RE: Kada privikavati na nošu? (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

minavb -> RE: Kada privikavati na nošu? (11.9.2012 20:10:01)

Yulo sto se nerviras? Postoje sasvim lepo opisane, razvojne faze odrastanja po Frojdu. Ako se ne prodju kako treba, to ostavlja posledice na razvoj licnosti. Pisali smo tome i ja stvarno mislim da je dete otac coveka. Jos ne koristimo nosu jer prosto nije spreman, a bije da nismo probali.

Yula -> RE: Kada privikavati na nošu? (11.9.2012 20:22:38)

Otkud ti ideja Mina da se nerviram, bas me zanima? Ni malo se nisam iznervirala jer apsolutno nemam razloga, stavise, slatko sam se nasmejala.

De mi ti kazi kakve ce posledice ostaviti na moje dete to sto u par navrata dnevno odsedi na nosi, pri tom se konstantno igra, gleda crtace ili spotice decijih pesmica i usput pokusava da ih peva, znaci uopste se ne buni sto je na njoj?

minavb -> RE: Kada privikavati na nošu? (11.9.2012 20:33:19)

Ako si se nasmejala, stavi smajlija.
Elem, nisam napisala da ce tvoje dete biti isfrustrirano zbog toga sto ga stavljas na nosu. Napisala sam da, ako dete nije spremno, moze da ostavi posledice. Takodje sam napisala da smo probali pre mesec dana, pa nije islo.

Mama.Veki -> RE: Kada privikavati na nošu? (11.9.2012 21:12:06)

IZVORNA PORUKA: bubulence

iz pocetka je pokazivala na nonu (zato se preporucuje da za vreme privikavanja uvek bude na vidnom mestu, pa je nama stajala u dnevnoj sobi pored ogradice) a sa godinu dana je govorila 'nono' i to je to. a i nije morala uvek da mi pokaze, navikla je da piski u nosu, tako da je verovatno ponekad trpela po malo jer cim je stavim na nosu ona piski. a stavljala sam je na svakih sat, najvise sat ipo

Bubulence, onda super, drago mi je sto ste uspeli. [sm=smiley1.gif]

Jagodica* -> RE: Kada privikavati na nošu? (11.9.2012 21:42:14)

IZVORNA PORUKA: Yula

kakve ce posledice ostaviti na moje dete to sto u par navrata dnevno odsedi na nosi, pri tom se konstantno igra, gleda crtace ili spotice decijih pesmica i usput pokusava da ih peva, znaci uopste se ne buni sto je na njoj?

Nikakve. Ako se ne plasi, nema nikakvih problema. Pusti one sto tumace Frojda, a nemaju pojma koliko su neke njegove teorije nebulozne i preterane.
Frojd je takodje rekao da su sve devojcice u trecoj godini zivota zaljubljene u oceve i mrze majke, sa ocevima zele seksualni odnos, pa zato vole da guraju kolica sa lutkama jer osecaju da su tako kao njihove majke koje imaju sexualni odnos sa ocevima. Mislim, ne moram da ti pricam na kakvo negodovanje kognitivista je naisao, a kognitivisti su jedini u razvojnoj psihologiji koje ja postujem. Teroija podsvesti koju je Frojd tumacio je skakljiva, a njegova tumacenja cesto preterana.
Tako da, ako ti dete sedi lepo na noni, samo napred, nemas cega da se plasis.
Ako pak nisi sigurna u posledice po mentalno zdravlje tvoga deteta, mozes da upitas psihologa, ne coveka druge struke koji tumaci psihologiju, pa ce ti i sam psiholog reci da se na frojdovizam ne osvrces. Lep pozdrav.

Yula -> RE: Kada privikavati na nošu? (11.9.2012 22:23:34)

Hvala obema na odgovoru [sm=smiley1.gif].

Azra, izvini, ne odgovorih ti, ja imam ovu nosu:

http://www.aubert.com/toilette/pot-bebe-beaba,fr,2748561.html

Ne mogu preko explorera da postavim lep link, ne daje mi tu opciju.

