Mama decaka -> RE: Nedonoščad (13.6.2010 22:15:03)
|
Slucajno sam naisla na ovaj deo furuma pa ne mogu da se ne oglasim. I ja sam se porodila ranije, u 35. nedelji. Vodenjak je napukao uvece oko 23.30-00.00h. U porodilistu sam bila u roku od 45 min. Na pregledu lekar konstatuje da beba prednjaci nogama i hitno me salje u porodiliste. Moj muz odlazi kuci i tada krece moja agonija. U porodilistu me pregledaju i konstatuju da sam otvorena pola prsta do jednog prsta. Kazu idi lezi. Odlazim i lezem i tako do 4h ujutru kada dobijam kontrakcije koje idu u razmaku od 30 do 45 min. Da naglasim da sam trudnocu vodila privatno kod lekara koji tamo radi (ime necu da pomenem jer nije zasluzio reklamu cak ni u negativnom kontekstu) i koji je cak i nazvao porodiliste,a li opet nista. Idi lezi, idi lezi..samo su mi to govorili i jos sam dobila strasnu grdnju od jedne matore babice kada mi je na sred hodnika skroz pukao vodenjak (nakon pregleda). Bio je Uskrs. Doalzi jutarnja smena i doktor koji kada me je pregledao ide po porodilistu i zove redom-pedijatra, anesteziologa, neonatologa...i govori "beba u kanalu, nogama prednjaci, telo do pola, dodji hitno, trebas mi". Ja u panici. nema vremena ni za epidural, ni za bilo kakvu anesteziju jer su mi dali da jedem sat vremena pre cele price. Sto su mene na porodjaju namucili oprostila sam im odmah, ali beba.... Beba se rodila, odnose ga, donose, kazu poljubite bebu i odnose ga. narednih par sati mi nista ne govore. Stavljaju me u sobu koja nije u okviru "beby friendly" programa...Porodila sam se oko 9h, da bi mi oko 16h reklai, beba mora na Institut za neonatologiju. Pojma nisam imala ni sta je to, ni sta mi se desava sa bebom, niti je iko nasao za shodno da mi kaze sta je bebi. Kasnije se ispostavi da se bebac napio plodove vode, da je na respiratoru, da vazduh ulazi van pluca... Imao je 2550gr na porodjaju. Sve vreme trudnoce je bio napredna beba. U dva navrata sam pila Utrogestan po savetu lekara, ali nisam ni sanjala da ce mi dete dodatno namuciti time sto ce me prirodno poroditi. Vrhunac price je bio kada su mene optuzili sto se beba namucila na porodjaju. Posle toga slede cetiri nedelje na Institutu za neonatologiju. jednom odlazim i kazu mi "Ne otvarajte inkubator, nije stabilan". Mozete da zamislite kako to zvuci majci. Hvala dragom Bogu pa je moj decak sada uz muza i mene. Pravi je borac. Sve te male bebe koje se nalaze na ovom i na slicnim institutima su pravi borci. veliki poljubac za sve njih.
|
|
|
|