prase -> RE: Kengur nosiljka (23.11.2008 12:35:09)
|
Evo i ja da se oglasim na temu... Ne znam kakve su kengur nosiljke danas, verovatno modernije i bolje, ali znam da je neko provalio pre 10-ak godina da to nije dobro ni za bebu ni za mamu. Mama ima slobodne ruke, ali ledja bole pa odvaljuju... Elem, ja sam na nagovor kolege cak iz Izraela dovukla maramu za nosenje bebe - mada mi je delovalo kao apsurdna ideja, jer izgleda kao ogromno parce rastegljivog platna. Sada se uopste ne kajem zbog truda da dovucem te marame (donela sam sebi i svim prijateljicama koje su tada bile u drugom stanju - ja nisam ni planirala ali sada sam sada sama sebi zahvalna...). Moja beba za sada samo spava i jede, nosim ga mozda sat vremena dnevno kada se sve sabere - nisam jos stigla da posegnem za maramom. Ali moje prijateljice kazu da marama spasava zivot. Nije bas da ledja uopste ne bole posle visecasovnog koriscenja, ali u poredjenju sa kengurom - milina. Osim toga, moze da se "podesi" za nosenje deteta do 15 (i slovima: petnaest) kilograma, dakle do par godina. Deca su, kazu, savrseno mirna u tome i vise vole maramu nego nosenje na rukama ili (ne daj Boze) kolica. Link preko kojeg sam ja nasla marame (znam da je na hebrejskom, ali ima slika i to sa vecom bebom): http://www.milega.co.il/productspec.asp?id=16&name=%EE%F0%F9%E0 Sad cu da kopam malo po www, kazu da mogu da se nadju uputstva za postavljanje marame sa polozajima kojih nema u uputstvima koja sam ja dobila uz maramu... I jos jedna stvar, kaze jedna prijateljica da je njen sin znao da se smiri u marami kada ga uhvate grcevi, sto je SPAS (Uros za sada nema grceve, nadamo se da nece ni imati, ali zlu ne trebalo - isprobacemo i maramu u toj ulozi). Bas cu da pogledam moze li to da se kupi kod nas, da li sam dzaba vukla iz Izraela (nije veliki put, ali obezbedjenje na njihovom aerodromu je zaista... na granici full body search). Tamo sam placala marame oko 50$, bas me zanima koliko su ovde negde blize.
|
|
|
|