Anoniman -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (24.9.2009 13:24:17)
|
IZVORNA PORUKA: Didy Koliko sam ja shvatila iz raznih štiva koja sam čitala, kenguru zameraju što vrši pritisak na bebine kukove, pogotovo ukoliko još nisu skroz formirani, pa ga ne preporučuju dok beba ne krene u sedeći položaj, jer je u kenguru praktično u nekom sedećem položaju. Ne preporučuju ga za male bebe koje još ne mogu samostalno da drže glavu, jer glava nije fiksirana, pa se previše klati pri hodu, E, baš bih ovo prokomentarisala, jer, ustvari, pre 3 god kada je Luka bio beba, kenguri koji su mogli da se kupe su meni izgledali užasno neprilagođeno za bebe. Ne znam kakva je sada situacija. Naime, Luka je rođen sa 2800gr, i sa 6 nedelja kada sam ga stavila u kengura, mislim da nije imao više od 4kg (s obzirom da je za prvi rođ imao 8,5kg... mrzi me sada da tražim tačan podatak). Naime, bio je sitna beba. Kenguri koji su se prodavali su sa strane imali ogromne rupe (probala sam po radnjama), i Luka je meni ispadao kroz njih. Takođe ta priča za glavicu... sada su kenguri pravljeni da beba može da se nosi "od sebe" (tj. da gleda napred a ne prema mami)... Zašto kažem "sada"? Kada sam pogledala sve te kengure po gradu, popela sam se na tavan kod mame i snela kengura koji je ona koristila kada je moj brat bio mali, to je bilo pre 16 godina (gledajući od danas, a ne od pre 3 god kada se Luka rodio). Potrudiću se da vam nađem slikicu kada sam Luku prvi put stavila u kengura sa 6 nedelja (vidiš, Vučko je juče pitala... Vučkice, sa 6 nedelja sam ga stavila, ali je i tada još bio premalen za njega). Taj kengur (mamin) nije imao te rupe sa strane (koje služe valjda za bebine ruke), ovde bebine ruke idu iznad tog platnenog dela, i beba može da se nosi samo "prema mami" jer je ojačan deo za bebin vrat, nema šanse da to saviješ. Luku sam u tome nosila do 6-og meseca, nakon toga mi je postao pretežak (napominjem: bio je sitna beba), i kengura smo izbacili iz upotrebe, tako da ne znam kako mame sa bebama nekih standardnih težina počinju da nose bebe u kenguru sa 6 meseci. Mnogo mi je žao što u vreme kada sam rodila Luku nije bilo marama, čini mi se kao odlična stvar.
|
|
|
|