Daca88
|
Ja neznam da li imam ili nemam gestacijski dijabetis Istorija...u petak patronazna dosla da izmeri dedi secer,pa navalila da izmeri i meni. Kod nas su referentne vrednosti od 3,5-6,1 -MOJ secer je uvek bio 4...4,2...4,5 superiska. patronazna mi izvadila krv,kapnula na onaj merac nivoa secera u krvi,kad ono hop-secer 8 ! Ona je navalila da idem u bolnicu,ja sam odbila jer je secer meren uvece pa rekoh nisu to verodostojni rezultati posto sam svasta jela tog dana. Zatim sam na komsinicinom meracu merila i bio je 6,2 na prazan stomak sledece jutro. Pa sam isla u higijenski i bio je 6,5 isto na prazan stomak. Pa kod komsinice opet i bio je 7,3 na prazan stomak,i 7,9 posle case soka od narandze. Danas merkam secer stalno,prisvojila sam komsinicin merac(platicu joj za iglice i tracice),i ovako na prazan stomak je bio 4,5 super,posle pola sata isto na prazan stomak 5,4. Pa sam popila sokic i posle pola sata je bio 6,2(iznad granice). Onda sam imala telefonski razgovor koji me je iznervirao, ,i secer mi skocio na 9(znaci skace na nervnoj bazi) Onda sam se smirila,opet izmerila secer i bio je 7,4. Sada,posle dva obroka,i jedne uzine(jela sam i slatko) je 6,5. Znaci ako je gornja granica 6,1-povisen mi je...a i jako mi varira. Zvala sam dedinu patronaznu koja mi je i prvi put"otkrila secer",i ona kaze da IMAM gestacijski dijabetis ,nije 100%sigurna,ali kaze najverovatnije da je tako,ili ako ga jos uvek nemam imam dobre predispozicije da ga razvijem,a tu je i nasledni faktor,i njoj se kao cini da je ovo jedan oblik dijabetisa koji se razvija Pojma ja nemam o ovim stvarima jer znam da mi je secer uvek bio savrsen i sa tim zaista nikada nisam imala problema. Nedavno isla na KKS,SUK,FE...i bio mi secer 4,3 znaci super...zar za takvo kratko vreme da razvijem dijabet Neznam da li da idem na ovaj ogtt test ili ne?