Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 3.3.2014 18:07:18
|
|
|
|
New Mom
|
Meni rece danas dr da ta vrednost posle 120min je problem, mira biti mnogo manja. Ovo je granicna (7.5). Kaze da je npr. 7.7 morala bi da me salje u Betaniju.
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 3.3.2014 18:12:48
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Ref.vrednosti su od 4,2-6,4mmol/l 0min. 4,1 mmol/l 60min. 6,1 mmol/l 120min. 5,3 mmol/l 180min.2,9 mmol/l Evo nalaza iz prethodne trudnoce. Tad mi je receno da je ovo savrseno.
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 3.3.2014 18:21:43
|
|
|
|
Lepterija
|
Meni su radili ogtt dok sam lezala na patologiji jer su u nalazu urina nasali neka 4plusa kod glukoze. Znam da je taj test bio dobar. Medjutim, skontala sam tad da dolaze trudnice u 8-9. mesecu da provere ogtt, kad im je beba krupnija za taj period. Kad dobiju nalaz i on nije dobar, onda rade celodnevno bockanje, pre i posle jela, u ponoc u 3h ujutru i tek veruju tom nalazu i zovu endokrinologa zbog terapije i dijete. Nekako mi taj ogtt ostao nepouzdan, mozda gresim...
< Poruku je uredio Lepterija -- 3.3.2014 18:22:56 >
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 3.3.2014 22:07:51
|
|
|
|
dunja RR
|
Pa stoji, ovaj rezultat je mnogo bolji. Jel si u ovoj trudnoći promenila nešto, ishranu? Razumem te za bolnicu, ja se plašim da ne zaglavim zbog šećera. Što reče moja dr., imam jednu lepu, urednu trudnoću, i zbog glupog šećera mogu da je iskomplikujem. Jel ti dala dr. neku dijetu? IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: New Mom Ref.vrednosti su od 4,2-6,4mmol/l 0min. 4,1 mmol/l 60min. 6,1 mmol/l 120min. 5,3 mmol/l 180min.2,9 mmol/l Evo nalaza iz prethodne trudnoce. Tad mi je receno da je ovo savrseno.
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 3.3.2014 22:11:09
|
|
|
|
dunja RR
|
E da, evo baš sada se vratih iz školice, bilo ej super, Živanić je predavao što me oduševilo. Ono što je mene najviše dojmilo je priča o debelim bebama (više puta je naglasio to debele bebe), koje se rađaju teško, zaglave se u ramenima, imaju metaboličke procese i u stomaku i kasnije. A uzrok je šećer, slatkiši ..
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 4.3.2014 10:10:32
|
|
|
|
pari
|
i na mene su ostavile utisak debele bebe... Očigledno jeste bitno da unosimo što manje šećera, pogotovo industrijskog šećera...
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 1.4.2014 15:58:12
|
|
|
|
New Mom
|
Ponavljala sam OGTT prosle nedelje. S tim da nisam radila onako potpuno vec samo merenje na 120min. Opterecenje je bilo isto kao prethodni put sa 75g glukoze. 0' - 4.2 120' - 4.9 Kod dr imam u cetvrtak.
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 2.4.2014 10:27:57
|
|
|
|
Jole84
|
NM deluje mi bolji rezultat ili mi se čini? Javni šta je reko dr,srećno..
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 8.5.2014 15:23:58
|
|
|
|
daca77
|
Drage, da li je jutarnja glukoza naste od 4,9 zabrinjavajuca?
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 8.5.2014 15:31:13
|
|
|
|
New Mom
|
Nije, u redu je. Ja sam na poslednjoj imala 5.0. Tu noć skoro da nisam spavala, a i od večere je bilo manje od 9 sati.
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 8.5.2014 15:38:21
|
|
|
|
daca77
|
Hvala, NM......sinoc sam u pola 10h pojela pitu zeljanicu, verovatno je i to uticalo malo.
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 12.5.2014 21:59:55
|
|
|
|
Maslacak15
|
Evo da postavim ovde za one koje zanima detaljnije Gestational diabetes mellitus should be diagnosed at any time in pregnancy if one or more of the following criteria are met: - fasting plasma glucose 5.1-6.9 mmol/l (92 -125 mg/dl) - 1-hour plasma glucose ≥ 10.0 mmol/l (180 mg/dl) following a 75g oral glucose load* - 2-hour plasma glucose 8.5-11.0 mmol/l (153 -199 mg/dl) following a 75g oral glucose load iz zvanicnog dokumenta Svetske zdravstvene organizacije. Kompletan dokument koga eventualno zanima http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/85975/1/WHO_NMH_MND_13.2_eng.pdf da ponovim da gestacijski dijabetes nije automatski isto sto i obican dijabetes, referentne vrednosti su znatno nize.
