RE: Žvakanje (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

dijana1* -> RE: Žvakanje (23.8.2014 23:29:10)

Sanjice nadam se da nece[sm=smiley13.gif]
Pa onda nismo losi, hleb stvarno lepo jede. Sutra cu mu izgnjeciti hranu pa cu videti kako reaguje.

Dada81 -> RE: Žvakanje (23.8.2014 23:37:57)

Dijance,nije tema,ali kratko-kada si mu dala hleba? Uz sta ga dajes najcesce?
Ja nisam ni imala potrebu traziti ovu temu dok je David bio mali,nekako je to neprimetno proslo. Sada cu se i ja morati potruditi cesce i postepeno uvoditi malko vece komadice,razmisljam kako ce reagovati i na hleb,posto nama najcesce domaci,aon i jeste nekako gusceg sastava.

dijana1* -> RE: Žvakanje (24.8.2014 4:01:36)

Dado pa mozda pre 15-tak dana. Vuku kupim kiflu a on gleda i vristi pa mrvu po mrvu i dete se navuklo na hleb[sm=smiley36.gif]
Kada smo napolju dok pijem kafu njemu dajem hleb. Malo njemu, malo pticicama i on odusevljen. A i mama, dobila je malo vremena da popije kafu[sm=smiley36.gif]

dijana1* -> RE: Žvakanje (25.8.2014 23:43:07)

Vec dva dana mu ne pasiram hranu i super je prihvatio[sm=bravo.gif]
Mulja po ustima i kada proguta otvori usta za novi zalogaj.

mati -> RE: Žvakanje (26.8.2014 14:20:35)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
I Mita se navuko na hleb... Kad vidi kasiku bas i nije srecan. Ali hleb, ili koricu... Dajem mu i grisini ali samo ovaj Zig zag iskrivljeni, nekako mi je deblji... Matija ga sad podeva sta god da jede, tako da i bata polako rucka sve...

mati -> RE: Žvakanje (26.8.2014 14:23:53)

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Kada smo napolju dok pijem kafu njemu dajem hleb. Malo njemu, malo pticicama i on odusevljen. A i mama, dobila je malo vremena da popije kafu[sm=smiley36.gif]

Ovako je i kod nas... Jos kad pticice pocnu da se otimaju za parce , tad je odusevljen iskocio bi iz kolica... Sto bi ja rekla "sve za mir u kuci".

mati -> RE: Žvakanje (26.8.2014 15:17:18)

Evo zvace i ribice... Dok sam ja otisla do kuhinje, decko izaso na terasu i pronaso ciniju sa grickama pa sav srecan ne zna sta ce pre...

eca89 -> RE: Žvakanje (6.3.2016 18:23:24)

Evo i mene malkice da podignem temu.
Naime moja curica ima 13mjeseci, uredno zvace hljeb, keks, bananu, jabuku, krusku, ali kad joj napravim kasu tj.rucak ukoliko nije izblendano nece, odmah pljuje. A, kad joj dam komadic mesa ona ga sazvace, ali ovako u rucku nece kad viljuskom izgnjecim.

branki* -> RE: Žvakanje (6.3.2016 23:33:50)

Eco,ja sam mojoj davala komadice sargarepe,krompira,boranije kao da ona sama uzima i zvace,a ja gledam da sa strane uguram po koju kasiku.jedno vreme je bilo teze,sad lepo jede kuvani rucak,jede sto i mi uglavnom.

vikiveki -> RE: Žvakanje (6.3.2016 23:42:13)

eco moji dečaci su veliki pa mi opet prave probleme kada je ručak u pitanju ...kada im dam što ti kažeš pečeno meso ili sa roštilja uzimaju ,a kada vide meso u kuvanom jelu neće da okuse

Trcosava -> RE: Žvakanje (7.3.2016 7:58:58)

IZVORNA PORUKA: eca89

Naime moja curica ima 13mjeseci, uredno zvace hljeb, keks, bananu, jabuku, krusku, ali kad joj napravim kasu tj.rucak ukoliko nije izblendano nece, odmah pljuje. A, kad joj dam komadic mesa ona ga sazvace, ali ovako u rucku nece kad viljuskom izgnjecim.

Probaj da većinu izblendaš, a onda ubaciš po koji komadić šargarepe. Recimo - ja nekad Luki dajem kupovne kašice (mislim da je neka iz DM-a) i ima taman super nešto tako tipa pola je blendano, pola su komadići šargarpe. On lepo žvaće, ali meso redovno pljune [sm=smiley36.gif]sažvaće, isisa i onda pljune. Sreća te sam kupila onu gumenu portiklu sa džepom pa sve upadne u nju [sm=jezicek.gif] hit mi je kad krene da kopa po tom džepu da strpa opet u usta (fuuuuuuuuuuuj)

eca89 -> RE: Žvakanje (7.3.2016 8:05:11)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

IZVORNA PORUKA: eca89

Probaj da većinu izblendaš, a onda ubaciš po koji komadić šargarepe. Recimo - ja nekad Luki dajem kupovne kašice (mislim da je neka iz DM-a) i ima taman super nešto tako tipa pola je blendano, pola su komadići šargarpe. On lepo žvaće, ali meso redovno pljune [sm=smiley36.gif]sažvaće, isisa i onda pljune. Sreća te sam kupila onu gumenu portiklu sa džepom pa sve upadne u nju [sm=jezicek.gif] hit mi je kad krene da kopa po tom džepu da strpa opet u usta (fuuuuuuuuuuuj)

Isti slučaj, pljune, pa onda krene da zaviruje i trazi da opet jede, strašni su!

