Yula -> RE: Kengur nosiljka/sling marama (28.9.2012 23:26:24)
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Meni je dr rekla od cetvrtog meseca sme kengur..ali ja u ono ne znam da ga stavim doduse nisam ni probala ali deluje mi kao nemoguca misija[sm=zmeden.gif] Ja sam cula da nije dobro bebu nositi u kenguru, zbog kukica valjda i nisam zelela da ga koristim. Ipak smo za svaki slucaj pitali i pedijatra, rekao je da ne bi trebalo do 6. meseca, a ako i moramo onda samo kratko. Vidim ovde Francuzi nose bebe u kengurima od rodjenja, one se jadne otembese, iskrive se kao kifle. Ne svidja mi se to. Odlucila sam da cu sledecu bebu, ako Bog da pa je bude, nositi u sling marami, to mi deluje OK. Laleta smo vozili u ravnoj kolevci do puna 2meseca, a posto je bio i ostao veliki bebac, tada mu je vec bila mala, pa so ga prebacili u onaj deo koji ima blago podignute nozice i ispada kao da bebac lezi, a zapravo su mu i ledjasca vrlo blago podignuta. U njima je bio sve dok nije poceo da sedi sa 6m, posle smo ga podigli u malo visi polozaj, pa kasnije i u sedeci. Isto kada smo bili kod pedijatra sa mesec dana, videli smo roditelje beba istog uzrasta kako ih drze u sedecem polozaju [sm=smiley22.gif] Ne znam, ja skoro sve radim drugacije od njih jer mi se uospte ne dopada u kakve ljude izrastu ta deca, plus, vidim kako su im roditelji kilavi i kao letve, pa se vise drzim onoga kako se kod nas radi, ali prvo dobro proucim sve savete, pa ono sto mi se cini najlogicnijim primenim.
|
|
|
|