Kako god, izabrala sam bas ovu jer mi se dopada to sto ima onaj unutrasnji deo koji se prazni pa ne moram svaki put da perem celu nosu, veoma je zahvalna. Cvrsta je, ne savija se i dole je oblozena sa gumom, pa ne klizi. Ima falinku to sto je mom bebcu pomala, odnosno, resa mu cesto ispada napolje pa zna da se upîski po podu! E sad, ne znam da li je ona bas mala ili je moje dete ***** [sm=smiley1.gif]

Tu sto svira, ciju sliku si postavila, sam kupila drugaricinom sinu za 2. rodjus i on je sa njom skinuo pelenu.

Anoniman -> RE: Kada privikavati na nošu? (11.9.2012 23:38:38)

ti?? [sm=zmeden.gif] [sm=jezicek.gif]

bubi, bravo za emicu! [sm=bravo.gif] ljubi je tetka maca u pametnu glavicu.

i ja se cudim sto verujete u frojdovske teorije. [sm=zmeden.gif] mislila sam da je to odavno prevazidjeno.

vonavoj -> RE: Kada privikavati na nošu? (12.9.2012 0:20:28)

IZVORNA PORUKA: Macaki

ti?? [sm=zmeden.gif] [sm=jezicek.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
macaki[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
bubulence,[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za rano ostavljanje pelena,nisam dobro razumela![sm=smiley1.gif]

Mariya -> RE: Kada privikavati na nošu? (12.9.2012 1:56:44)

Ja dodjoh da vidim da li ima nekih pametnih saveta a ovde prepucavanje..
moje dete nece da sedi na nosi,cim je vidi ona se igra sa njom,prevrne je,nosi...tako da necu da je forsiram..kad bude veca i svesna toga da piski i naravno da kontrolise to,ucicu je odmah da koristi wc[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Kada privikavati na nošu? (12.9.2012 13:21:07)

A boldovano je tek za sok. Pa sta sada, ne treba da radjaju decu jer nemaju para da mu menjaju pelene dok on sam ne resi da ih skine? Da su tako razmisljali nasi preci ne bi bilo nas da sada ovde razglabamo o ovakvim banalnim stvarima kao sto je navikavanje deteta na nosu. Danasnji moderni roditelji od svega prave filozofiju i famu.

Da. Grozim se roditelja koji stede na deci - jel stedite i na svojim uloscima isto tako?
A srecom, ne prave svi roditelji filozofiju i famu, samo oni koji zele da se obrazuju i da uporede misljenja, ostali ionako znaju da su samo oni u pravu....

Anoniman -> RE: Kada privikavati na nošu? (12.9.2012 13:21:56)

IZVORNA PORUKA: Mariya

Ja dodjoh da vidim da li ima nekih pametnih saveta a ovde prepucavanje..
moje dete nece da sedi na nosi,cim je vidi ona se igra sa njom,prevrne je,nosi...tako da necu da je forsiram..kad bude veca i svesna toga da piski i naravno da kontrolise to,ucicu je odmah da koristi wc[sm=smiley36.gif]

Nije prepucavanje nego ubedjivanje
[sm=smiley36.gif]

lanajelena -> RE: Kada privikavati na nošu? (12.9.2012 13:26:16)

Ja sam moju decu stavljala na nosu to leto kada su napunili preko dve godine,nisam htela ni sebe ni njih da opterecujem ranije,tad su vec znali da kazu i skidanje je trajalo svega nekoliko dana[sm=smiley1.gif]

Yula -> RE: Kada privikavati na nošu? (12.9.2012 18:14:34)

IZVORNA PORUKA: ninicak

A boldovano je tek za sok. Pa sta sada, ne treba da radjaju decu jer nemaju para da mu menjaju pelene dok on sam ne resi da ih skine? Da su tako razmisljali nasi preci ne bi bilo nas da sada ovde razglabamo o ovakvim banalnim stvarima kao sto je navikavanje deteta na nosu. Danasnji moderni roditelji od svega prave filozofiju i famu.

