Klarita -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (4.5.2011 13:18:42)
|
Vecina cajeva se pravi tako sto voda provri, pa prelijes i poklopis ostavis 10ak 15ak minuta da stoji poklopljeno, pa onda iscedis ako je potrebno, ako ne, samo izvuces kesice i pijes. U pravu si da od spremanja zavisi i lekovitost istog.To je klasican caj koji se strucno naziva infuz! Npr. od belog sleza se pravi dekokt, odnosno preliva se hladnom vodom, ostavi pola sat pa onda cedi i pije. Joj, sto volim kad nesto znam pa i ja da pomognem nekom ovde[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|