|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
2.2.2011 18:01:08   
Olga75
LunaLU mleko se stvara jako brzo cak i dok beba siki . Probaj prvo dobro da zagrejes dojke vrucim oglozima i tek onda da izmlazas , nekom pomogne da gleda bebu dok to radi jer je refleks otpustanja mleka tada jaci.
Ne znam kolika je bebica ali mozda ste imali skok u razvoju pa je zato bila tako nervozna

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu LunaLu)
Direktna veza do poruke: 1251
2.2.2011 18:06:06   
LunaLu
Hvala Olga, sad cu staviti obloge, pa pokusati ponovo.
Da li neka ima iskustva sa SNS system za dohranu, to sam nasla na netu da se preporucuje kao super stvar, koja pomaze mamama sa manjkom mleka da ne koriste flasicu vec da iskljucivo doje uz pomoc adaptiranog mleka koje se pomocu cevcica stavlja bebi u usta dok doji. Tako se potspesuje rad mlecnih zlezda, a ujedno se ne rizikujete da beba vise voli flasicu od dojke.
Evo link videa sa youtube-a: http://www.youtube.com/results?search_quer...eeding&aq=f, koji govori slikom o tome.
Pozz moram da idem, jer svekrva ne moje da se izbori sa njom.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1252
2.2.2011 18:09:06   
magnetic

IZVORNA PORUKA: bebablue

magnetic, mi smo malkice stariji od vas, koji dan, pa da te pitam koliko vi podoja imate? Ja mislim da moja beba izbacuje sisanje danju, u nazad nekoliko dana bukvalno je nudim da ne kazem svaki sat, jer povuce 4 do 5 puta i ostavi, jedino sisa pre spavanja i nocu kad se budi, a danju ne, tako da joj ja od pre 2 dana pojacavam nemlecnu, a ne znam koliko podoja bi trebala da ima?user posted image

I ja sam primetila da moje dete manje sisa,na kraju eto ispade da nije dobila dovoljno na tezini,pa je i ja nutkam sisom na svakih 1-1,5 h i takodje sam pojacala kasice.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 1253
2.2.2011 19:41:38   
Snelle
magnetic, iz mog skromnog iskustva rekla bih da uopšte nije problem u tvom mleku. Nije da nipodaštavam vašeg pedijatra, ali logično je da će beba sada manje napredovati, jer je starija a i sa uvodjenjem čvrste hrane, manje se dobija na kilaži. Barem je tako kod nas bio slučaj, a i mnoge ženice ovde koje doje će ti isto to reći!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1254
3.2.2011 9:41:16   
magnetic

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Hoće, magnetic, samo uzmi u obzir da se treba navići na flašicu i dohranu. To privikavanje će verovatno trajati oko nedelju dana, da se ne iznenadiš user posted image

Sinoc sam se preznojila dok sam pokusavala da je nahranim iz bocice,na kraju je popila pet gutljaja i histericno pocela da place dok joj nisam dala sisu.Jutros ista scena,napravim dohranu i na kraju je bacim.Joj ne znam sta cu,a nije mi ni resenje da je ostavim da gladuje pa da tako prihvati bocicuuser posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1255
3.2.2011 9:52:46   
magnetic
IZVORNA PORUKA: Snelle

magnetic, iz mog skromnog iskustva rekla bih da uopšte nije problem u tvom mleku. Nije da nipodaštavam vašeg pedijatra, ali logično je da će beba sada manje napredovati, jer je starija a i sa uvodjenjem čvrste hrane, manje se dobija na kilaži. Barem je tako kod nas bio slučaj, a i mnoge ženice ovde koje doje će ti isto to reći!

Nadam se da si u pravu i da je dr ovaj put pogresila u svojim sumnjama sto se tice mog mleka.Cinjenica je da svaki put nakon podoja kada pritisnem dojku u njoj i dalje ima mleka.Ali eto dr je posumnjala u to jer osim sto je Dunja dobila malo na kilazi,takodje se budi i po tri puta u toku noci da bi sisala.Za par dana idemo na kontrolno merenje,pa cemo videti,ali se zaista iskreno nadam da si u pravu.

