Anoniman -> RE: Kakvi su danasnji Popovi (18.7.2011 17:42:09)
|
IZVORNA PORUKA: Klarita Epa kod nas se tacno zna cena: Vencanje: 2000 kum, 2000 kuma (stari svat, ili pobratim kako se kod nas zove) 2000 otac mladozenje i 2000 otac mlade= 8 000 dinara + se daruje svestenik, sto nije obicaj ali kad smo se mi vencavali zena koja radi u crkvi mi je rekla da je dar u zavisnosti od svestenog lica koje ce nas vencati, tako da kads am pozvala popa telefonom da pitam za taj dar bilo je kao ma, ne ne treba, ali eto poneko donese kosulju, gace carape i peskir, a neko nista, ti kako hoces...aj' sad[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ja mu odnela sve to, + da se pocaste, malo mesa, pogace, crnog vina...sta cu, tako mi rekli! Krstenje: 1500 kum i 4500 (nisam sigurna ali tako nesto bese) roditelji= 6 000 dinara Znala sam i cifre za sahrane i parastose, ali sam zaboravila. U manastirima se ne placa, jer planiramo da uskoro krstimo K u manastiru i kum nam se tamo krstio i samo darovao monaha i manastir (tipa peskir ili rucni rad ili carape) ko koliko moze i zeli.... Manastir je i nama opcija jer mi njih nije zao darivati. A komentar na cifre iz tvog posta je - [sm=smiley29.gif], stvarno nemaju mere!
|
|
|
|