bubulence -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (4.5.2011 13:16:44)
|
IZVORNA PORUKA: jance kako kuvati vece kolicine caja? ovako: dr. mi je naredio da popijem minimum 1.5l caja od brusnice dnevno. obicno je to moja sveki radila tako da je sunula vodu u najvecu serpu, pa tavila da provri, pa kad provri stavi 3-4 kesice caja i ostavi malko da provri jos i tako onda servira iz bokala. ako kuvas caj samo zbog ukusa onda je ova varijanta sasvim ok, al meni trebaju i lekovita svojstva doticnog caja, pa se sve pitam dal se sa svim tim prokuvavanjem ne iskuva sva lekovitost brusnice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] da napomenem, imam caj od brusnice u kesicama, kupljen u apoteci, rekose mi tamo da je dobar... u svakom slucaju pijem malo po malo, al mi je bas mucenje da svaki cas ponovo prokuvavam vodu, pa trazim neko brze resenje... jance ja sam na pocetku trudnoce morala da pijem po 1l brusnice ali sam kupovala u rinfuzi u zdravoj hrani. dr mi je rekao da sipam 1l vode i kada prokuva da sklonim sa ringle stavim 4-5 supenih kasika brusnice, poklopim i ostavim da stoji oko sat vremena pa pijem... a za kesice nemam pojma...
|
|
|
|