RE: Kengur nosiljka/sling marama (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Šta mi treba za novorođenče?

Poruka

Anoniman -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (2.11.2012 12:44:53)

aleksandrova, ne znam za sling, ali kengur je za bebe od 3 do 9 kg (meni je vec sa 6 kg bila preteska za nosenje)

aleksandrova -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (2.11.2012 12:52:44)

ksena pozz kako si [sm=smiley31.gif] moja mala ima vec 5kg tako da ne znam

Anoniman -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (2.11.2012 12:58:39)

onda sigurno smes da nosis. i bolje sad nego kad oteza. mi smo sa nekih mesec dana prvi put krenuli da se nosamo u kenguru.

pocahontas -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (5.12.2012 12:37:35)

izgleda cu morati ovo da kupim, zivimo na 2.spratu, bez lifta, mislila sam da koristim samo kada treba da odem do radnje ili prosetam kucu, prekomplikovano je spustati kolica svaki cas...

Bebilina -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (5.12.2012 21:15:31)

Mi jos nismo poceli kengura da koristimo jer definitivno vise volimo wrap. [sm=smiley1.gif] Sinak ima 9kg sa 4 meseca, drzi cvrsto glavicu vec duze vreme, kotrlja se, poceo je da se vuce u sedeci, tako da je fizicki skroz spreman za njega. Ne znam, mozda ga i ne upotrebimo ovaj put... Sa cerom smo ga koristili od 4-4.5 meseca. [sm=smiley1.gif]

sneza24 -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (25.12.2012 16:50:01)

Treba mi savet.
Naišla sam na nekog kengura vrlo povoljno i sad se dvoumim da li da ga kupim.
Planiramo početkom maja na godišnji odmor L će tad imati 9 meseci.Ona sad ima skoro 5 meseci i preko 7 kg.Bojim se da će do tada biti preteška za kengura.
Do kog meseca ste koristile kengura i do koliko kg tj kad su bebe postale preteške?

sneza24 -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (25.12.2012 23:21:00)

Samo da dignem temu.

jovana13 -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (25.12.2012 23:54:41)

ja ne mogu puno da ti pomognem mm i ja smo jednom nosili Janju u kenguru i iskilavili se imala je 6mes a 10kg tako da je to bio taj jedini put. A ne znam koliko kg moze da izdrzi verovatno zavisi od proizvodjaca..

jovana13 -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (25.12.2012 23:57:55)

a i ne planiramo sad da koristimo jer i Ogi ima sad 4 mes a oko 7,5kg tako da ce na prolece imati 7mes i ko zna koliko kg, lakse mi je u ruke da ga nosim. Sa kengurom jeste da su ti ruke slobodne ali kicma strada.. Ne znam kakva je ova marama ja bih pre to kupila?

mlada_mama -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (24.1.2013 13:45:06)

koliko sam uspjela da procitam, bebe u kengur [img]http://www4.slikomat.com/11/0124/7dy-origin.jpg[/img]
ovakav imamo, sme od 3-9 kg? sofija ima 4.5 kg ...

Anoniman -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (24.1.2013 14:14:39)

snezo, tek sam sad videla pitanje. definitivno nemoj kengur, od je od 3 do 9 kg, i mi smo ga bas dosta koristili ali kad je M bila skroz mala, znaci poceli smo sa mesec dana, a sa 4 meseca je meni vec bila preteska, a nije imala 9 kg, mozda nekih 6.

sneza24 -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (24.1.2013 20:49:26)

Kseno odustala sam na vreme.Malo sam razmislila i shvatila sam da će biti preteška za nosanje.Ona je pre 20-tak dana imala 7250 g sa 5 meseci,sutra idemo na merenje pa ćemo videti koliko ima sad u svakom slučaju je već sad teška za kengura.