< Poruku je uredio magnetic -- 3.2.2011 9:53:36 >

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1256
3.2.2011 9:55:39   
Snelle
IZVORNA PORUKA: magnetic

Ali eto dr je posumnjala u to jer osim sto je Dunja dobila malo na kilazi,takodje se budi i po tri puta u toku noci da bi sisala.

user posted image Izvini, ali na ovo moram da se nasmejem! To što se buid nije nikakav reprezent da je gladna. Moje dete od 8,5 meseci se budi 4-5 puta u toku noći, i neće da zaspi dok je ne podojim, a ima 3 mlečna i 3 nemlečna obroka tokom dana. Treba li šta više da kažem?

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1257
3.2.2011 9:58:16   
*Alexx*
Magnetic, a da probaš sa onim Fitolat tabletama? Za povećanje mleka? Da sam ja znala za njih, sigurno bih izgurala da dojim do godinu dana. Ovako sam prestala kad je A imao 7.5 meseci, jer nije dobijao na težini po pravilima, ja bila prestravljena itd.
Ako baš insistiraš na dohrani, istraj. Ali ja bih joj prvo dala da sisa, pa posle sisanja dala flašicu (shvatila sam da je ti prvo daš dohranu, pa tek onda da sisa) user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1258
3.2.2011 10:04:40   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Snelle

IZVORNA PORUKA: magnetic

Ali eto dr je posumnjala u to jer osim sto je Dunja dobila malo na kilazi,takodje se budi i po tri puta u toku noci da bi sisala.

user posted image Izvini, ali na ovo moram da se nasmejem! To što se buid nije nikakav reprezent da je gladna. Moje dete od 8,5 meseci se budi 4-5 puta u toku noći, i neće da zaspi dok je ne podojim, a ima 3 mlečna i 3 nemlečna obroka tokom dana. Treba li šta više da kažem?

Da se nadovežem user posted image . Magnetic, pitaj mame starije dece koja se bude noću (Andrej je počeo da izbacuje noćni obrok sa 6 meseci) - reći će ti da se bude i sa godinu dana, a sigurno nisu gladna. Kažu da je to noćno sisanje, pijenje vode, soka - čista navika kad beba prođe 6 meseci. Naravno, tu granicu ne treba shvatiti bukvalno, ali to je neki period. Pa koliko puta se Andrej budio noću, i uspavao se tek kad mu dam da sisa! I da se razumemo, ne popije on tu Bog zna šta. Uteha - isto kao što je počeo da sisa palac kad sam prestala da ga dojim.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1259
3.2.2011 10:18:10   
Anoniman
Slazem se sa Snelle i Alex,to nocno dojenje jeste navika a i sto se tice napredovanja 400 grama za uzrast tvoje bebe,mislim da je u redu,moja Petra je napredovala za 6 nedelja 430 gr sa nekih 4 meseca pa je i to bilo u redu,moj savet je da istrajes sa dojenjem pogotovo sto imas mleka kad stisnes siku posle dojenja ..

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 1260
3.2.2011 10:25:08   
Snelle
IZVORNA PORUKA: ribizla

moj savet je da istrajes sa dojenjem pogotovo sto imas mleka kad stisnes siku posle dojenja ..

U potpunosti se slažem, posebno zbog boldovanog!

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1261
3.2.2011 10:33:50   
Anoniman
Magnetic, i ja se slažem sa devojkama. Moj je prespavao celu noć sa 2 meseca, a sad sa 8.5 se budi bar jednom. Povuče siku par puta i zaspi. Nije to budjenje zbog gladi.  Možda bi trebalo da pokušaš da sisa malo duže, da bi izvukla više zadnjeg, masnijeg mleka. 

