Anoniman -> RE: Kada privikavati na nošu? (10.9.2012 13:23:20)
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Da koristimo pamučne pelene i da ih peremo, mislim da bismo decu stavljali na nošu mnogo ranije. Ovako, uvek ima vremena. Sve češće viđam prizor da deca od 3-4 godine nose pelene i to mi je bljak... Verovatno treba strpljenja, zavisi od deteta. Drugaricina mala ima 9 meseci i kaki na nošu. Ne zna da kaže, ali ima neki red i tako je stavlja. Kad bude počela da priča i da razume , to će biti još samo jedan korak...i proces u potpunosti završen... Neću žuriti, ali da čekam 1,5 dana neću...pa kako nam bude... Mene samo zanima šta je poenta ovoga? Ok, dete kaki na nošu kad roditelj nabode da ga stavi u pravom trenutku, a dete nit ima pojma o čemu se radi niti može bez pelene. Šta je roditelj postigao time osim da se prepričava kako nejgova mala kaki na nošu od 9 meseci? Kad se krene u pravom trenutku ceo proces od prvog sedanja na nošu do skidanja pelene traje jako kratko, mesec dana ako i toliko. Čemu onda sva ta gimnastika pre toga? Uzgred, ne kažem da treba čekati da dete krene u školu da se skine pelena, po meni je optimalan petiod od 1,5 do 2,5 u zavisnosti od deteta i roditelja.
|
|
|
|