Bebilina -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (24.1.2013 21:46:52)

Mi smo za vikend po snegu nosili sina u kenguru- jednom mm i jednom ja i to nam je poslednje. I na sankama smo sa njim tako niz brezuljak [sm=smiley1.gif]
Nas je BabyBjorn do 10kg, a malog sam danas merila na kucnoj i presao je tu tezinu. On nema jos 6 meseci... Marama mi i dalje nije problem, ali kengura ne smem jer su mu kopce testirane do 10 i ne bih da se igram, pa da se neka slomi, a dete ispadne [sm=zmeden.gif]
Sa cerom smo kengura koristili od 4.5 do 9-10 meseci jer ona je bila manja, damica [sm=smiley1.gif] Nakon toga smo nosiljku za ledja ako bas idemo kroz sume gde ne moze multiterenac. Sad cu kad bude poceo da samostalno sedi prvo da probam maramu i bebca na ledjima, pa onda tek tu nosiljku. Do tad u marami ispred mene tamo gde kolicima ne moze [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (24.1.2013 21:53:31)

nije meni bilo do toga da li ce puci kengur, nego nisam mogla ja da podignem. i ovako su mi ledja otpadala.

jance -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (3.4.2013 23:18:07)

pogledajte ih. predivne su! jeste da su skupe i u americi su, al ja sam se zaljubila! [sm=smiley36.gif]

SweetPea Ring Sling

Rosita -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (29.5.2013 11:42:40)

Ja bih kupila neku od ovih zanimacija.

Naime, kolica su mi uzasno teska da iznesem napolje sama iz stana u kome smo trenutno- srecom, ne zadugo- a mm dok docekam, ostadoh stalno zatvorena sa detetom, izuzev ako ne izadjemo ispred i ja ga nosam.

Bebac ce uskoro 2.5 meseca imati.

Uz kukova imamo 18.6., ako je to od važnosti.

Da li da čekam uz, da se posavetujem sa fizijatrom ili neko od ovih pomagala mogu bezbedno već da koristim? Pedijatrica je ostala uzdrzana po pitanju ovih nosiljki, mislim da ih ne voli.

Šta je najpametnije?

jance -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (29.5.2013 14:18:56)

mislim da su ti marame sigurne sto se kukova tice, za kengur neznam, mada mi Kiku nosimo i u jednom i u drugom. sto se saveta sa fizijatrom tice, tu ti je uvek ona varijanta, pitanje je dali voli to, bas kao i sa pedijatrom... (npr ako je u fazonu: nemojte dete navikavati na ruke; onda ce biti protiv)

mozda nebi bilo lose da kod nekog poznanika probas i jedno i drugo da vidis sta ti je udobnije i prakticnije za vasu situaciju. koliko kg bebac ima?

Rosita -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (29.5.2013 18:59:55)

Jance, imao je pre 7 dana 5400g

Didy -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (29.5.2013 19:09:05)

Ja sling obožavam! Moji su bili baš "glomazni", da tako kažem, krupni, veliki, teški, kako god hoćeš. Sa slingom se težina bebe rasporedi na cela leđa onoga ko je nosi, a s kengurom stradaju ramena, jer oni kaiševi idu preko ramena i počne vremenom da te boli. Mene su bolela.
Najdivnije uspomene iz perioda kad su mi deca bila mala su sling i dojenje.[sm=smiley27.gif]

Didy -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (29.5.2013 19:10:49)

Baby wrap mi je isto bio zanimljiv za baš malene bebe, ali ga nismo probali.

Didy -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (29.5.2013 19:16:15)

IZVORNA PORUKA: Didy

Ja dajem glas sling marami. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Kengura sam koristila nekoliko puta i bebac mi je jos pre dva meseca bio pretežak. Nedavno sam kupila maramu i prezadovoljna sam. Ni ne osetim da nosim bebu (trenutno ima 9 kg), a znamo da idemo u šetnje u slingu i po nekoliko sati. Moj bebac je trenutno u fazi da neće da zaspi u kolicima, pa uvek ponesem maramu i jedino se u tome umiri i uspava i to za samo nekoliko minuta. Inače ga kod kuće nikad ne uspavljujem na rukama, ali u marami obožava da zaspi. Jedno vreme sam imala blagu tremu kad god krećemo u šetnju kolicima i pomalo sam strepela kad će se rasplakati, ali sad ponovo oboje uživamo, jer imamo plan B ukoliko plan A zakaže. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] God bless sling![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

I još jedan plus slingu u odnosu na kolica: Živimo u zgradi bez lifta, a od bebinog rođenja smo svakog dana u šetnji, ponekad i dva puta na dan. Kad mi već dosadi da vučem kolica gore-dole, nabacim sling i napred. Mnogo je jednostavnije, a namešta se za vrlo kratko vreme, uopšte nije neka velika mudrost, niti filozofija.