Trcosava -> RE: Žvakanje (7.3.2016 8:10:11)

E da znaš šta voli d jede - rižoto sa povrćem. Unutra staviš malo graška, kukuruza... Moj neće pirinač (njega moram da blendam?!) ali zato zoba kukuruz i grašak kao veliki.

marinic -> RE: Žvakanje (7.4.2016 8:02:08)

mi smo o skoro godinu dana meso, grasak, pasulj, tako ta jela psairali, nesto smo gnjecili, a ond nm je logoped rekla da mu slobodno damo da zvace i od tada smo i poceli sa smanjenjem pasirane hrane i sve je bilo ok, malac sad lepo zvace, ede bez problema[sm=smiley1.gif]

Sanjalicaaa -> RE: Žvakanje (4.8.2016 19:34:15)

Kada ste prestale da blendirate hranicu bebama?
Sa G nisam imala blender pa sam jako rano pocela da mu gnjecim, sa vec sedam meseci. Zvakao je super. Brzo smo presli i na komadice. A sa Ikom sam od pocetka koristila blender i sada slane kase samo blendirane hoce. A voce jede gnjeceno.

branki* -> RE: Žvakanje (4.8.2016 20:43:05)

Ja negde pred prvi rodjendan,definitivno,tad sam pocela da joj dajem nas rucak.bananu sam i pre davala da gricka i peciva,pite,proju...

Khaleesi -> RE: Žvakanje (4.8.2016 21:57:56)

Ova moja je sa oko osam meseci pocela da uzima rukicama komade iz tudjeg tanjira i jede sama :-) od tada samo corbu blendiramo...

Sanjalicaaa -> RE: Žvakanje (5.8.2016 10:11:02)

Kada spremam recimo punjene tikvice, ja njemu izblendiram onako celu tikvicu. Naravno za njega pravim bez zacina. I tako pojede sve. Ali ako je izgnjecim, kao sto sam radila sa G, on nece. Plasim se da se ne navikne na blendiramo pa da posle nece da zvace.

dijana1* -> RE: Žvakanje (4.10.2016 2:21:22)

Rucak i voce jos uvek blendam a nema potrebe za tim. Dete bas lepo zvace. Veceras je uzeo parce pite i pojeo kao veliki. Gric po gric i ode parce. Bas cu mu sutra izgnjeciti samo rucak da vidim kako ce ici.

IvanaSK RR -> RE: Žvakanje (25.10.2016 14:55:48)

IZVORNA PORUKA: suzi kju

Mame ne znam da li postoji tema "nežvakanje hrane", ako postojim prebacite post tamo.
Kako da naučim decu da žvaću [sm=smiley19.gif]očajna sam. One kad krenu u vrtić treće gladne.
Svako dan im prvo ponudim gnječenu hranu i neće, dave se, hoće da povrate, ne znam šta da radim.

sonyasha -> RE: Žvakanje (25.10.2016 15:14:42)

Suzi, jel si probala što ženske kažu da bude npr sve izmiksano a šargarepica komadići? Ili da im daš same da uzmu u rukicu i klopaju kuvanu šargarepu samo da se "prime" na žvakanje, da ih zainteresuje?
Kod V je nama to super i spontano proślo a M se sada stalno nešto zagrckuje i davi. Klopa komadiće voća i povrća, hleb, keks, ali ako je ručak odmah zapinje, kao davi se, menja boje [sm=smiley36.gif] foliranti!

suzi kju -> RE: Žvakanje (25.10.2016 15:20:14)

Plazmu regularno izgrickaju celu, hleb im dam, muljaju po ustima i progutaju i traže još, ali ručak nikako.
Sinoć su jele palačinku, pojele su po pola. Sir im dam komadić, progutaju. Banana izgnječim viljuškom to može, jabukom se dave katastrofa

vocicana -> RE: Žvakanje (25.10.2016 16:39:12)

Jao to jeste problem, bas veliki.
Sestrin savet je bio od kako smo poceli da ruckamo da nikada ne naravim sok od rucka koji ce on samo da saspe u grlo, uvek ima i neizblendanih komadica sargareppe, krompira, konci od tikvice, kasica pirincana mu niskada nije savrseno imesana, uvek ima gromulja. Probaj Suzi sve, navici ce se, samo kao na pocetku sa hranjenjem, strpljenje(samokontrola)[sm=smiley36.gif]

suzi kju -> RE: Žvakanje (25.10.2016 16:41:57)

IZVORNA PORUKA: vocicana RR

strpljenje(samokontrola)[sm=smiley36.gif]

Reče mi Voci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

vocicana -> RE: Žvakanje (25.10.2016 16:44:19)

To je najbiserniji deo Zorana Cvijanovica u Mi nismo andjeli 2, SAMOKONTROLA! Mada samoj sebi treba da upalim tu lampicu kada me moj decko iznervira, mada odavno nije, ruku na srce, tada sam htela da ga lansiram na mesec[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>