New Mom -> RE: Dojenje - vaše iskustvo (8.9.2010 10:36:22)
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Nemoj dohranjivati ako bas ne vidis da je gladna. I moja sisa ruke od kada znam za nju i nije gladna. AKO trazi cesce da sisa: daj joj, sta drugo da radis? Ne odustaj to ti je MOJ savet. Izmuzaj POSLE podoja. Sigurno ce ti se povecati mleko. Jbg ili odustani ili probaj ovo sto sam ti napisala, sigurno ce uspeti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Verus, draga, nema šanse da odustajem što se tiče dojenja (mislim da sam ti već jednom rekla kako to doživljavam), dajem joj ja da sisa kad god hoće. Samo sam zabrinuta da joj nije dovoljno. Bude mirna 10-15 minuta posle sisanja i onda haos, razdražljiva, plače, strašno. A ako joj onda ponovo ponudim, hoće opet. Pa ne znam da li je gladna ili joj je dojka uteha. Po ceo dan i noć. Noću je počela da se budi i u 1h, što nije od prvih dana. Posle podoja pokušavam krvnički da se izmlazavam po 10 minuta svaku (graniči se sa boli posle tog vremena) ali ili nema ništa ili max. ukupno do 20ml i tu nema promene nedeljama. A za AD sam mislila da joj ponudim, čisto da smirim sebe, da vidim DA LI će hteti posle podoja i to. Jer mi nije jasno više ništa. Sisa po 5 minuta i pusti (uvek je sama prekidala podoj, nikad je nisam sklanjala), i odmah ruke u usta. I neće više, nikako ne mogu da je navedem. Trebalo bi onda da nIJE gladna više. A i brine me to (negde sam napisala) što su mi se grudi naglo smanjile, faktički preko noći, leva kao da je nema, rekli su mi da je to od naglog pada hormona za lučenje mleka. Pa me to OPET baca u rebus - šta je sa mojim mlekom. Skoro ne osećam nikad kako nadolazi (mada, koliko traži, možda je i zbog toga, nema kad da se napune). Jao, pojma nemam da li ćeš pokontati sve ovo, dosta sam konfuzno napisala. Ali jako sam u neduomici. Biti majka je tako teško, treba ponekad da budeš vidovita.
|
|
|
|