RE: Žvakanje (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

IvanaSK RR -> RE: Žvakanje (25.10.2016 16:44:22)

Hahaha "rece mi Voci" lude ste obe 😘
Moja se davi kad povrce nije dobro izmiksano, a voce joj ne smeta[sm=zmeden.gif]

IvanaSK RR -> RE: Žvakanje (24.2.2017 8:56:29)

Maca ima devet ipo meseci i vec par dana pokusavam da joj ne blendiram skroz, ostavim male mrvice. Kako ih oseti, pocne da se "davi" i da pljuje. Znači, situacija ista kao pre par meseci [sm=smiley13.gif]

suzi kju -> RE: Žvakanje (24.2.2017 9:34:27)

Ivana i ja sam pisala u ovoj temi, sećaš se.
Ja sam se mnogo nervirala. E onda sam razgovarala sa gastroenterologom koji mi je rekao da ih ne teram na silu, da će same tražiti kada budu spremne. Tako da sam odustala i one su skoro počele da traže da jedu same. Ako je to nešto sto mogu da drže same dam im a ako je u pitanju corbica i sl onda na kasicicu pasirano i one to malo promuljaju po ustima i progutaju.
Ona nema ni zubice2,polako samo.
Ja sam se bas nervirala a sada vidim da nisam trebala.

IvanaSK RR -> RE: Žvakanje (24.2.2017 9:39:56)

Znam da si pisala, ali nisam znala i da si resila situaciju :)
Onda da se ne nerviram i da cekam jos [sm=smiley36.gif]

mati -> RE: Žvakanje (24.2.2017 10:44:35)

Ivana , probaj da joj dajes malo gusce, mozda tako lakse prihvati. Ili pecenu jabuku, koja se lako topi.

suzi kju -> RE: Žvakanje (24.2.2017 12:36:14)

Ivana moje su počele sa koricom hleba, plazmom i smokijem. Jabukom su se davili a sada lepo grickaju.

Anck Su Nmaun -> RE: Žvakanje (24.2.2017 12:40:20)

Ja sa tim ne zurim, prozvakace kad tad [sm=jezicek.gif]
Skoro je malo grickao jabuku i poceo da se davi..neka hvala!

suzi kju -> RE: Žvakanje (24.2.2017 12:43:35)

Ja sam bas nervirala a onda me je taj dr pitao da li znam nekog ko ne ume da zvaće. Tako će i obe naučiti a i sva ostala deca.

Anck Su Nmaun -> RE: Žvakanje (24.2.2017 12:56:36)

Bas tako...samo opusteno, sto pozurivati?

IvanaSK RR -> RE: Žvakanje (24.2.2017 13:10:38)

Suzi, jede plazmu, hleb, a i pecenu jabuku [sm=smiley36.gif]
Znam ja da ce ona zvakati, jedino me nervira sto voce i nekako moze biti sa mrvicama hrane, povrce i meso nikako nece.
Ne pozurujem, ispitujem da li, kako moze...

suzi kju -> RE: Žvakanje (24.2.2017 13:41:19)

Ma super je ona, opušteno samo. Ljubi je puno

Anck Su Nmaun -> RE: Žvakanje (3.4.2017 13:05:03)

Kod nas ovo tesko ide, gadi se kad naidje na neki grumencic i ispovraca se 😫
Jutros je jeo bananu, keks i proso, proso ne blendan onako malo se mrstio ali nije pojeo sve do kraja..mrsko guzi bilo da malo promrlja po ustima. Cudo jedno!

