Mishica 77 -> RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radili GTT test (opterećenje glukozom)? (10.2.2010 11:52:07)
|
IZVORNA PORUKA: buhla ja treba da radim ogtt, zakazan mi je 26.02 u visegradskoj mada bi ja ipak ranije da odem da odradim negde privatno. zvala sam priv.lab. gde inace idem da vadim krv, da pitam koliko kosa i kako se to radi, a oni mi rekli da zavisi sta mi je dr napisala, koju kolicini glukoze, a meni nigde nista nije napisala. da trazim ja da urade to kompletno... 3-4 puta da vade!? inace mi je glukoza 4.19 ref.vred. 3.33-6.10 na redovnom vadjenju krvi a dala mi je da radim ogtt zato sto mi je beba krupnija za dve nedelje. Buhlice, treba da znaš da se jutarnja glikemija poslednja poremeti kod gestacijskog dijebetesa. Tako da ti te vrednosti mogu biti skroz normalne, a da ipak imaš neku intoleranciju ili čak GD. Ne plašim te, ne brini, samo ti dajem informaciju. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] OGTT se obično počinje sa 50g glukoze i meri se samo 1h posle ispijanja ali moj savet ti je da uradiš odmah sa 100g i tad ti vade pre ispijanja i još na 1h, 2h i 3h nakon ispijanja. Meni su vadili iz prsta ali sam čula da negde stave braunilu pa sve vreme vade iz vene. Sve jedno je, u suštini. Možda možeš da biraš. Negde rade i na pola sata ali ne vidim potrebu. Ja sam radila u Bolnici u Pančevu ali sam u Biomedici radila sa 50g i platila oko 900 din. Ipak poslušaj dr i uradi. Ako i jeste nešto poremećeno, ništa strašno. Paziš šta jedeš i to je to. Meni je dr dala da radim kao deo standardne procedure u trudnoći. U početku mi je bilo grozno što moram da pazim na klopu, oči gladne... ali sam se sad skroz navikla i super se osećam. Ako ti nešto i nije u redu, nije samo stvar samo u veličini bebe nego i u tome što ona pati zbog velikih skokova tvog šećera i insulina u krvi. Ja sam samo o tome razmišljala kad me uhvati frka. A tebi, upravo zbog toga, može da skače pritisak,a onda je to već vrzino kolo... Ne bitno... Odradi to pa javi šta je bilo. Verujem da će biti sve OK! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|