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 1.6.2014 13:50:53
|
|
|
|
Tamarilos
|
Jao ti doktori koliko mogu da te uplase. Ja sam inace nova na ovom forumu i prvi put sam se porodila u 8 mesecu i bilo je jako traumaticno i tesko,beba je jedva prezivela i sve to greskom lekara,ali dobro sad je sve ok,Lana sada ima 4 godine i ja sam opet trudna 32 nedelja,beba je malo krupnija i 15 puta me teraju da radim taj secer cak sam morala da kupim aparat za secer da ga kuci merim u uvek mi je sve u redu. Vec se brinem da prodje ta 34 nedelja koja mi je rak rana sad me i oni plase hukcu svaki put(u 30 nedelji je imao 2 kg)
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 17.6.2014 13:36:59
|
|
|
|
World
|
Radila sam secer na taste 6.2 i 120 min nakon jela 5.4.. Za 'normalne' ljude je to u granicama ref. vrijednosti, ali za trudnice mislim da nije... sad sam u dilemi da li da se javljam endokrinologu, jer je ona za secer na taste od 6.1 rekla da je ok, da se ne brinem, a opet ginekolog tvrdi da je sve preko 5.3 previse...
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 4.8.2014 10:37:00
|
|
|
|
daca77
|
Posto sledece subote moram raditi OGTT, ne znam sta da radim s Glucophage-da li se uzima dan pre testa? A bice veselo, kad ugledam rezultat
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 4.8.2014 11:20:54
|
|
|
|
New Mom
|
Mm uzima normalno vece pre. Ujutru uzima normalno posle prvog vadjenja, tako mu je rekla dr.
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 5.8.2014 9:10:42
|
|
|
|
daca77
|
Hvala NM...ujutru sigurno ne mogu uzimati lek, jer ne uzimam ni hranu svo vreme testa.
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 8.8.2014 11:35:54
|
|
|
|
Felina
|
Juce sam radila ogtt i dobila sledece rezultate: 0 - 4,4 60 min - 4,2 120 min - 4,1 Da li je normalno da nakon popijene glukoze nivo secera u krvi pada? Jel neko imao slicnu situaciju?
< Poruku je uredio Felina -- 8.8.2014 11:37:18 >
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 8.8.2014 15:22:12
|
|
|
|
Verolina
|
Secer ti je odlican, nista se ne brini.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 8.8.2014 15:44:12
|
|
|
|
daca77
|
Felina, slazem se sa Verkom...dobar ti je rezultat. Sta bih dala da sutra i moj ogtt pokaze ove vrednosti
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 9.8.2014 13:14:40
|
|
|
|
daca77
|
Stigli mi rezultati OGTT: 0h 4,4, 1h 8,6, 2h 7,4. Ocekivala sam dvocifreni broj...nije sjajan, ali procice nekako.
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 9.8.2014 13:25:09
|
|
|
|
Maslacak15
|
Vrsnjakinjo,sto Nije sjajan?odlicni su rezultati !!!! Normala je do 10 mmol posle sat vremena i do 8,6 posle dva i pocetna vrednost ispod 5.1 ja stvarno neznam sta bi ti htela? krajnje je vreme da SE opustis i prihvatis da imas skolsku trudnocu bez ikakvih komplikacija! Puno te pozdravljam
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 9.8.2014 13:32:35
|
|
|
|
Maslacak15
|
Da na pomenem da su to izrazito stroge granice, zato i ima puno zena Koje dobiju dijagnozu jer padnu na bar jednooj vrednosti, tako da cinjenica da si glatko unutar referenci dovoljno govorio
|
|
|
|
RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil... 9.8.2014 13:43:45
|
|
|
|
daca77
|
Vrsnjakinjo, hvala puno...i kod mene da je nesto skolski konacno Lab je posle 2h napisala ref.vred. <6,7, ali ja sam zadovoljna.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Sve što niste znali o spinalnoj anestezijiBolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?