Anoniman -> RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radili GTT test (opterećenje glukozom)? (20.3.2009 23:56:18)
|
IZVORNA PORUKA: MERYEN Zelim da znas da je glukoza bitan pregled i da i privatne i drzavne ustanove daju taj test da se uradi kod nas,ja sutra dajem rezultate izmedju ostalog i taj u 26 nedelji. IZVORNA PORUKA: Jeca RR Meni taj "O Sullivanov test" (test tolerancije na glukozu) nije nimalo smetao, naprotiv, ali su me bukvalno sve trudnice koje znam, sve zene na vezbama, sve zene koje su se nedavno porodile bukvalno saletele pitanjima zašto to radim. Zato sam ja pomislila da se to ne radi svuda, bar kad je naša zemlja u pitanju. IZVORNA PORUKA: Tasha RR Test tolerancije na glukozu??????? Ja ne znam šta je to. Hoće mi neko reći? IZVORNA PORUKA: Jeca RR Testiraju da li postoji rizik da oboliš od šećerne bolesti u trudnoći. Što je čest problem kod trudnica, pogotovo ako postoji genetska predispozicija za to. Ako ste čitali Story ili sl novine Angelina Jolie je imala problem sa tim u ovoj trudnoci Ozbiljnost ovog problema možete pročitati na sledećem linku, jako je lepo objašnjeno: http://www.zdravljezene.co.yu/article-19.html Inače, evo kako se to radi. Vade ti krv iz vene, pa ti daju da popiješ čašu čiste glukoze (bljutavo, slatko . . .zaista fuj), pa ti nakon sat vremena opet izvade krv. Negde ti postave bronilu pa valjda prate krvnu sliku u tih sat vremena, ali meni su radili ovako. U svakom slučaju prati se kriva rasta šećera u krvi i ako nije u granicama onda nisi prošao test. Kažem ponovo, obično je mala verovatnoća za tim ako nemaš getetske predispozicije tj ako nemaš šećerne bolesnike u porodici. Ja nisam imala i zato su me svi iz okruženja pitali zašto mi rade taj test. Ali, meni su u ordinaciji objasnili da su oni dužni da mi to urade pa sam se predala I hvala Bogu, rezultati su dobri. Nakon toga sam ja malo pametovala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image], pa sam uspela da se posvađam... Uglavnom, ovo je ono što je bitno... Evo je tema, pa ako vas zanima virnite... Ultrazvuk i drugi pregledi u trudnoći KLIK
|
|
|
|