Anoniman -> RE: Dojenje - vaše iskustvo (20.7.2010 22:47:58)
|
IZVORNA PORUKA: iki82 Moja Lena ima 7 nedelja,i dojim je...a problema imam stalno sa grudima!Imam mlecnih zlezda da je to strasno!Ko sta radi-ja se izmuzam celi dan!stalno sam pod bolovima.vec sam jednom imala temperaturu par dana 39 sa 5 ,i primila 7 penicilina,a evo danas se opet vraca temperatura!Izmuzam se preko oko 10 puta dnevno po sat ,sat i 30 min,pa racunajte da pola dana provedem izmuzajuci se.Izmuzem preko 300 ml (po jednom izmuzanju),pa racunajte koliko je to mleka kolicinski.Vec sam totalno iscrpljena,bleda kao krpa,nemam kad da spavam...ali sta da radim...Sve za moju bebu!!!samo da izdrzim bar jos 4-5 meseci...ali da je tesko-tesko je i fizicki ipsihicki![sm=smiley18.gif] [sm=smiley18.gif] [sm=smiley18.gif] [sm=smiley18.gif] To je jako puno mleka po jednom izmlazavanju, mislim da zato to i moraš da radiš toliko često i toliko dugo... I ja sam se izmlazala posle svakog podoja, trajalo je, imala sam mnogo mleka viška, ali ne baš kao ti. Probaj da postepeno smanjuješ izmlazanje, u smislu da recimo danas izmlazaš 300 po jednom izmlazanju , pa sledećih par dana po 270 po izmlazanju, pa 250 po izmlazanju, da makar malo smanjiš tu količinu. Ne kažem da prekineš da se izmlazaš, ali mislim da bi bilo pametno da smanjiš ako uz sve to još i dojiš, jer iz ovoga što si napisala, zaključujem da se ceo dan baviš grudima.
|
|
|
|