Verus
|
Macaki: ja sam radila od bebine 6 nedelje tako da sam na poslu muzla po 3x, muzla sam uvece nakon dojenja i ujutru pre posla. Tako da sam imala puuuno extra mleka. E sad, na pitanje da li ce kvalitet mleka biti odgovarajuci za stariju bebu (ono sto sada cuvas), odgovor je ne, jer se mleko menja kako beba raste, i shodno bebinim potrebama. Ja sam zato jedan obrok dnevno mesala odmrznuto i sveze (to je ok, dok god dajes odmah ovo odmrznuto, ako ga grejes u posudi sa toplom vodom, ili, ja sam licno vadila danas za sutra, i uvece ostavila u frizider da se otopi do ujutru). A onda bih par obroka svezeg zamrzla. Tako "rotiras" svoje zamrznute zalihe i uvek imas "trenutno" mleko da tako kazem, ono sto beba tada svakako jede. Mogu ti reci da sam preko 10L dala onoj usvojenoj bebi i opet imala jos za 2 meseca Heleni, doduse 1 obrok na dan, uvece je jela moje odmrznuto mleko. Tada je imala punih 10 meseci, do tada nisam davala formulu. A posle 10og meseca je jela uvece moje odmrznuto, a druga 2 obroka mleka formulu (jer je tada vec puno toga jela od cvrste hrane). Tako da ako mozes rotiraj zalihe, recimo, mozes uvece da podojis prvo, pa da das odmrnuto na flasicu ako je jos gladna, pa da ti se fino najede pred noc. MADA ne bi bilo lose da sa flasicom sacekas jos par nedelja ako uopste budes i davala flasicu... Mada, Helena je pila odmrznuto mleko kasnije, koje je bilo staro i po 6 meseci. UVEK prvo kad odmrznes, pomirisi, jer jednom mi se pokvarilo, i tu nema zabune, to TAKO smrdi da ne mozes pogresiti. Sve je uvek bilo ok, nikad nam se nista nije desilo. A jela je eto, mleko koje nije bilo bas za njen uzrast, ali me to tada nije brinulo jer je jela i meso i povrce i voce itd. a i formulu, tako da je moje dobro doslo cisto zbog masnoce i proteina kojih u formuli nema, jer zamrznuto mleko ima jako mali procenat antitela, a gotovo sva bela krvna zrnca se uniste odmrzavanjem.
|