RE: Čime čistite nosić? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Mala Stasa -> RE: Čime čistite nosić? (17.9.2012 23:18:57)

Drage mame ja imam problem sa mojom devojcicom koja ima skoro sedam meseci...njoj je zapusen nosic od kako se rodila...bris je dobar,i mi stavljamo fizioloski rastvor nekada i tri sprica od 5ml dnevno.ja sam kupila rastvor u boci(mislim onaj kao infuzija)taj su mi rekli doktori,do sada smo potrosili skoro dve te boce.nema slinica ali je duboko zapusen.doktor kaze da ce se vremenom to srediti da je ona zdravo dete.kupili smo i pumpicu za usisivac i sve moguce ali nema sta da joj izvuce,a ja ne umem nikako da ubrizgam rastvor jako da joj izadje na drugu nozdrvu pokusavam to ves tri meseca ali bezuspesno...da li vi mislite da bi resila problem kada bi rastvor izasao na drugu nozdrvicu?i pomagaj te u svakom slucaju...[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Čime čistite nosić? (17.9.2012 23:24:52)

Dete na bok da legne pa ubrizgaš u gornju nozdrvu, ako izađe na donju sve je prohodno, ako ne izlazi negde je nešto začepljeno. U tpm slučaju probaj tetrisal nekoliko puta u toku dana, on ima raspršivač pa zađe svuda.

Mala Stasa -> RE: Čime čistite nosić? (17.9.2012 23:30:27)

hvala ti puno a da li smem te kapi bebi od sest i po meseci?i treba li recept?

Ana RR -> RE: Čime čistite nosić? (17.9.2012 23:43:28)

Možeš koristiti bebi fiziomer, lakše se stavlja. Boca košta oko 1000din ali jako dugo traje i baš se isplati. Izgleda ovako KLIK
Mi koristimo i njihovu pumpicu za nos.

Mala Stasa -> RE: Čime čistite nosić? (17.9.2012 23:50:20)

ok ali ja sada nista ne razumem[sm=smiley1.gif]...da li je taj fiziomer napunjen fizioloskim rastvorom ili tetrisalom ili cime vec???izvini ali bas sam sada zbunjena[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Čime čistite nosić? (18.9.2012 9:28:03)

Mala Stasa KLIK

Anoniman -> RE: Čime čistite nosić? (18.9.2012 10:11:36)

I tetrisal i fiziomer su fiziološki rastvori samo jedan u spreju a drugi sa običnim raspršivačem.

Ana, rok trajanja fiziomera je 28 dana od otvaranja tako da mi je previše da dajem svakog meseca 1000 dinara na njega i da pola bacam.

Anoniman -> RE: Čime čistite nosić? (18.9.2012 10:19:18)

Ana, rok trajanja fiziomera je 28 dana od otvaranja tako da mi je previše da dajem svakog meseca 1000 dinara na njega i da pola bacam.

Ja koristim već skoro 2 godine. Možda sam neodgovorna, ali ne znam šta bi se moglo pokvariti u fiziološkom rastvoru.

cockic -> RE: Čime čistite nosić? (18.9.2012 10:20:18)

gae kakvo otvaranje kao je boca u pitanju ja je neotvaram skroz [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

i ja sam ga koristila i duze za sina sad a inace kad su bas zapuseni najvise lena potrosim za 7 dana evo ova sad boca nam traje od pre mora kupila sam je pocetkom septembra i ostalo je jos malo.
gae on i ne moze nesto bas dugo da traje ako se koristi bas svaki dan.

kazem evo sinu onaj za posle dve godine sam njemu uzela traje bas dugo ja im ga koristim i koristiocu ga jer mislim da nema sta tu da bude nesterilno mozda bude spabije dejstvo te morske vode ali nista vise posle tih 28 dana a iskreno nisam nigde procitala na njemu da toliko traje kad se otvori tj nakaci onaj frh na bocu.

e ima te i dobre kapi za bebe hisan beby kapi i imaju isto sprej one su super zimi kad se susi vazduh u stanu vlaze sluznicu nosa a kostaju oko 500-600 din.ima ih u celzijus apotekama to mi je rekla lenina dr.i stvarno su super i kapi i sprej.kapi su za isto bas male bebe [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ana RR -> RE: Čime čistite nosić? (18.9.2012 11:22:50)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Ovo nije tačno, ne znam odakle ti to. To je boca pod pritiskom. Na kutiji piše: Rok upotrebe nakon otvaranja je do isteka roka naznačenog na ambalaži. Pre neki dan sam kupila novu kutiju i rok je do januara 2015. godine. Mislim da se to baš isplati.

