Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 29.5.2015 15:05:23
|
|
|
|
mama krava
|
Mene su terali da radim 2 dana pred termin i nije bilo ok...pa me tearli na indukovani koji nisu na kraju ni uradili...ma bzv...
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 27.6.2015 19:21:40
|
|
|
|
Lilyka7
|
Pretpostavljam da se ovo radi ako je secer povisen? Meni niko to nije ni pomenuo a nivo secera mi je normalan,celu trudnocu , pa pretpostavljam tako...
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 18.2.2016 9:12:35
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja nisam imala povisen secer, uvek je bio super. Ali su zbog povisene plodove vode i naprednije bebe predlozili i bio je malo povisen.
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 18.2.2016 17:01:55
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Meni je u prvoj trudnoći radjen jer je beba bila naprednija u jednom periodu. Bio je normalan. Sada sam pitala doktorku, rekla je kad bude gotova krvna slika, ako je secer do 4,2 nece da me maltretira da radim. Hvala Bogu, bas mi je neprijatno bilo to sve.
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 18.2.2016 17:23:02
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Vidis meni je krvnoj slici odlican secer ali eto kad sam radila ogtt bilo mi je pojacan posle prvog sata ostalo sve ok
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 18.2.2016 19:58:01
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Stvarno? Sad ne znam sta da radim.
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 18.2.2016 21:30:35
|
|
|
|
choopa choops
|
Kod nas rade OGT test ako: -je beba veća na UZV, bez obzira što je šećer u nalazima OK _ima viška plodove vode, bez obzira -//- -ako je u prethodnim trudnoćama bio diabetes -ako se pokaže prisustvo šećera u urinu Ne znam ima li još... Vjerovatno su svi ovi parametri OK, pa te zato ne šalje.
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 19.2.2016 7:43:11
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Choopa jeste to su uglavnom razlozi i kod nas. Ko bi pomislio, ja nikad s tim nisam imala problem, nemam prekomernu tezinu, dve trudnoce iza sebe i eto sad, srecom nije nesto previsok jedva da prelaz granicu ..to posle glukoze ali opet.Bolje proveriti pa povesti malo racuna o ishrani.
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 19.2.2016 17:47:02
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja slatkise bas slabo jedem, a i voce, jer povracam od toga. Najveći problem bi mi bio hleb tj belo brašno. Videcemo sta kaze dr.
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 19.2.2016 22:23:25
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Choopa jeste to su uglavnom razlozi i kod nas. Ko bi pomislio, ja nikad s tim nisam imala problem, nemam prekomernu tezinu, dve trudnoce iza sebe i eto sad, srecom nije nesto previsok jedva da prelaz granicu ..to posle glukoze ali opet.Bolje proveriti pa povesti malo racuna o ishrani. Pa da, tako je meni bilo u drugoj trudnoći. Bukvalno niko sa moje strane nema dijabetes, ja normalne težine, možda čak i mršava, jedem normalno, više volim slanu hranu, nego slatku....ali kad hoće-hoće Srećom sam ga održavala ishranom, a u trećoj me je odmah stavila na dijetu, čak i prije OGT testa i sve je bilo manje više OK do kraja. najbitnije je da je sa bebam sve super
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 21.2.2016 20:16:30
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Kod nas rade OGT test ako: -je beba veća na UZV, bez obzira što je šećer u nalazima OK _ima viška plodove vode, bez obzira -//- -ako je u prethodnim trudnoćama bio diabetes -ako se pokaže prisustvo šećera u urinu Ne znam ima li još... I ako je beba iz prethodne trudnoce bila preko 4kg. A test se obicno radi u 28.nedelji.
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 1.3.2016 13:20:45
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Meni je secer bio 3.9 pa je dr resila da ne radimo test. Nadam se da ce tako ostati.
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 2.3.2016 15:36:54
|
|
|
|
muzicarka
|
Niko mi nije ni pomenuo, ni prvi put a ni sada.... Secer mi je uvek bio u granicama a u ovoj trudnoci malo i ispod...
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 30.3.2016 11:37:32
|
|
|
|
MakiJ
|
Ja radila danas GLUC 0' 5,6 GLUC 60' 7,4 GLUC 120' 7,6 Jel ovo uredu zna li neko?
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 30.3.2016 12:05:15
|
|
|
|
emicaa
|
Maki ja stvarno ne znam. Ja radim za tri sedmice otprilike,ovde radi svaka trudnica.Meni je to smor teški,tri sata presjedit tamo kod njih.
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 30.3.2016 12:52:49
|
|
|
|
Sandricak
|
ja sam u prvoj trudnooci radila u 28.oj nedelji, sad jos niko ne pominje... videcemo kad odem 28.04.na fetalnu ehokardiografiju da li ce me slati...
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 30.3.2016 13:08:46
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Maki, mislim da ti je secer povisen. Kad ides kod dr?
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 30.3.2016 18:52:29
|
|
|
|
MakiJ
|
Trebala bi za dve nedelje ali izgeda da cu morati ranije
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 30.3.2016 19:37:02
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Nije ovo strasno, mislim da je to na granici. Jedino povedi malo računa o ishrani i to je to. Smanji slatkise, testo, beli hleb.
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 31.3.2016 8:19:14
|
|
|
|
nikiteki
|
Ja nisam radila ovo
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 3.4.2016 7:21:45
|
|
|
|
marinic
|
u prvoj trudnoci sam radila , a u drugoj ne, znam da su mi dali da popijem glukozu i ponela sam bila nacedjenog limuna odmah posle toga da popijem, umalo nisam ispovracala, ali sam se trudila da ne mislim o tome..test traje oko 3 sata, dolaze i vade ti krv iz prsta svaki cas, poenta je da se nivo secera u krvi vraca na priblizno istu vrednost kao na pocetku testa...sve je bilo ok
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 16.4.2018 10:41:44
|
|
|
|
Maraj
|
Koliko kosta sada privatno odraditi ogtt
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 16.4.2018 12:25:49
|
|
|
|
pari
|
Ja sam u prvoj trudnoći radila, sad nisam...dr je procenila da nema potrebe...sad sam 34.nedelja
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 16.4.2018 23:15:25
|
|
|
|
bojana92
|
U prve dve trudnoce nisam radila,sad u trecoj jesam U 27-moj nedelji sam radila.
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 17.4.2018 7:49:34
|
|
|
|
Maraj
|
Ja sam sad 26.nedelja. U dz su mi zakazali tek kad budem 28. Da l nije tad kasno? Jos mi dr dala uput samo sa 50gr glukoze i to nulti minut i na 60 min. Ostale minute ne. U lroslij trudnoci sam radila sa 75gr glukoze na 0' ; 60' ; 120' i na 180'
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?