IZVORNA PORUKA: Didy

Imaš dve vrste marane: sling marama i baby wrap.
Baby wrapom umotaš bebu uz sebe (čvrsto joj drži i glavicu), a sling ima dve karike koje ti omogućavaju da ubaciš bebu, a onda da zategneš i namestiš u željeni položaj. Sling ima i položaj za vrlo male bebe i položaj za dojenje (hodaš gradom i dojiš bebu, a niko ne zna šta se događa unutra[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]), ali je beba tad u nekom ležećem položaju. Kad počne da sedi, onda u slingu možeš da je namestiš u položaj kao u kenguru kad je okrenuta prema tebi, što je nama omiljeni položaj. Ruke su ti slobodne, beba je uz tebe i pomera se kao i tvoje telo, uživa u ljuljuškanju, uspava se skoro uvek od blizine majčinog tela i tog ljuljuškanja, a od nedavno smo otkrili i da su karike vrlo pogodne za češanje zubića koji treba da izbiju.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A baš su tu na zgodnom mestu za grickanje. Ili za držanje ručicama. Kao u autobusu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Navodno, u slingu možeš da nosiš dete do 7. godine na kuku. Imaš na youtubu kako podesiti maramu i nameštanje bebe u sve položaje.

Po meni, wrap je super za vrlo male bebe, mada malo čudno deluje, a i teže se podešava (neko mora da mota maramu oko tebe i bebe dok se sama ne izveštiš, mada je i onda vrlo teško), a sling je fantastičan za decu od par meseci i vrlo lako se namešta. Kad počne da plače u kolicima, plač ne stigne da pređe u urlanje, a beba je već u slingu, srećna i zadovoljna.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image] 
Pomisliće neko da radim na procenat koliko sam ih nahvalila.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Da se samocitiram. Inače, ovo su moji prvi postovi na rr.[sm=smiley1.gif] Tako sam i nabasala na rr čitajući na netu o slingu.

Rosita -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (30.5.2013 9:28:25)

E pa hvala Didy! Jos samo da vidim kako se to koristi i da kupim.

[sm=smiley27.gif]

Snelle -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (30.5.2013 9:43:20)

Ja sam htela da kupim hug bug maramu, ali nikako da se odlučim. Skupa je, a žao mi je da dajem tolike pare ako je neću koristiti. Pre neki dan smo otišli do parka i mm je N nosio u kenguru (Chicco, kao onaj gore na slici) i posle pola sata se žalio kako su mu "otpala" leđa. Da li je situacija sa ovom maramom bolja? [sm=zmeden.gif] Hoću li moći da ga nosim barem sat vremena u njoj? Sad ima verovatno preko 5kg.

Bebilina -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (30.5.2013 10:08:15)

Snelle imas moje iskustvo i sa kengurom i wrap maramom (poput hug bug) za dete od preko 10 kg, pa evo da dodam da se sa skoro 12 nista nije promenilo osim sto ga sad redje nosim napred, cesce na ledjima. Napred jedino kad sam sama pa ne mogu da ga uguram. Ako imam pomoc onda se ja umotam, a bebca mi ubace. Cak i cera to moze da uradi.
Motanje je izazov u startu, ali se brzo navikne. Jedino sto mi smeta je kad mi tokom motanja napolju krajevi marame padnu na zemlju. Duga je, treba taj materijal zadrzati, provuci, dve ruke, jednu pustis, drugu provlacis... Zato se umotam kad smo unutra i vise je ne skidam ako znam da cu ga opet stavljati. [sm=smiley1.gif]

Rosita -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (30.5.2013 10:09:13)

http://shop.aksa.rs/sling-soft-marama-boja-kajsija.html, hm, zasto od 4.meseca [sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>