Anoniman -> RE: Čime čistite nosić? (18.9.2012 11:57:57)

Mala Stasa, mozda je glupo moje pitanje, ali da li stavis fizioloski rastvor pre nego sto probas da izvuces pumpicom? Potrebno je da stavis dosta, sacekas malo da se natopi i onda izvuces.

Anoniman -> RE: Čime čistite nosić? (18.9.2012 14:02:23)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ovo nije tačno, ne znam odakle ti to. To je boca pod pritiskom. Na kutiji piše: Rok upotrebe nakon otvaranja je do isteka roka naznačenog na ambalaži. Pre neki dan sam kupila novu kutiju i rok je do januara 2015. godine. Mislim da se to baš isplati.

Sa pakovanja fiziomera koji sam kupila i zbog toga što je pisalo da treba da se iskoristi 28 dana po otvaranju, bacila pola.

mihi -> RE: Čime čistite nosić? (18.9.2012 14:04:54)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Sa pakovanja fiziomera koji sam kupila i zbog toga što je pisalo da treba da se iskoristi 28 dana po otvaranju, bacila pola.

Gae ovo je tačno što je rekla Ana RR.

Ana RR -> RE: Čime čistite nosić? (18.9.2012 17:08:18)

Evo ja gledam pakovanje koje sam kupila i nigde to ne piše. Koliko znam, taj rok važi za sirupe a za ovo prvi put čujem. Nema logike.

ishler -> RE: Čime čistite nosić? (18.9.2012 20:11:28)

Mi cistimo fiyioloskim i pumpicom za izvlacenje sekreta.I pedijatar je rekao da se samo usprica fiyioloski i izvuce,nikako prospricavati a tako smo pre radili jer se sav sekret nabije u sinuse,a to radi i phisiomer.I stvarno manje traje curenje i stvaranje sekreta kada smo poceli tako primenjivati,a koristili smo i phisiomer...[sm=smiley1.gif]

cockic -> RE: Čime čistite nosić? (18.9.2012 21:26:53)

ja sam jednom leni mesto fiziomera stavila fizioloski tj.posle vecere jer se uspavala i ubrzo probudila a bio joj zapusen nosic i ja da joj kao olaksam disanje ja fizioloski jer mi nestao fiziomer i ona sve sto je vecerala povrati .

i rekla sam makar nemala para,za fiziomer cu pozajmiti jer stvarno je mnogo bolji od fizioloskog.i vredi svaki dinar [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]mada ja znam za njega od kad je peka imao 6 meseci jer mi je on bio do vrtica jako malo prehladjen pa ga nisam puno koristila tek kad je krenuo u vrtica(16meseci) bio je slinav 4 meseca pa sam ga vala nakupovala bas dosta.a tek sa lenom ona je zapusena od kad se rodila za nju smo do sad vec dali dosta para ali nezalim ih uopste samo da njima bude dobro i da im olaksam sto vise mogu.

Mala Stasa -> RE: Čime čistite nosić? (18.9.2012 23:52:58)

da ja joj uvek stavim dosta fizioloskog i sacekam malo ali ne vredi....veceras smo izvukli sa onom spravicom za usisivac malo je prodisala ali opet se cuje pomalo da teze dise...xvala svima na preporukama nesto cu kupiti da isprobam.....jel ne treba recept za ovo?

Guardian -> RE: Čime čistite nosić? (19.9.2012 8:13:05)

Ne, ne treba.[sm=smiley1.gif]

Mi i dalje koristimo fiziološki i DM-ovog pingvina pumpicu i završava nam posao odlično.[sm=bravo.gif]

Zemunka85 -> RE: Čime čistite nosić? (24.10.2012 16:12:24)

Jedno pitanjece, kupila sam ovaj physiomer za bebe, ali meni se cini da mnogo tecnosti izadje u jednom prskanju, strah me toliko da joj prsnem. Probala sam jednom na sebi i pola iscurilo koliko toga ima .. kako li to bude tek maloj bebi? Da li trebam da pritisnem do kraja i sve da prsne? O Bozeee ...

A za tu pumppicu isto physiomer - ume li mi neko opisati koliko jako da vucem?

I smem li bebi od dva meseca.

Kupila sam sve, ali do sada nisam koristila .. nisam smela.