Da. Grozim se roditelja koji stede na deci - jel stedite i na svojim uloscima isto tako?
A srecom, ne prave svi roditelji filozofiju i famu, samo oni koji zele da se obrazuju i da uporede misljenja, ostali ionako znaju da su samo oni u pravu....

Pa tako je, neki smo dosli da razmenimo i uporedimo misljenja, dok su neki dosli da se groze. Da necu mozda sada tebi ovde da izlazem soj bankovni racun da bi ti skapirala da nije sve u novcu? Dete se navikava na nosu iz razloga da bi bilo samostalnije, da bi zdravije zivelo, da bi sticalo neke navike na vreme. Niko to ne mora da radi, mozete pustiti dete da kaki u pelene i do 10 godina sto se mene tice, nemam nista protiv, ali ja zelim moje dete da navikavam da se vrsenje nuzde radi ili na nosi ili na wc solji jer on uopste nema problem sa nosom, rado sedi na njoj. Da mu nosa smeta uopste ga ne bih forsirala, jer zamisli, imam para da mu kupujem pelene, i sada bih verovatno trebalo time da se ovde dicim, zar ne, posto je kod nas novac postao glavno merilo vrednosti.

Yula -> RE: Kada privikavati na nošu? (12.9.2012 18:20:40)

Zaboravih da dodam, da nemam novca, svakako da bih gledala da stedim na pelenama i koristila bih platnene, kao sto rade ljudi koji imaju bebe a nemaju novca. Pa, nije sramota nemati, sramota je ukrasti, biti gramziv i iskompleksiran sto nemas. A takodje je sramota biti sebican pa ne roditi dete jer ne zelis da mu peres us*** pelene, ako vec ne mozes da kupis kratkotrajne.

minavb -> RE: Kada privikavati na nošu? (12.9.2012 18:23:14)

Ajde budite dobre ringeraje ko sto jeste, pa se nemojte svadjati. [sm=smiley1.gif]

NadaR -> RE: Kada privikavati na nošu? (12.9.2012 19:10:23)

Djevojke,molim vas bez svađe! [sm=smiley1.gif]
Nemojte da zaključavamo temu[sm=smiley13.gif]

gagilly -> RE: Kada privikavati na nošu? (14.11.2012 14:49:00)

Mi smo juce krenuli u ovu avanturu. Konacno se oslobodio svog revolta prema nosi, u zadnje vreme se cesto popiski dok sedi pa rekoh, ajde da probamo bez pelena. Dakle, drugi dan bez pelene i rezultat je sasvim zadovoljavajuci, rado sedi na nosi, nekad "pravi baricu" kako on kaze a nekad ne. I obavezno me obavesti cim pocne da piski, dok je bio u peleni to je radio refleksno a evo za jedan dan je skapirao sta se desava i uvek kaze "piski dete" :) jedini problem mu je tajming, jer kaze da piski i trazi nosu kad vec pocne, pa je vise puta pustio u gacice ( napracu se vesa, znam). Ne znam kako da mu pomognem da skonta da mora malo da se stisne i da zatrazi nosu pre nego sto zapravo pocne da piski, ali pretpostavljam da treba vremena.. Za sada sam zadovoljna, nudim ga cesto, ne piski mi po kuci pa da moram da ribam nego samo malo gacice skvasi dok stigne do nose. E, da, i videcemo kakanje kako ce da protekne, juce nije kakio, mislim da je trpeo, ali danas ce sigurno, celo jutro prducka[sm=smiley36.gif] . Nadam se da smo na dobrom putu, sad cu malo da iscitam unazad sta ste pisale .

Anoniman -> RE: Kada privikavati na nošu? (14.11.2012 14:55:25)

Tek vam je drugi dan, i super je što je skapirao da piški. Probaj da kada počne da piški da kažeš nešto tipa "Brzo, brzo na nošu!", možda energičnost (ali ne grubost) u tvom glasu prekine mlaz, pa dovrši u nošu. 