Anck Su Nmaun -> RE: Žvakanje (24.4.2017 9:47:11)

Nama ovo nikako ne ide 😣
Cim je malkice krupnije od blendanig on krene da povraca

IvanaSK RR -> RE: Žvakanje (24.4.2017 10:13:55)

Anck, a jel hoce da gricka plazmu, hleb..?

suzi kju -> RE: Žvakanje (24.4.2017 12:19:11)

Anck pretpostavljam da si čitala unazad, mi smo se dugo mučili tj ja,ja sam bila opterećena time da počnu da zvaću jer sam bila u trupu da ce u vrticu trpeti gladne.
Svašta sam probavala i nije išlo, onda sam digla ruke i rekla kad one budu htele počeće da zvaću. Tako je i bilo. Sada zvaću dosta dobro, bar se ne dave kao pre. Sada viljuskom izgnjecim mada hoće i komadić koji ne zahteva neko duže žvakanje.
Sve u svemu ne nerviraju se,daj plazmu, koricu hleba i naucice.
Mene je dr pitala da li upoznajem nekog ko ne ume da zvace[sm=smiley36.gif]kad tad nauče.

Anck Su Nmaun -> RE: Žvakanje (24.4.2017 13:19:44)

Ma kaaakvi, ja mu dam malo vecu mrvu hleba on pocne kao da povraca davi se il sta...da ne poverujes! Dam mu da drzi hleb pa da sam kao zvacka .. ne lizne i baci. Smoki jedino kao malo gricka, ali gricne par puta zubicima i ne odlomi, nego sta ostane u ustima il se istopi to pojede ... 10 minuta jede jedan smokic [sm=jezicek.gif]
Citala sam temu iz pocetka vidim mnogi su se mucili cak i do 2 godine ali on na jesen ide u vrtic do tada mora da nauci.

IvanaSK RR -> RE: Žvakanje (24.4.2017 14:07:25)

Maca nece da jede kad joj napravim kasice sa komadicima, ali plazmu, hleb, sve sto joj dam u ruku ona pogricka.
Nemoj da se brines, polako, jesce u vrticu kad vidi da drugačije nema.

suzi kju -> RE: Žvakanje (24.4.2017 16:36:59)

Prožvakace sigurno, ja se šalim često i kažem kad su moje mackice naucile da zvaću svi ce naučiti [sm=smiley36.gif]sala naravno.

Anck Su Nmaun -> RE: Žvakanje (24.4.2017 16:56:21)

Sad da me neko lita kako su njih dve...ne secam se[sm=zmeden.gif]
A secam se da je T na prvom rodjusu jela ragu corbu [sm=smiley36.gif]
Vezbacemo sad preko leta da se.peipremimo za vrtic koliko toliko.

choopa choops -> RE: Žvakanje (24.4.2017 17:25:28)

ASN probaj da mu daj nešto što voli da nije blendano....Npr. ako voli jabuku, izrendaj, malo zaseceri pa mu daj. Bananu izgnječi, ne blendaj...I td. Malo po malo, kreni prvo sa izgnječenom hranom, pa tek onda sa krupnijom. Znaci prvo ono sto najvise voli...

Moji nisu imali uopste problema sa tim, pa ne mogu da se stavim u tu situaciju, ali bih tako pokusala...Strpljivo, imate jos vremena, naucice [sm=smiley1.gif]

emicaa -> RE: Žvakanje (24.4.2017 18:25:34)

David zvace kad mu dam onaj riza keks ili tako nesto tvrdje.Kasice sa komadima guta bez problema.

Anck Su Nmaun -> RE: Žvakanje (24.4.2017 18:28:27)

Bananu nikad nisam blendala nju jede gnjecenu, po malko je i grickao ali to je sve!

emicaa -> RE: Žvakanje (24.4.2017 18:34:52)

Dora je pocela zvakati tek kad je pocela jesti nasu hranu.Znaci sa godinu,sve do tad je imala nagon za povracanje

Anck Su Nmaun -> RE: Žvakanje (30.4.2017 21:38:10)

Danas rostilj na stolu svi jedemo on onako zainteresovano gleda i jede svoju kasicu..dam mu parce hleba , samo je promrljao namrstio se i ispljunuo [sm=smiley13.gif]

IvanaSK RR -> RE: Žvakanje (30.4.2017 22:10:35)

Ja sam bebi jutros davala hleb namazan pavlakom, pojela je skoro celo parce.
Bananu jede gnjecenu. A ostale kasice i dalje pljuje ili se kao davi ako nisu izblendane.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>