Ali evo je krklja, jedva dise

cockic -> RE: Čime čistite nosić? (24.10.2012 21:06:49)

i ja koristim fiziomer desava se i meni kad strcnem da ono izlazi bas dosta nikako da stane ali ja joj izvadim iz te nozdrve pa prebacim u drugu.to je valjda zbog tog pritiska pa se desava.ali je jako dobar sve ostalo sto sam probala nije kao fiziomer.uvek kazem moram nesto drugo a i skup je a ja leni to stavljam ko na takmicenju kako kaze mm[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] kad je prehladjena treba mi minimum 2 boce bas puno para.ali vec sam rekla za to moram da imam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]evo sad je prehladjena kupio mo je mm juce a imala sam i nisita sprej koji je isto za prehlade pa joj sad stavljam malo ovo malo ono.

a kad je imala 2 meseca isto je bila prehadjena samo sam stavljala fiziomer i sta mi dr vec kaze od nekih antibiockih kapi,inhalacije fizioloskim jer sam kupila inhalator imamo ga i to je to.da i ono lupkanje po ledjima.

a za to sto se koristi za izvlacenje sekreta ja imam chicco i skroz je ok vide taj fiziomerov i bas  je i on dobar.sama odredis dokle vuces.ja sam imala elektricni pa ga slomi ali nema veze i ovaj nije los.

Zemunka85 -> RE: Čime čistite nosić? (25.10.2012 14:58:13)

Probala sam nocas sve ovo prvu put, kada za malo da se ugusi od slida, dete je prepuno, jedva dise, ajoj majko moja .. sto kazete - ala vristi, pa to do sada nisam videla :(.
Svasta sam nesto izvukla :D. Ali baaaassss puno puno, je je jeeej ..

Ali izgleda nisam smela dovoljno jako, za prvi put, pa i dalje tesko dise i krklja.
Mene zanima, koliko cesto ovo smem da radim tj treba da radim i posle koliko dana/puta da ocekujem da ce nosic biti cist?

MarijaBg -> RE: Čime čistite nosić? (25.10.2012 15:56:59)

IZVORNA PORUKA: Zemunka85

Jedno pitanjece, kupila sam ovaj physiomer za bebe, ali meni se cini da mnogo tecnosti izadje u jednom prskanju, strah me toliko da joj prsnem. Probala sam jednom na sebi i pola iscurilo koliko toga ima .. kako li to bude tek maloj bebi? Da li trebam da pritisnem do kraja i sve da prsne? O Bozeee ...

A za tu pumppicu isto physiomer - ume li mi neko opisati koliko jako da vucem?

I smem li bebi od dva meseca.

Kupila sam sve, ali do sada nisam koristila .. nisam smela.

Ali evo je krklja, jedva dise

I treba da curi... Posto vidim da si iz Zemuna, evop da ti prosledim savet koji sam ja dobila od jednog sjajnog pedijatra iz Zemuna [sm=smiley1.gif]
Najbolji efekat ces postici ako uzmes obican fizioloski rastvor u flasi i spric od 2,5 ml. Okrenes joj glavicu u stranu, pa u gornju nozdrvu sipas pun spric fizioloskog, tako da tecnost izadje kroz drugu nozdrvu. Isto tako sa druge strane. Onda fino izvuves pumpicom sve sto mozes... I tako cesto slobodno, pre svakog spavanja-sisanja...

Zemunka85 -> RE: Čime čistite nosić? (25.10.2012 16:10:26)

Dada, tako i radim :D
Ali - PUN SPRIC od 2,5??????? STVARNO?
Pa gde to da joj stane?

Ja joj stavim ugrejan fizioloski koji napunim u spric do TRECE crtice :D tj prevedeno 0,6ml. I opet kontam da je puno, jer sam do skoro stavljala do dve i po crtice :D.
A sada sam u zbunu ...

MarijaBg -> RE: Čime čistite nosić? (25.10.2012 16:24:35)

pa nece nigde da joj stane [sm=smiley36.gif] nego fino iscuri na drugu stranu, potera slinice i onda mozes lako da ih izvuces...

cockic -> RE: Čime čistite nosić? (25.10.2012 16:27:00)

ja sam cerkici jednom stavila fizioloski kad mi nestade fiziomera i dete mi sve sto je jela ispovracala mozda je imala i slajma pa zato ali od tad fizioloski ne volim samo fiziomer i kad joj stavim cekam da joj krene i iz druge nozdrve jer kazu da se tad tek sve procisti kako treba isti postupak i sa dugom nozdrvom zato trosim fiziomer ko na takmicenju [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>