,savsreno zdravo dete koje se samo smeje place kad je gladan i kad mu se spava,od drugog meseca spava celu noc,pogledom prati predmmete,ljude i do sad mu nista nisu racunali korigovano,dva puta smo isli u tirsevu kod fizijatra radimo samo vezbe za stopala i to je to,medjutim on ce za 6 dana 4ri meseca da napuni i kad ga odizem od pdloge jos mu malo glavica zaostaje i ako mu dok ga nosim ne drzim glavu,sake su nekad poluotvorene nekad zatvorene,ali palac nije u saci,stavlja ruke u usta,drzi zvecku kratko nekad prinese ustim i baci al drzi ako mu ja stavim u ruku,i ne odize glavu od podloge ali odize i ruke i noge u isto vreme,pravi balans,na stomaku kad je odize glavu ali na sakicama i par puta se prevrnuo,svi mi pricaju da je jos mali da sacekam jos malo ali ja ne bih da cekam...da li ima neko mozda slicna iskutsva,rekla mi je drugarica koja se isto ranije porodila da ako nije imao ostecenja na mozgu bice sve u redu ali ja brinem
|
|
|
|