Daca88
|
Ja imam 3 mačke,a ovo je moj mačor Mikica on mi je najdraži,ima 2 godine.Mikica ima sestru Mrvicu koja je isto naš kućni ljubimac,a kod nas je i njihova mama,stara mačka...koju nismo znali kako da nazovemo,pa kada se omacila nazvali smo je MAMA...Mama je kod nas došla sama jedne jeseni,i zauvek ostala,kod nas su rodjeni Mikica i Mrvica oni su joj bili prvi okot i njih smo zadržali,a sve druge cice iz narednih okota smo podelili rodbini i komšijama . Sve mačke su mi pametne i poslušne,umiljate i razmažene,prave velike maze.Svi su ovakve tigrasto sive boje,imaju sjajnu dlaku. Ženke ne ulaze u kuću,a Mikica ponekad šmugne unutra.Zimi voli da spava pored peći,a leti se uvlači u hladovinu cveća i vinove loze.Obožava da gleda filmove sa mm.Ima njegovu fotelju u koju skoči i tako zainteresovano gleda u komp da ni ne trepne .Svako jutro ide samnom u prodavnicu,i mrzi da bude sam.Nedavno se zaljubio u komšinicinu mačku pa se danima udvara tim njegovim mačijim zovom i sve manje vremena provodi kod kuće,ali oprošteno mu je .Vakcinisani su,imaju ogrlice protiv buva,a mesečno ih prskamo sa nekim sredstvom protiv životinjske vaši i krpelja.Moje cice hranima darling granulama i pedigre granulama,mlekom,jajima,piletinom,a ponekad ih obradujem slatkišima njima namenjenim,kažu veterinari da su im slatkiši dobri za zube jer su tvrdi,pa dok oni grickaju usput čiste zube. Ovaj moj Mikica je pravi zvrk i nemirko,i od 9 mačijih života,već je oko 5 prokockao ali ja sam ga lečila,davala mu lekove,vitamine...i uvek se izvukao .Jako ih volim sve.Naše dvorište je uvek prepuno mačaka,jer svi se međusobno druže,a pošto su to uglavnom sve mačke koje sam ja podelila komšijama,lepo je da održavaju rodbinske veze . A inače u svom životu sam imala sve i svašta od kućnih ljubimaca.Imala sam pse,mačke,papagaje,šumske kornjače,barske kornjače,male akvarijumske kornjače,ribice,hrčkove,morske prasiće,žabice,vodene puževe,golubove,indijske bele grlice,štiglince,zebe,kanarince,zečeve,guske,patke,kokoške,piliće...sada imam samo cice,patke,kokoške i pilići su završili u zamrzivaču,a ostali su ili uginuli,ili otišli od kuće,ili smo ih poklonili.