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1262
3.2.2011 11:26:32   
magnetic

Magnetic, a da probaš sa onim Fitolat tabletama? Za povećanje mleka? Da sam ja znala za njih, sigurno bih izgurala da dojim do godinu dana. Ovako sam prestala kad je A imao 7.5 meseci, jer nije dobijao na težini po pravilima, ja bila prestravljena itd.
Ako baš insistiraš na dohrani, istraj. Ali ja bih joj prvo dala da sisa, pa posle sisanja dala flašicu (shvatila sam da je ti prvo daš dohranu, pa tek onda da sisa) user posted image

Nisam ni cula za njih.Odmah zovem muza da ih kupi,ucinicu sve sto mogu da dojim sto duze.Hvalauser posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1263
3.2.2011 11:28:08   
magnetic
Hvala vam cureuser posted image ,sada mi je mnogo lakse.I ja sam odprilike vasih razmisljanja,ali eto dr me malo poremetila

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1264
3.2.2011 13:41:19   
New Mom

Magnetic, a da probaš sa onim Fitolat tabletama? Za povećanje mleka?

Fantastična stvar! Probala, provereno pali!user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1265
3.2.2011 14:40:54   
magnetic
Evo mm javlja da nigde ne moze da nadje te tableteuser posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1266
4.2.2011 21:43:35   
Jele
Jel' ono beše ima dana kada slabo ide mleko...? Danas katastrofa, ne znam šta je, ne treba da dobijem, jela sam, pa i pila, odmorna koliko se može, ne znam šta je...? Ajte mame, recite da se i vama to dešava, baš sam se nešto ubedačila user posted image

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1267
4.2.2011 21:51:09   
dakana
Jele meni se to desavalo. Znaci bilo je dana kada ga je bilo bas malo, ja mislila staje, gotovo je sa dojenjem, cak sam i ovde pisala i zalila se, ali onda za par dana ponovo bude OK. Tako da draga no sikiriki, bice to sve ok na kraju. Evo moja prda vec 4.5 meseca i jos siki, a ja mislila da ce prestati jos sa 2 meseca. Kiss!

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 1268
4.2.2011 21:55:10   
magnetic

IZVORNA PORUKA: Jele

Jel' ono beše ima dana kada slabo ide mleko...? Danas katastrofa, ne znam šta je, ne treba da dobijem, jela sam, pa i pila, odmorna koliko se može, ne znam šta je...? Ajte mame, recite da se i vama to dešava, baš sam se nešto ubedačila user posted image

Jel' ovo moze biti razlog za smanjenje kolicine mleka?

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 1269
4.2.2011 21:56:53   
Nensi*
Meni se nije smanjivalo kad dobijem...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1270
4.2.2011 21:58:44   
dakana
Magnetic cini mi se da je neko pisao da je kod njega uticalo, tipa kad treba da dobije i dok ima, mleka bude manje tih dana. Samo ne mogu da se setim ko je pisao.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1271
4.2.2011 22:04:00   
Nensi*
Pa verovatno je to individualno...Isto kao sto neke bebe odbijaju da sisaju kad majka dobije jer mleko promeni ukus,mom Vuku nije smetalo...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu dakana)
Direktna veza do poruke: 1272
4.2.2011 22:06:36   
Jele
Hvala ti dakana user posted image user posted image user posted image Baš sam se skenjala danas...

Magnetic, ja uvek imam manje mleka kada dobijem i Uroš je čak i lošije sisao tada. A i čitala sam da mleko tih dana ume da ima drugačiji ukus i miris...

(odgovor članu dakana)
Direktna veza do poruke: 1273
4.2.2011 22:06:48   
magnetic
Sada kad sam ovo procitala nesto mi kvrcnulo u glavi da sam i ja u periodu pms-a i kada sam dobila pocela da primecujem nesto slabiju kolicinu mleka,ali sam imala samo jednom menst. i trajala je do pre dva dana,pa ne mogu da tvrdim da je to to.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu dakana)
Direktna veza do poruke: 1274
6.2.2011 18:37:25   
bebablue
Moja beba vec skoro nedelju dana u nazad odbija mleko u toku dana. Nece da sisa, skupi usta i tako ceo dan, hoce samo nocu kad se budi i uvece da se uspava. Da li je to to, kad beba odbija vec sad sisanje?user posted image user posted image

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here