Anoniman -> RE: Dojenje - vaše iskustvo (10.9.2011 10:44:54)
|
evo da vam javim kako smo nocas i jutros prosle. sinoc ja pomislim da je gladna kad place posle podoja pa probah da joj dam ono malo sto sam izmuzla na flasicu (iako nam je patronazna stroga naglasila da ne dajemo na flasisicu nego na kasicicu da ne bi posle odbijala siku). medjutim, moja mala ne ume da siki na flasicu, kao sto ni lazu ne ume da koristi nego se davi sa njom i pljuje je. ljuljasmo je, jedva je nekako zaspala uz fen. probudi se dete posle sat, sat i po, vidim ja da nemam sta da joj dam, pa je opet uspavah uz fen. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] onda sam navalila da pijem tecnost. popila sam 3 solje mleka i zamalo povracala, pa onda presla na sok od jabuke.. kad se probudila oko 3, pola 4 sikila je bas fino, koliko inace traje njen podoj i ponovo zaspala. jutros oko 6 se probudila, sisala 5 minuta, ali mi se onda uspavala i posto nisam uspela da je probudim, pustila sam je da spava. oko 8 sati smo opet sikili bas fino, iz obe sike i ostalo je posle toga puno mlekceta. sad ocekujem da se probudi... izgleda da ja ne treba vise da ispumpavam mleko, da se sad stvara onoliko koliko je potrebno za nju. ona je bas fino napredovala, na prvoj kontroli je napredovala 1310 gr i dr je bila bas zadovoljna. samo da joj i ubuduce bude dovoljno mog mleka... nemam pojma da li je skok u razvoju, jer jednog dana se nekako poremeti pa siki na sat, sat i po, dva.. a pojedinih dana lepo spava i trazi na 2,5 ili 3 sata. juce sam se zabrinula jer je citavog dana sikila po malo, izmedju uopste nije htela da spava, samo je kenjkala, mucila se sa podrigivanjem, stucanjem... evo sad su mi grudi bas pune i teske. ali vise necu ni da pokusavam da izmlazam posle podoja. bolje da cuvam to sto imam!
|
|
|
|