Ivanka 75 -> RE: Kada privikavati na nošu? (14.11.2012 14:57:10)

A šta ja da radim jadna [sm=smiley13.gif]
Moje dete neće ni na nošu ni na šolju [sm=smiley13.gif]
Niko je nije forsirao, jednostavno neće pa neće da sedne, samo kaže neeee noša [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Kada privikavati na nošu? (14.11.2012 14:59:40)

Ne smem da ti napišem, neko će da me tuži socijalnoj službi.

Ivanka 75 -> RE: Kada privikavati na nošu? (14.11.2012 15:03:17)

IZVORNA PORUKA: Tash

Ne smem da ti napišem, neko će da me tuži socijalnoj službi.

Htela ja to što misliš al mi žao [sm=smiley1.gif][sm=smiley13.gif]

gagilly -> RE: Kada privikavati na nošu? (14.11.2012 15:03:50)

Da, upravo to se i desava. Motrim ga konsantno, i cim on kaze "piski dete" ( sa sve onim blentavim izrazom lica)[sm=smiley36.gif] ja mu kazem brzo nosku nemoj u gacice i on se prekine, pa posle ne moze da se ispiski odmah. Onda pola sata gledamo nodija dok ne zavrsi :) i da, obavezno dobije veliki aplauz, krem bananicu i nosimo zajedno nosu da prospemo baricu i pustimo vodu, to mu je najinteresantnije:) videcemo, nadam se da uspemo za neku nedelju, izuzetno je razuman i brzo kapira, samo da ga ne uhvati opet "necu nosu" ludilo.

gagilly -> RE: Kada privikavati na nošu? (14.11.2012 15:07:53)

Ivanka, tako je i moje dete, i nisam ga nikada ni terala ni dirala, ali kazem odjednom je taj revolt prestao pa sam resila da pokusam u ovo nedoba za odvikavanje od pelena:) srecom, nije jos jaka zima, inace nisam ni imala u planu pre sledeceg leta da skidamo. Kod njih se nikad ne zna kako ce da im cune.

Ivanka 75 -> RE: Kada privikavati na nošu? (14.11.2012 15:15:09)

IZVORNA PORUKA: gagilly

Ivanka, tako je i moje dete, i nisam ga nikada ni terala ni dirala, ali kazem odjednom je taj revolt prestao pa sam resila da pokusam u ovo nedoba za odvikavanje od pelena:) srecom, nije jos jaka zima, inace nisam ni imala u planu pre sledeceg leta da skidamo. Kod njih se nikad ne zna kako ce da im cune.

Meni je ona lepo išla na nošu dok nisam počela da radim, tu se sve poremetilo. Malo duže nošenje pelene nekoliko dana, ne stavljanje na nošu na vreme ili ne uopšte i gotovo, kraj.
Ma neka je, kad bude htela i to će rešiti.

cockic -> RE: Kada privikavati na nošu? (14.11.2012 15:21:41)

meni je sin tek sa 2god i 5 meseca naucio ali svako vece kad legnemo da spava on prica imena drugara iz vrtica i kaze i oni kake nosu jer je njemu celo leto bio problem da sedne na nosu da kaki da piski je hteo ali da kaki nema sanse i odjednom je krenuo na nosu i sam trazi ne moram da ga podsecam ni za piskanje ni za kakanje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ali ima nocu pelenu i dalje zbog piskanja jer pije velike kolicine vode,jos ja i mm kao necemo mu vise uzimati bocicu na slamcicu za noc i uzme mu obicnu bocicu rose i sad mu zanimljivo i samo se naliva preko dana ja mislim da pije na silu jer je i bucka po ustima.nocu se neki put budi par gutljaja i to je to ali mora da imam pored kreveta bocicu.zato leni nema nista ni voda dudu nekoristi ni ona tako da ona mora na suvo da se uspava[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]bez pomagala

ja malo napisa tekst za vise tema ali nekako mi je povezano[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]nosa,voda,piskanje

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>